CONTACT

”De la Constanța la Câmpina”, un parteneriat între două grădinițe din aceste localități

- Social -

”De la Constanța la Câmpina”, un parteneriat între două grădinițe din aceste localități

În perioada 10-17 iulie 2023, Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina derulează un parteneriat educațional, aprobat de inspectoratele școlare din Prahova și Constanța și sprijinit de Primăria municipiului Câmpina, intitulat ”De la Constanța la Câmpina”.  Acesta constă în organizarea unei tabere pentru copii - un grup de la Grădinița cu program prelungit ”Amicii” Constanța, coordonat de directorul Tania Ileana Dumitrescu, format din 22 de preșcolari, 5 școlari mici, 6 cadre didactice, o asistentă medicală, o bucătăreasă, 5 îngrijitoare și șoferul unui autocar sunt cazați în grădiniță în această perioadă. Ei beneficiază de cazare, dar își fac mâncare și o servesc în sala de mese.

Copiii au un program foarte bine stabilit în fiecare zi. În prima zi au fost întâmpinați de Mihaela Predea - directorul Grădiniței ”Iulia Hasdeu”, cadre didactice și nedidactice din grădiniță, alături de care s-a aflat și primarul Alin Moldoveanu. Gazdele le-au pregătit o masă caldă și o limonadă rece, și, după ce au făcut cunoștință, s-au împrietenit, au găsit subiecte comune de conversație, în timp ce copiii s-au jucat în curtea grădiniței. În cea de-a doua zi oaspeții au făcut o plimbare prin oraș, au mers până la Lacul Bisericii, în parcul din jurul acestuia și la Muzeul ”Nicolae Grigorescu”, iar seara au fost invitați la Clubul Sportiv Aiko Câmpina. Aici, oaspeții au asistat la o demonstrație de tehnici de karate, realizată de către spotivii de aici, antrenați de sensei Gabriel Timofte, au exersat și ei, dar au avut și surpriza de a-l revedea pe primarul Alin Moldoveanu oferindu-le o scurtă demonstrație de arte marțiale. Miercuri oaspeții au mers în excursie la Salina Slănic, joi au mers în excursie la Brașov și la Dino Park Râșnov, iar vineri au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu”.
Sâmbătă oaspeții vor merge în excursie la barajul Paltinu și vor face un picnic acolo, iar duminică vor avea parte de o surpriză din partea gazdelor: un carnaval, o petrecere – surpriză, pentru copii. Luni, în ultima zi, oaspeții de la Constanța își vor lua la revedere de la Câmpina.
Acest proiect se repetă anul viitor, dar cu rolurile schimbate: echipa Grădiniței ”Iulia Hasdeu” va fi oaspete, iar echipa Grădiniței ”Amicii” va fi gazdă.
”Este un parteneriat frumos, un schimb de experiență între cadre didactice cu experiență, cu idei inovatoare, un schimb cultural, care aduce beneficii de ambele părți și care are rolul de a fi și o vacanță inedită pentru unii dintre copii”, ne-a declarat Mihaela Predea, directorul Grădiniței ”Iulia Hasdeu” Câmpina.


15 Jul 2023 17:28 2431 vizualizari


Comentarii






1935 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1737 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4546 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1723 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV