CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Evenimente naționale, pentru elevi și profesori, organizate la Breaza

- Social -

Orașul Breaza a găzduit ieri două evenimente importante, incluse în calendarul național din domeniul educației. Este vorba despre un simpozion destinat cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și etapa județeană a Concursului Național de Cultură și Civilizație Românească pentru elevii de liceu.

Simpozionul național "Performanță și prestigiu în educație, transdisciplinaritate și creativitate" a fost organizat de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu", în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Prahova, Primăria Breaza și Asociația Părinților de la instituția de învățământ menționată. După cum a afirmat directorul Liceului "Aurel Vlaicu", profesor Dinela Soreanu (video), participarea cadrelor didactice la acest simpozion a fost cu mult peste așteptările organizatorilor. S-au înscris 450 de învățători și profesori din 33 de județe, iar ei au trimis lucrări pentru ambele secțiuni ale evenimentului: proiecte didactice și referate metodice. 
Cel de-al doilea eveniment desfășurat ieri la Breaza, în amfiteatrul Primăriei, a fost etapa județeană a Concursului Național de Cultură și Civilizație Românească. Este o competiție interdisciplinară (limba română, istorie și religie) destinată elevilor de liceu, o competiție cu tradiție, care se organizează în fiecare an din 1999 încoace. Concursul are o probă teoretică, la care fiecare echipaj pregătește un portofoliu pentru ilustrarea temei alese și o probă practică, aceasta constând în prezentarea temei prin mijloace grafice și audio-vizuale.

"Din păcate, astăzi, performanța în România nu mai este o prioritate. Din păcate, multe dintre modelele noastre sunt oameni care nu au nicio treabă cu cultura, cu educația, cu performanța. Sunt sigur că știți despre ce vorbesc, pentru că îi vedeți în fiecare zi la televizor. De aceea, cu atât mai mult mă bucur că la noi, la Breaza, au loc asemenea evenimente de excepție, cum sunt acest simpozion și concursul național pentru elevi, acțiuni care susțin și promovează adevărata performanță", a declarat primarul orașului Breaza, Gheorghe Richea, prezent la deschiderea oficială a celor două evenimente. (video)


25 Mar 2017 10:12 4707 vizualizari



Comentarii






1629 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
866 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2936 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1796 vizualizari 07 Apr 2024 22:10 Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV