CONTACT

PSD vrea centru cultural la Câmpina, dar fără includerea Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati"

- Politică -

După ședința furtunoasă a Consiliului Local Câmpina din 31 martie 2022, Partidul Social Democrat a organizat luni, 4 aprilie, o conferință de presă în care s-au discutat mai multe subiecte legate în special de ceea ce s-a întâmplat la ședința CL. Conferința social-democraților câmpineni a fost susținută de președintele organizației, Dan Ioan Mușat, precum și de consilierii locali - Livia Lupu, Horațiu Zăgan și Andrei Duran.

Unul dintre principalele subiecte din cadrul conferinței de presă a fost legat de înființarea Bibiliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” ca instituție cu personalitate juridică. În prezent, Biblioteca Municipală nu are personalitate juridică și face parte din aparatul de specialitate al primarului, o situație existentă de foarte mulți ani. Consilierii PSD intenționează să inițieze un proiect de hotărâre pentru viitoarea ședință a Consiliului Local prin care Biblioteca Municipală să devină instituție cu personalitate juridică, după care să fie demarate discuții cu toți consilierii locali pentru înființarea Centrului Cultural Municipal, așa cum a propus și primarul Alin Moldoveanu, dar fără includerea Bibliotecii în noua structură culturală.
”Biblioteca Municipală funcționeză în momentul de față fără respectarea legii. Consilierii PSD vor veni cu un proiect în acest sens, practic pentru intrarea în legalitate a funcționării acestei instituții. Legea spune că bibliotecile municipale sunt instituții de drept public cu personalitate juridică. La precedentele proiecte care au inclus Biblioteca Municipală, noi am analizat legalitatea și nu oportunitatea, concluzia noastră fiind că Biblioteca Municipală nu poate fi inclusă în Centrul Cultural”, a anunțat președintele PSD Câmpina, Dan Ioan Mușat.
Legislația invocată de liderul social-democrat (Legea 334/2002 cu modificările și completările ulterioare) prevede și obligativitatea angajării unui bibliotecar până la 2.500 locuitori, astfel că la Câmpina ar trebui ca viitoarea Bibliotecă Municipală să aibă minim 14 bibliotecari. ”Dorința noastră este să păstrăm actuala organigramă sau să o mărim foarte puțin, în niciun caz cu 14 posturi de bibliotecar. Nu ne putem abate de la norma juridică... Probabil că vom propune un director, patru bibliotecari, un mânuitor de carte și un personal auxiliar. Cred că vor fi maximum 7 angajați”, a mai adăugat Dan Ioan Mușat. (video)
Problema legată de Biblioteca Municipală este extrem de interesantă. Instituția funcționează de mulți ani fără personalitate juridică, dar subiectul a fost deschis abia anul trecut, când s-a propus în Consiliul Local proiectul privind centrul cultural și redeschis acum, în 2022, când s-a revenit cu proiectul menționat. Precizăm faptul că în Legea Bibliotecilor nr. 334/2002, la art. 30 se menționa că "bibliotecile municipale și orășenești sunt biblioteci de drept public, cu sau fără personalitate juridică". Acest articol a fost modificat prin Ordonanța de Guvern nr. 26/2006 astfel: "bibliotecile municipale și orășenești sunt biblioteci de drept public, cu personalitate juridică". Cu alte cuvinte, din 2006, Biblioteca Municipală Câmpina funcționează cu încălcarea legislației, dar nu a sesizat nimeni acest lucru...


04 Apr 2022 22:44 4487 vizualizari


Comentarii






  • 05.04.2022 11:39 Anonim Legislația invocată de liderul social-democrat (Legea 334/2002 cu modificările și completările ulterioare) prevede și obligativitatea angajării unui bibliotecar până la 2.500 locuitori, astfel că la Câmpina ar trebui ca viitoarea Bibliotecă Municipală să aibă minim 14 bibliotecari. ”Dorința noastră este să păstrăm actuala organigramă sau să o mărim foarte puțin, în niciun caz cu 14 posturi de bibliotecar. Nu ne putem abate de la norma juridică... Probabil că vom propune un director, patru bibliotecari, un mânuitor de carte și un personal auxiliar. Cred că vor fi maximum 7 angajați”, a mai adăugat Dan Ioan Mușat.'' Pai, cum asa: cand ii convine sa se aplice legea (trebuie cercetat aici), cand nu-i convine sa nu se aplice, ca e bine si asa ... mai bine sa recunoasca dl. Musat ca o sustine pe Ene si gata. Nu au pic de rusine!
  • 05.04.2022 11:37 Anonim Acum stim care sunt pilele doamnei Ene: PSD-istii! Unii credeau ca fostul Dochia, dar uite ca s-au inselat. Pilele ei sunt cei de la PSD.
603 vizualizari 03 May 2024 15:55 Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

citeste mai mult
1426 vizualizari 02 May 2024 20:11 Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. La Câmpina, s-au înscris în cursa electorală opt candidați la funcția de primar din partea a tot atâtea partide politice și alianțe, precum și 148 candidați la Consiliul Local din partea a zece formațiuni politice și un independent.

citeste mai mult
1657 vizualizari 02 May 2024 18:58 Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

În cadrul unei declarații de presă, pe care au susținut-o joi, 2 mai, liderii Partidului Câmpina Curată au făcut o serie de declarații pe mai multe subiecte, cel mai ”fierbinte” fiind cel al unei posibile fraude electorale în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
1904 vizualizari 01 May 2024 15:30 Partidul SOS România, ultimul care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale la Câmpina

Partidul SOS România, ultimul care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale la Câmpina

Cu numai câteva ore înaintea termenului limită, care a expirat la miezul nopții de marți spre miercuri, la Biroul Electoral Câmpina s-au înregistrat ultimele candidaturi.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV