Cunoscutul intrerpret de muzică ușoară Gabriel Dorobanțu este frecvent întâlnit prin Câmpina, mai ales în ultimii ani de când s-a mutat cu mama sa la Cornu. Chiar dacă prezențele sale pe scenele din Câmpina nu au fost foarte dese, multă lume îl recunoaște pe stradă, fiind un obișnuit al pieței și al centrelor comerciale, atunci când nu este plecat în turnee sau în vacanțe. Iar oamenii îl recunosc, îl salută, uneori îl opresc pentru a sta de vorbă.
Gabriel Dorobanțu s-a născut pe 3 ianuarie 1953, la București, absolvit Liceul Teoretic "Tudor Vladimirescu", apoi Școala Populară de Artă, Secția Canto, la clasa profesoarei Florica Orăscu. A devenit repede cunoscut și apreciat pentru șlagărele sale, dintre care amintim "Ochii tăi" (debutul său la marile festivaluri, obținând mențiune la Secțiunea Interpretare, la Festivalul de la Mamaia, din 1983); "Te rog să mă ierți"; "În lumea romantică"; "Să nu vii iar să mă cauți"; "S-aducem dragostea-napoi"; "Hai vino iar în gara noastră mică"; "Te rog zâmbește fată frumoasă"; "Niciodată"; "Vreau să alerg după nori". De asemenea, mulți ani a cântat în spectacolele Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", din București și ale Teatrului de Revistă "Majestic", din Ploiești.
"100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina" este o nouă rubrică dedicată Câmpinei în Anul Centenarului. Și până la 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei, vă vom prezenta personalități de ieri și de azi, din toate domeniile, și vom descoperi împreună legătura lor cu orașul nostru.
Citiți și: 100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. George Enescu
100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Ion Câmpineanu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Anton Raky
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.