CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina primește 2,41 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea Străzii Parcului

- Actualitate -

Câmpina primește 2,41 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea Străzii Parcului

Din cei aproximativ 768 milioane lei alocați județului Prahova de Ministerul Dezvoltării, pentru proiectele de infrastructură finanțate prin PNDL, municipiul Câmpina primește 2,41 milioane lei pentru modernizarea Străzii Parcului. Această lucrare a fost inclusă pe lista investițiilor din 2017, aprobată de Consiliul Local Câmpina la începutul anului. Și tot Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici din care aflăm că strada are o lungime de 816 metri, cu tot cu aleea cu același nume.

Strada Parcului este situată în Cartierul Hernea, pornește din Strada Schelelor pe lângă fostul ștrand acoperit și pe lângă Capela Hernea, iar undeva în apropierea capelei, din stradă se desprinde o bretea. De fapt, despre acest obiectiv propus pentru modernizare putem spune că este o străduță care nu are nici măcar un kilometru și care a fost distrusă de lucrările de canalizare, ca multe străzi, străduțe sau alei din Câmpina. Nu știm de ce reprezintă o prioritate pentru administrația locală și nici de ce au fost solicitați bani de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea acestei străduțe. În schimb, ne șochează suma necesară - peste 24 miliarde lei vechi și nu putem să nu ne întrebăm - dacă pentru modernizarea unei străzi atât de mici (bine, cu tot cu trotuarele aferente) este nevoie de atâția bani, cât va costa asfaltarea Căii Doftana sau a Străzii Voila, de exemplu, în aceste condiții?!

În conformitate cu documentația tehnică aferentă acestui proiect, investiția menționată presupune modernizarea atât a străzii, cât și a Aleii Parcului, iar datele tehnice ar fi următoarele: 
- lungime strada Parcului - 556 metri
- lungime alee - 260 metri
- suprafață carosabilă stradă - 3.600 mp
- suprafață carosabilă alee - 2.742 mp
- suprafață trotuare stradă (aleea nu are așa ceva) - 1.715 mp 
- lățimea carosabilului variază între 3,5 și 6 metri
- valoare totală rezultată din studiul de fezabilitate - 2.070.336 lei (fără TVA).


20 Jul 2017 19:55 6746 vizualizari



Comentarii






  • 21.07.2017 08:12 Mitu Nu neg condițiile celor care stau pe aceasta strada (pe care nici gugalu nu o gaseste) însă sunt de acord că prioritatea ar fi fost alta. Centura Câmpinei cât și străzile intens circulate, străzile de legătură cu celelalte localități.
  • 20.07.2017 21:27 minion De ce nu mai exista trotuaruldin dreptul fostului strand nr.2 ?!? Are autorizare gardul de ''CAZEMATA'' care a ocupat trotuarul pana la capela ?
  • 20.07.2017 21:05 Panaitescu Stefan Stimate ''ziarist'' nu ati vrea dvs sa locuit pe această strada macar o saptamana si poate apoi va revizuiti parerea si atitudinea despre această problemă? Locuiesc pe această strada de 37 de ani și pot să vă spun că nu a mai fost asfaltată de cel putin 22 ani . Nivelul impozitelor este foarte mare pt condițiile avute, asfaltul este la nivel de groapă lângă groapa, în curtea bisericii Hernea este adăpost de câini de cel putin 10 ani, parculetul din capătul străzii este cosit de max 2 ori pe an, fostul poligon din anii 90 arată ca ultima periferie a Bucureștiului, maracinii pana la stația de gaze au ajuns la nivel de arbuști, etc. Si toate acestea in timp ce noul cartier plin de VIP- uri si situat la mai putin de 100 de metri arata cu totul altfel. Asa ca lasati- ne si pe noi sa intram într-un oraș european chiar dacă asta înseamnă mai puțină critica pt administrația locală (care fie vorba nu este deloc iubita printre membrii comunității de pe această strada).
2491 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2587 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1436 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5315 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV