CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Primăria Câmpina a pierdut procesul cu Ministerul Dezvoltării pentru corecția de 7 milioane lei la Calea Dacia. Decizia nu este definitivă

- Actualitate -

Primăria Câmpina a pierdut procesul cu Ministerul Dezvoltării pentru corecția de 7 milioane lei la Calea Dacia. Decizia nu este definitivă

Magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal de la Curtea de Apel Ploiești au respins ca nefondată cererea Primăriei Câmpina de anulare a corecției aplicate de Ministerul Dezvoltării Regionale pentru unele nereguli descoperite la investiția cu fonduri europene - Modernizarea Căii Dacia. Este vorba despre o corecție financiară de aproape 7 milioane de lei stabilită în urma verificărilor efectuate de Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) și Serviciul de Constatare și Stabilire Nereguli - POR.

S-a întocmit atunci (la finalul lui 2014) un proces-verbal de constatare a neregulilor și stabilire a creanțelor bugetare, pe care Primăria Câmpina l-a contestat în ianuarie 2015. Contestația nu a fost acceptată de Ministerul Dezvoltării Regionale și astfel s-a ajuns în instanță, unde Primăria a cerut anularea acestui act prin care se stabilea corecția de 7 milioane lei. Curtea de Apel Ploiești a pronunțat ieri sentința în Dosarul 26/42/2016, o sentință nefavorabilă Primăriei Câmpina, dar care poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Ceea ce, probabil, se va și întâmpla. Avocatul administrației locale în acest proces este Elena Teodorescu, pentru care Consiliul Local Câmpina a aprobat un onorariu de 30.000 lei (la care se adaugă TVA).

Precizăm că, în total, Ministerul Dezvoltării Regionale a aplicat trei corecții financiare la modernizarea Căii Dacia. Prima corecție a fost aplicată în septembrie 2012, valoarea acesteia fiind de 1,44 milioane lei. S-a ajuns în instanță și atunci Primăria a câștigat procesul cu Ministerul Dezvoltării. Pentru a doua corecție financiară, de aproape un milion lei, procesul este pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cea de-a treia corecție este cea de 7 milioane lei și face obiectul dosarului de la Curtea de Apel Ploiești.


17 Mar 2016 17:23 6423 vizualizari



Comentarii






  • 21.03.2016 10:47 Ion Dandoaselea Stimate Admin , mea culpa.Aveti perfecta dreptate, eu am incurcat borcanele. Desi - din pacate- se pare ca rezultatele la noi in urbe sunt aceleasi indifferent de cine pastoreste proiectele de investitii : intarzieri, corectii, calitate deplorabila .... Probabil ca de aici si confuzia mea. Cat despre doamna avocat Teodorescu, consider ca pretul cerut de domnia sa este unul correct, mult sub valorile sau procentele cerute in piata. Numai ca pentru a castiga acest proces cred ca este nevoie de un avocat-minune coborat din cartile lui Grisham. Iar fictiune nu exista decat in carti. Iar vechea intrebare revine cu obstinatie : cine va plati oalele sparte ?
  • 19.03.2016 09:04 Admin Primarul Horia Tiseanu nu a fost manager de proiect la Calea Dacia si nu am scris niciodata asa ceva. Faceti o confuzie cu modernizarea Liceului Energetic, unde primarul aparea, intr-adevar, in documente ca fiind manager de proiect.
  • 18.03.2016 22:10 cris Este revoltator cati bani cere aceasta avocata Elena Teodorescu.acum ca a pierdut mai cere si pentru recurs?Pentru ce cere atatia bani?chiar exagereaza?Am fost o singura data la o consultatie la cabinetul ei si pentru trei vorbe mi-a cerut un pret exagerat.Daca locuieste in Campina chiar nu ii este jena fata de locuitorii acestui Municipiu sa profite in asemenea hal?Va rugam sa o schimbati urgent si sa dea banii inapoi daca tot a pierdut.
  • 18.03.2016 19:44 Ion pt Dan - de la DNA se aude asa: tic - tac, tic - tac...
  • 18.03.2016 11:53 Ion Dandoaselea De-a lungul timpului am avut diverse interventii pe acest subiect. La unele chiar onor primarul inca in functie a replicat. De fiecare data am spus ca frauda (din punct de vedere al regulilor de cheltuire a fondurilor europene) este uriasa si atat de evidenta incat nu vad cum se va putea evita corectia financiara. Din pacate am avut dreptate….Cheltuim bani de la buget pentru Policlinica, « Chioscul turistic », Calea Dacia, bani pe care ar fi trebuit sa fie fonduri nerambursabile. Nu ma gandesc la onoarea pe care primarul inca in functie ar trebui sa o aiba si sa demisioneze. Ca THL a dat dovada de nenumarate ori ca termenul ii este necunoscut.Ma intreb insa de unde vlaguita Campina va scoate aceste fonduri. Pe cati ani se va indatora acest municipiu secatuit déjà din punct de vedere economic ? Traim intr-un oras stors, un oras uratit, un oras rascolit de transee nefinalizate, un oras din ce in ce mai pauperizat, mai umil. Asta este mostenirea pe care (sper) ne-o va lasa administratia Tiseanu. Din documentele publicate candva de ziarul dumneavoastra rezulta ca THL a fost « Manager de Proiect » la Calea Dacia. Oare nu mai exista raspunderea pentru abuz in serviciu ? Ma gandesc de asemenea ca impotriva lui Gabriel Oprea s-a inceput urmarire penala cand a deturnat fonduri de la o institutie din subordine pentru a-si cumpara o masina. Vedeti vreo similitudine cu un anume Opel Insignia ? Asta in cazul in care locuitorii urbei nu-l vor sanctiona ei insisi pe cel ce a produs tot acest dezastru, pe cel ce parca este pus acolo sa lupte contra lor…. Tic –tac , tic-tac….
  • 18.03.2016 09:18 Dan Cu dosarul Calea Dacia de la DNA ce se mai aude?
  • 18.03.2016 06:59 Sorin Cine raspunde pentru toti banii astia pierduti? Cineva trebuie sa raspunda! Eu nu zic sa vina primarul sau cine a vinovat cu bani de acasa, dar cine e vinovat sub o forma sau alta, poate chiar penal, trebuie tras la raspundere! De ce nu se intampla asa ceva?
  • 17.03.2016 20:42 Serban Iustin este normal sa piarda !tot cea ce face primaria capina face la supra pret!!! are cateii ei de hranit dn banii nostri!cada aia de baie de la ilia a costat 700 demil lei vechi??? pe bune??si multe alte lucrari care nu vreau sale mentionez ! huo coruptilor!!! huo administrtiei si consilierilor! da! ati facut dar cu ce costuri??cata spaga ati luat pt asta???????????????vas inpusca pe toti!@
2475 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2575 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1425 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5218 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV