CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Cu semnăturile a 1.500 de câmpineni se pot promova proiecte de hotărâri în Consiliului Local

- Social -

Cu semnăturile a 1.500 de câmpineni se pot promova proiecte de hotărâri în Consiliului Local

Poate știați sau poate nu, Legea 215 a administraţiei publice locale are un capitol aparte dedicat iniţiativei cetăţeneşti. La Câmpina nu a existat niciodată o iniţiativă cetăţenească prin care să se promoveze un proiect de hotărâre a Consiliului Local, să se strângă semnăturile necesare pentru ca proiectul să intre în dezbaterea Consiliului Local Câmpina pentru aprobare. Acum, odată cu înfiinţarea Asociaţiei Câmpina Civică, poate nu ar fi rău să existe și o astfel de inițiativă, un proiect de larg interes public, dorit de cetățeni, dar pe care administraţia locală ezită sau nu îl are în vedere pentru promovare. Poate fi un început spre un real exerciţiu democratic, un exerciţiu de civism.

Articolele 109-111 din Legea 215/2001 a administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, reglementează iniţiativa cetăţenească. Astfel, scrie negru pe alb în actul normativ că "promovarea unui proiect de hotărâre poate fi iniţiată de unul sau mai mulţi cetăţeni cu drept de vot, dacă acesta este susţinut prin semnături de cel puţin 5% din populaţia cu drept de vot a unităţii administrativ-teritoriale respective". Astfel, la nivelul municipiului Câmpina, la ultimele alegeri, pe listele electorale permanente s-au aflat puţin peste 30.000 persoane cu drept de vot. Ceea ce înseamnă că pentru promovarea unui proiect de hotărâre a Consiliului Local Câmpina prin iniţiativă cetăţenească ar fi nevoie de ceva mai mult de 1.500 de semnături.
Acum, din păcate, sunt multe subiecte pe marginea cărora se poate veni cu un asemenea proiect. Faptul că există Asociaţia Câmpina Civică este un început. Nu mai trebuie decât de găsit subiectul unui asemenea proiect, un subiect pe care administraţia Tiseanu poate ezită să-l realizeze, dar care să întrunească o largă susţinere populară, ceea ce ar obliga Consiliul Local măcar să dezbată acest proiect și poate să-l și aprobe ţinând seama de dorinţa oamenilor. Apoi, trebuie urmărită îndeaproape aplicarea proiectului, pentru că nu ar fi prima oară când în Consiliul Local Câmpina se aprobă un proiect, dar care, ulterior, nu mai este pus în practică de Executiv.


13 Aug 2018 21:43 3749 vizualizari



Comentarii






863 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2933 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1794 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1920 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV