CONTACT

Week-end încărcat pentru salvamontiștii prahoveni. Un bărbat de 73 ani nu a mai putut fi salvat în Munții Bucegi

- Actualitate -

Week-end încărcat pentru salvamontiștii prahoveni. Un bărbat de 73 ani nu a mai putut fi salvat în Munții Bucegi

A fost un week-end plin pentru salvamontiștii prahoveni, care au avut de răspuns mai multor apeluri de ajutor.

Astfel, fără o ordine anume, salvamontiștii prahoveni au avut mai multe intervenții importante.
Un cioban de 73 ani a suferit un stop cardio-respirator în Bucegi și nu a mai putut fi salvat
Un prim apel al zilei de sâmbătă a venit de la o stână din Bucegi, de unde se cerea ajutor după ce un cioban de 73 ani suferise un stop cardio-respirator. Dispeceratul Județean Salvamont Prahova a solicitat și prezenta unui echipaj aero-medical de la Brașov. Cu toate eforturile de resuscitare făcute de către personalul medical de pe elicopter și de salvatorii montani, bărbatul a fost declarat decedat.
Intervenție cu elicopterul pe Valea Caraimanului
În cursul zilei de sâmbătă, doi turiști au alunecat și căzut câteva zeci de metri pe Calea Caraimanului. Salvamoniștii din Bușteni au plecat imediat în căutarea lor. Cei doi soți din localitatea Fetești au încercat să urce pe munte cu fiul lor. Când au ajuns la o zonă abruptă, cu zăpadă, femeia a alunecat, iar bărbatul a încercat să o prindă. Cu toate că erau bine echipați de iarnă, cei doi au fost angrenați într-o alunecare periculoasă. Când s-a terminat porțiunea cu zăpadă, s-a oprit și căderea lor, dar s-au ales cu multiple traumatisme. Femeia a suferit și o fractură de membru inferior, iar bărbatul o fractură de femur și un umăr dislocat. Victimele au primit îngrijiri de la salvamontiștii din Bușteni, iar evacuarea lor s-a realizat cu un elicopter de la SMURD Tg. Mureș. 
Alarmă falsă pe Valea Cerbului
Un grup de turiști au anunțat sâmbătă după-amiază că au văzut o tânără care a alunecat și a căzut pe un fir adiacent acoperit cu zăpadă. Salvatorii din Bușteni au plecat imediat spre zona indicată, la fel cum au făcut și turiștii care anunțaseră incidentul. Tânăra nu a mai fost găsită, pentru că, cel mai probabil, nu s-a lovit în cădere, astfel că a putut să-și continue drumul. Fata este maratonistă, participantă la cursa Transilvania 100, iar cei care au anunțat sunt de asemenea participanți la această cursă.
Un bărbat a fost salvat după ce a suferit o fractură în Munții Baiu
Un alt apel la 112 a alertat salvamontiștii prahoveni. O persoană s-a accidentat în Munții Baiu, în apropiere de Vf. Secăria. De asemenea, a fost solicitat un elicopter în ajutor. Salvamontiștii prahoveni au reușit să încheie cu succes salvarea bărbatului, al cărui prim diagnostic este fractură de maleolă. Acesta a fost transportat cu elicopterul la Brașov.


29 May 2023 08:27 2592 vizualizari


Comentarii






155 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numpărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Centrului comercial Kaufland, din Câmpina.

citeste mai mult
421 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2234 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație, soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
2857 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV