CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Din dorinţa de a trăi mai bine, mulţi români ajungi sclavi în Occident. Ce face statul român pentru a-și ține cetățenii în țară?

- Social -

Din dorinţa de a trăi mai bine, mulţi români ajungi sclavi în Occident. Ce face statul român pentru a-și ține cetățenii în țară?

După intrarea în Uniunea Europeană și deschiderea granițelor, unul dintre primele efecte a fost plecarea masivă a românilor să muncească în străinătate. În foarte multe cazuri, românii au acceptat să muncească oriunde și oricum în ideea că tot câștigă mai bine decât acasă. Din păcate, niciunul dintre guvernele care s-au perindat în ultimii zece ani la conducerea țării nu a reușit să aducă oamenii acasă și să-i determine să nu mai plece. 

Românii pleacă peste hotare pentru a câștiga mai bine. Pentru a trăi mai bine. Nu ne vom referi aici la cei plecați să fure sau să cerșească. Nu ne vom referi nici la cei cu contracte extraordinare, pe la instituțiile europene, pe la marile corporații, nici la medici și asistente, ori specialiști în alte domenii unde se câștigă bine și foarte bine. Ne vom referi la cei mulți, câteva milioane de oameni, cărora nici străinătatea nu le-a adus și nu le aduce fericirea. Au fost încântați de banii încasați până au descoperit că și-au făcut prea multe iluzii. Degeaba câștigă 1.200 euro pe lună (cazuri fericite) dacă trebuie să dea 500 de euro pe chirie, să locuiască în condiţii insalubre, în spaţii mici, cu multe persoane în aceeaşi cameră, în multe czuri fără contract de muncă, fără asigurări, fără o integrare reală în societate. Muncesc și câte 12 ore pe zi, uneori chiar șapte zile din șapte. În plus, în aproape toate cazurile, își lasă în ţară copiii, care rămân în grija bunicilor sau a altor rude. Mai vorbesc uneori la telefon, dar rar, că e scump, sau pe rețelele de socializare, mai des, că e mai ieftin.
Recentul şi terifiantul exemplu din Spania, unde 59 de oameni erau pur şi simplu ţinuţi ca sclavi la cules de usturoi, locuind în condiţii mizere, prost plătiţi, suprasolicitaţi, lucrând sub un soare arzător zi-lumină, fără a li se permite nici măcar să bea apă, este doar unul dintre multele cazuri mediatizate. Dar câte or fi despre care nu se știe, nu se află nimic... Sunt destule situații în care, după ani de muncă fizică, epuizantă, în Occident, românii se întorc acasă bolnavi, aproape incapabili să mai muncească vreodată şi fără să fi reuşită să pună vreun ban deoparte, îngroşând rândurile celor care au nevoie de asistenţa socială a statului român.
Dincolo de faptul că mulţi români nu-şi fac nici un fel de calcul atunci când iau decizia de a pleca din România, ce face statul român pentru a-şi ţine cetăţenii în ţară? Din păcate, statul nu prea face nimic, decât să promită uneori niște bani celor care revin acasă. Dar nu se merge niciodată cu adevărat la cauză - ridicarea nivelului de trai al românilor. Nu se face nimic pentru educație, mai ales acea educație civică pe care o au toți occidentalii, atitudinea civică din relația cetățean-autorități. Statul român, în schimb, alocă miliarde pentru clientela politică, să tipărească manuale de educaţie fizică, de exemplu. Sau să construiască autostrăzi gata găurite, de exemplu.
Statul român are nevoie de o reformă profundă din interior astfel încât să nu fie nevoie să i se amintească tot timpul că el, cetățeanul, trebuie să fie o prioritate și nu clientela politică pe care guvernele o pun mai presus de orice. Și atâta vreme cât statul nu face nimic pentru cetățeanul român, nici nu poate cere nimic de la acesta.


08 Aug 2017 12:18 3846 vizualizari



Comentarii






  • 08.08.2017 12:47 Ioan Slavici Din păcate cei care conduc aceasta țara nu sunt preocupați de soarta cetățenilor romani, ci sunt preocupați sa fure si sa praduiasca cât mai mult. După Siria, România este țara de unde pleacă cei mai mulți oameni pentru un trai mai bun. Acești excroci numiți politicieni vor fura atât timp cât oamenii vor tăcea si ii vor vota. Păcat de copii si nepoții nostrii care vor ajunge sclavi prin străini...
1630 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
869 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2938 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1797 vizualizari 07 Apr 2024 22:10 Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV