Elevii Școlii "Louis Pasteur" au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi la acțiunea de donare de sânge organizată de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești. În cea mai mare parte, donatori au fost elevii instituției (60), dar alături de ei s-au aflat și câmpineni care le-au susținut inițiativa și care au ales "să dăruiască o șansă la viață în luna cadourilor". Acesta a fost, de altfel, motto-ul campaniei de donare de sânge.

Acțiunea s-a desfășurat la sediul școlii, în Cartierul Slobozia. Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine au venit aici cu toate materialele sanitare necesare recoltării și stocării sângelui atât de necesar pacienților de la spitalele din județ.
"Nu este pentru prima dată când elevii școlii noastre donează sânge, dar este prima dată când o astfel de campanie se organizează la noi în școală. Până acum, elevii mergeau la Ploiești, la Centrul de Transfuzii Sanguine. Acum, pentru că numărul celor care doreau să doneze sânge a fost destul de mare, am decis să-i chemăm la noi pe reprezentanții Centrului și nu-mi rămâne decât să le mulțumesc tuturor celor care au susținut demersul nostru pentru a le oferi o șansă la viață pacienților care au nevoie de sânge", ne-a declarat Elena Murariu, președintele AMUS, asociație sub patronajul căreia funcționează Școala Postliceală "Louis Pasteur". (video)
"Să nu uităm de specificul școlii noastre - pregătirea asistenților medicali generaliști și de farmacie. În acest context, acțiunea organizată de noi astăzi este firească. Mai ales că știm cu toții cu ce probleme se confruntă unitățile spitalicești, știm că există un deficit de sânge în spitale și astfel de acțiuni sunt extrem de importante. O picătură de sânge poate salva o viață. Ceea ce este și mai îmbucurător este faptul că reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine ne-au propus să ne înscrie și în baza de date pentru donarea de celule stem, iar elevii noștri au răspuns pozitiv acestei propuneri", a declarat profesor Romulus Pietriceanu, inițiatorul campaniei de donare de sânge. (video)

5689 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2215 vizualizari
23 ian. 2018 12:50

Cum arată în realitate Lacul Bisericii din Câmpina

Lacul Bisericii reprezintă un loc de suflet pentru câmpinenii de azi, așa cum a fost și pentru câmpinenii de odinioară. Pe rețelele de socializare sunt postate fotografii superbe cu Lacul Bisericii și zona adiacentă, fotografii făcute de profesioniști și prelucrate, multe dintre ele, tot de profesioniști. Există chiar și o pagină pe Facebook dedicată Lacului Bisericii. Din păcate, realitatea bate poza artistică.

12294 vizualizari
22 ian. 2018 17:48

Iulie 2018 - următoarea sesiune de admitere la Școala de Poliție din Câmpina. Este posibil să existe și o a treia sesiune, în decembrie

1 comentarii

2018 ar putea intra în istoria Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina ca fiind anul cu trei sesiuni de admitere, asta și în funcție de decizia pe care o va lua Ministerul Afacerilor Interne. "Deocamdată, este cert că vom avea examen de admitere în luna iulie, când vor fi scoase la concurs 1.300 de locuri, ca și la admiterea din ianuarie 2018. Organizarea unei sesiuni de admitere în decembrie este la stadiul de discuții. Încă nu știm dacă această a treia sesiune va fi în decembrie 2018 sau ianuarie 2019", ne-a declarat comandantul Școlii de Poliție din Câmpina, comisar șef Vasile Tache.

Alte stiri recente

226 vizualizari
23 ian. 2018 22:05

Ca la Câmpina, niciunde. CS Câmpina şi HM Junior se dau reciproc în judecată

Litigiul dintre CS Câmpina şi HM Junior Câmpina se află în faţa unei noi faze, una cum rar se poate vedea, cele două grupări anunţând că se vor acţiona una pe cealaltă în judecată! Astfel, după ce preşedintele CS Câmpina, Adrian Stoican, a precizat în raportul către Consiliul Local că va acţiona în judecată Clubul HM Junior, reprezentanţii acestuia din urmă susţin că şi ei vor acţiona în instanţa civilă, cel mai probabil atât CS Câmpina, cât şi pe preşedintele Stoican.

2239 vizualizari
23 ian. 2018 11:57

Pereții vestiarelor proaspăt modernizate, de la Căminul Petrol, mâzgăliți de "artiștii" fără cei șapte ani de acasă

Nici nu s-a uscat bine lavabila pe pereții vestiarelor de la terenul sintetic de fotbal, din incinta Căminului Petrol din Câmpina, că deja au apărut primele "opere de artă". Da, este vorba tocmai despre vestiarele modernizate la sfârșitul anului trecut, împreună cu tribunele, lucrare care a costat 222.000 lei (fără TVA), bani alocați de la bugetul municipiului.