CONTACT

Medic ortoped specializat în chirurgia coloanei vertebrale, la Spitalul SanConfind

- Sănătate -

Medic ortoped specializat în chirurgia coloanei vertebrale, la Spitalul SanConfind

Centrul medical SanConfind a încheiat o colaborare cu un medic specialist de ortopedie-traumatologie, care a realizat cu succes numeroase operații pe coloana vertebrală. Este vorba despre doctorul Stelian Anghel, absolvent al Facultății de Medicină din Braşov.

După terminarea rezidențiatului (patru ani în Bucureşti şi doi ani în Târgu Mureş), medicul Stelian Anghel a plecat din ţară, dorind să se perfecționeze în chirurgia coloanei vertebrale. A reușit această specializare după o muncă susținută și o activitate laborioasă desfășurată în trei țări cu sisteme medicale dintre cele mai performante: Australia, Marea Britanie şi Irlanda. Din anul 2015 și până nu de mult, a lucrat în mai multe spitale universitare din țările amintite, căpătând permanent abilități practice recunoscute, care l-au ajutat să devină un profesionist desăvârșit. Astfel, în Australia a lucrat la “Princes Alexandra Hospital” și “Mater Private Hospital”, în Anglia - la “Royal State University Hospital”, iar în Irlanda - la “Tallaght Hospital “şi “Beaumont Hospital”. Spitalele amintite aveau peste 1.000 de paturi și primeau pacienți în stare gravă, direcționați de la alte spitale mai mici. Doctorul Stelian Anghel a consultat zeci de mii de pacienţi doar în străinătate, obţinând astfel o experienţă foarte bogată, în special în domeniul intervenţiilor chirurgicale pe coloana vertebrală. După terminarea rezidenţiatului, înainte de a pleca în străinătate, medicul a lucrat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, iar apoi la Spitalul Militar Central Bucureşti, unde l-a întâlnit şi pe dr Viorel Albu, ortopedul actual de la SanConfind. În viitorul apropiat, cei doi medici vor face echipă în abordarea unor operații complexe în zona atât de delicată a coloanei vertebrale.

Cel mai dificil caz de traumatologie
În cariera de ortoped, dr. Stelian Anghel a întâlnit nenumărate cazuri grele de traumatologie, persoane cu multiple fracturi de brațe și de picioare, cazuri care au necesitat mai multe operaţii zilnice, timp de o săptămână. În Preston, a avut de tratat pacienţi răniți grav în urma unor accidente rutiere. Cel mai impresionant caz a fost al unui motociclist cu fracturi de tibie, de femur, de antebraţ, de umăr, plus o fractură de bazin. “Din fericire, am putut să lucrez întotdeauna în echipă, niciodată singur. Am lucrat mereu cu medici de ATI, chirurgie, neurologie, neurochirurgie. Noi, medicii ortopezi, suntem ultimii care acţionează în tratamentele de acest gen. E totul ca un puzzle pe care trebuie să îl refaci. Intri în alertă şi eşti atent la cele mai mici detalii, ca să nu îţi scape nimic. Ții cont de toate celelalte specialităţi, pentru că traumele altor organe pot să îţi afecteze decizia. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să stabilizezi pacientul”, a declarat dr. Stelian Anghel.

Alegerea meseriei
A ales meseria de medic și cariera în chirurgie ortopedică deoarece a considerat că este foarte îndemânatic şi atent: “Vizualizez foarte bine 3D, lucru care, mai ales în chirurgia coloanei, este extrem de important. Înţeleg natural mecanismele, cum acţionează forţele şi mişcările pe care le poate face corpul omenesc şi cu care este înzestrat.” De asemenea, dr. Stelian Anghel consideră că un rol important după o intervenţie chirurgicală îl constituie recuperarea medicală. Aceasta se poate face uneori și înainte de operație. Recuperarea are un loc aparte şi contează foarte mult în tot acest proces complex pe care îl parcurge pacientul.

