Elevii Școlii "Louis Pasteur" au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi la acțiunea de donare de sânge organizată de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești. În cea mai mare parte, donatori au fost elevii instituției (60), dar alături de ei s-au aflat și câmpineni care le-au susținut inițiativa și care au ales "să dăruiască o șansă la viață în luna cadourilor". Acesta a fost, de altfel, motto-ul campaniei de donare de sânge.

Acțiunea s-a desfășurat la sediul școlii, în Cartierul Slobozia. Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine au venit aici cu toate materialele sanitare necesare recoltării și stocării sângelui atât de necesar pacienților de la spitalele din județ.
"Nu este pentru prima dată când elevii școlii noastre donează sânge, dar este prima dată când o astfel de campanie se organizează la noi în școală. Până acum, elevii mergeau la Ploiești, la Centrul de Transfuzii Sanguine. Acum, pentru că numărul celor care doreau să doneze sânge a fost destul de mare, am decis să-i chemăm la noi pe reprezentanții Centrului și nu-mi rămâne decât să le mulțumesc tuturor celor care au susținut demersul nostru pentru a le oferi o șansă la viață pacienților care au nevoie de sânge", ne-a declarat Elena Murariu, președintele AMUS, asociație sub patronajul căreia funcționează Școala Postliceală "Louis Pasteur". (video)
"Să nu uităm de specificul școlii noastre - pregătirea asistenților medicali generaliști și de farmacie. În acest context, acțiunea organizată de noi astăzi este firească. Mai ales că știm cu toții cu ce probleme se confruntă unitățile spitalicești, știm că există un deficit de sânge în spitale și astfel de acțiuni sunt extrem de importante. O picătură de sânge poate salva o viață. Ceea ce este și mai îmbucurător este faptul că reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine ne-au propus să ne înscrie și în baza de date pentru donarea de celule stem, iar elevii noștri au răspuns pozitiv acestei propuneri", a declarat profesor Romulus Pietriceanu, inițiatorul campaniei de donare de sânge. (video)

5948 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2772 vizualizari
21 iul. 2018 09:27

O femeie de 68 de ani, din Poiana Câmpina, a căzut într-o fosă septică

În satul Bobolia, aparţinând de comuna Poiana Câmpina, a avut loc aseară un incident care se putea solda cu urmări grave. O femeie de 68 de ani, din localitate, a căzut într-o fosă septică și a ajuns la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Câmpina.

2718 vizualizari
20 iul. 2018 18:45

A încetat din viață Petre Purje, veteran de război, cetățean de onoare al Câmpinei, multiplu campion mondial la popice

Astăzi ne-a părăsit, la 92 de ani, un om remarcabil, care a adus multă onoare Câmpinei și țării - veteranul de război Petre Purje. Un om care a luptat pentru România pe front, dar și în arenele competiționale. A cucerit trei titluri de campion mondial la popice (două cu echipa și unul la dublu), având peste 100 de selecții în echipa reprezentativă. A fost maestru emerit al sportului și cetățean de onoare al municipiului Câmpina, distincție acordată în 1993. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alte stiri recente

789 vizualizari
21 iul. 2018 21:33

Tabăra de pictură "Câmpina și Marea Unire", la final. Astăzi a avut loc vernisajul expoziției

La Casa de Cultură "Geo Bogza" a avut loc astăzi vernisajul expoziției "Câmpina și Marea Unire", evenimentul de final al taberei de creație desfășurate în decurs de o săptămână în cel de-al doilea municipiu al județului. S-a dorit a fi o tabără internațională de pictură, fiind invitați artiști plastici din țară, dar și din Cimișlia (Republica Moldova) și Kumanovo (Macedonia), localități înfrățite cu Câmpina. Din păcate, pictorii din Kumanovo au anunțat în ultimul moment că nu mai pot da curs invitației.

1692 vizualizari
21 iul. 2018 21:11

Medalie de argint la triplusalt pentru atletismul câmpinean, la categoria juniori III

La Bucureşti au loc în aceste zile finalele Campionatului Naţional de Atletism pentru Juniori III, la startul competiţiilor aliniindu-se şi mai mulţi sportivi de la CSS Constantin Istrati Câmpina. Astăzi, în prima zi a competiţiei, atletismul câmpinean a obţinut o medalie de argint, la triplusalt, prin Victor Andrei (antrenor Jenica Bran).