Cinci bărbaţi din Şotrile, acuzaţi de braconaj şi uz de armă fără drept. Omorau mistreți și căprioare

Actualitate (Categoria articolului)

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat cercetări într-un dosar penal privind cinci bărbaţi din comuna Şotrile, care sunt acuzaţi de braconaj în formă continuată şi uz de armă fără drept în formă continuată.

Cercetările poliţiştilor au demonstrat existenţa unor indicii privind comiterea infracţiunilor de braconaj prin folosirea armelor letale pe raza fondurilor cinegetice administrate de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Câmpina, în cea mai mare parte în extravilanul comunei Şotrile. Cercetările au arătat că totul a fost planificat minuţios, iar cei cinci bărbaţi s-au înţeles în prealabil, acţiunilor lor ducând la vânarea fără autorizaţie legală a mai mult exemplare de mistreți și căprioare. Carnea şi trofeele au fost transportate la domiciliile persoanelor în cauză, valoarea totală a prejudiciului creat fiind de aproximativ 4.500 euro. Conform purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina cu propunerea de finalizare a urmăririi penale şi trimiterea în judecată.
(Foto cu caracter ilustrativ)

6906 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Red_s 15.09.2018 13:40 Cu siguranță, sunt suedezii din Plaiu Câmpinei...

Actualitate

2765 vizualizari
15 nov. 2018 16:28

La Câmpina, a început montarea noilor decorațiuni pentru Sărbătorile de Iarnă

În urmă cu câteva zile scriam că Primăria Câmpina a fost ceva mai operativă anul acesta comparativ cu anii precedenți și a încheiat deja procedurile de achiziție publică pentru cumpărare și închirierea unor instalații ornamentale pentru iluminatul festiv de sărbători.

3178 vizualizari
14 nov. 2018 13:59

Un bărbat de 34 de ani din Câmpina, autorul alertelor false cu bombă de la Ploiești

1 comentarii

Marți seara, Ploieștiul a fost în stare de alertă după ce un telefon anonim sesiza o amenințare cu bombă la magazinul Kaufland, din nordul Ploieștiului, precum și la Spitalul Județean Ploiești. Numeroase forțe de ordine, s-au deplasat în cele două locații, iar la Spitalul Județean de Urgență au venit și autorități publice, inclusiv prefectul județului - Ioana Mădălina Lupea și președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader.

Alte stiri recente

48 vizualizari
16 nov. 2018 23:01

Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal, fete

Gimnaziada este echivalentul Olimpiadei Sportului Școlar, dar numai la nivelul învățământului gimnazial. Joi, 15 noiembrie, sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal feminin, la care au participat echipe reprezentând Școala Liliești, Școala Scorțeni, Liceul "Aurel Vlaicu" Breaza, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina.

367 vizualizari
16 nov. 2018 22:14

Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.