Recomandări post chirurgicale
Recomandările postchirurgicale pe care le face domnul doctor sunt diversificate, unele fiind la modul general, nevizând o anumită patologie. Putem vorbi despre recuperare medicală prin fizioterapie, kinetoterapie (gimnastică medicală). Aceste proceduri de recuperare medicală au un rol foarte important în afecţiunile coloanei. “Prezenţa unui dezechilibru în mişcare poate avea la bază multe afecţiuni ale coloanei. Pacientul se mişcă într-un anumit fel, ridică într-un fel anume, iar dacă nu o face corect, se generează un dezechilibru mecanic. Până la un anumit punct, există prevenţie prin mişcare şi postură. De exemplu, condusul unei maşini poate influenţa echilibrul coloanei. O poziţie nemişcată, o lungă perioadă de timp, poate sta la baza unei patologii a genunchiului sau a şoldului”, spune dr. Stelian Anghel. În ultimii doi ani, noul ortoped de la SanConfind s-a confruntat în Anglia cu foarte multe cazuri de patologie tumorală a coloanei din cauza stilului de viaţă, ori provocate de cauze genetice sau de mediu.

O poveste africană
Dr. Stelian Anghel a adăugat la numeroasele sale experienţe medicale şi o serie de acţiuni umanitare în Africa (Namibia şi Uganda), unde a făcut educaţie medicală și chirurgie generală în condiţii de trai deosebit de grele. ”Ce m-a impresionat cel mai mult a fost mirosul greu de infecţie şi plânsetele de copii într-o sală de aşteptare improvizată, lipsa personalului medical, lipsa unor spitale construite adecvat. Am lucrat într-un complex de case de la ţară, cu o singură intrare, aparatură de sterilizat care nu funcţiona, o sală de operaţii nouă, cu instrumentar nou, dar nefolosit. Am găsit un generator nou şi, cu echipa formată, am reuşit să-l punem în funcţiune. Așa am reușit să facem operațiile. Am operat pe chirurgie generală foarte multe infecţii şi muşcături de crocodil. Acolo nu puteam să rezist mai mult de trei săptămâni, după care mă întorceam acasă”, își amintește dr. Stelian Anghel.
Povestea africană a început cu o şcoală unde copiii aveau nevoie de diagnosticare, ca să nu fie nevoie transportarea tuturor în locaţia unde se afla spitalul. Un caz interesant întâlnit în Namibia a fost cel al unei tinere de 25 ani, care căzuse dintr-un jeep şi spunea că nu mai poate să meargă. Era întinsă pe o rogojină, iar în urmă cu șase luni suferise o fractură de bazin. După cum arăta radiografia, fractura se vindecase, însă ea susținea că încă nu poate să meargă. Așa știa ea, așa simțea... Când medicul ortoped Stelian Anghel i-a spus că nu mai are nimic, s-a ridicat şi a mers normal. A fost probabil ceva mental care nu funcţiona. Și mai mult ca sigur, o profundă lipsă de educaţie medicală.

Speranța celor grav accidentați la coloana vertebrală
Medicul ortoped Stelian Anghel este un specialist apreciat în domeniul său de activitate, iar faptul că paleta activităților medicale ale Spitalului SanConfind  s-a îmbogățit cu chirurgia coloanei vertebrale nu poate decât să fie în beneficiul pacienților din Câmpina și din întreg județul Prahova. Și nu numai. Astfel, prahovenii care au suferit accidente grave, cu afectarea vertebrelor celei mai solicitate structuri osoase ale organismului uman, vor avea, în curând, posibilitatea să fie tratați la SanConfind. Fără îndoială, calitatea actului medical este comparabilă cu cea oferită de marile spitale private din București, iar costurile tratamentelor vor fi sensibil diminuate. (P)


28 Mar 2022 19:39 5872 vizualizari


Comentarii






  • 29.03.2022 19:43 Admin Pentru orice informații suplimentare puteți suna la SanConfind - număr unic 0244.990. Sau puteți accesa pagina de Facebook a spitalului.
  • 29.03.2022 17:14 Cernat Cristina Buna ziua cum putea lua legatura cu domnul doctor?
2006 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
605 vizualizari 24 Apr 2024 21:16 Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
1786 vizualizari 29 Feb 2024 20:11 Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
2247 vizualizari 03 Feb 2024 19:15 Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV