Elevii Școlii "Louis Pasteur" au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi la acțiunea de donare de sânge organizată de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești. În cea mai mare parte, donatori au fost elevii instituției (60), dar alături de ei s-au aflat și câmpineni care le-au susținut inițiativa și care au ales "să dăruiască o șansă la viață în luna cadourilor". Acesta a fost, de altfel, motto-ul campaniei de donare de sânge.

Acțiunea s-a desfășurat la sediul școlii, în Cartierul Slobozia. Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine au venit aici cu toate materialele sanitare necesare recoltării și stocării sângelui atât de necesar pacienților de la spitalele din județ.
"Nu este pentru prima dată când elevii școlii noastre donează sânge, dar este prima dată când o astfel de campanie se organizează la noi în școală. Până acum, elevii mergeau la Ploiești, la Centrul de Transfuzii Sanguine. Acum, pentru că numărul celor care doreau să doneze sânge a fost destul de mare, am decis să-i chemăm la noi pe reprezentanții Centrului și nu-mi rămâne decât să le mulțumesc tuturor celor care au susținut demersul nostru pentru a le oferi o șansă la viață pacienților care au nevoie de sânge", ne-a declarat Elena Murariu, președintele AMUS, asociație sub patronajul căreia funcționează Școala Postliceală "Louis Pasteur". (video)
"Să nu uităm de specificul școlii noastre - pregătirea asistenților medicali generaliști și de farmacie. În acest context, acțiunea organizată de noi astăzi este firească. Mai ales că știm cu toții cu ce probleme se confruntă unitățile spitalicești, știm că există un deficit de sânge în spitale și astfel de acțiuni sunt extrem de importante. O picătură de sânge poate salva o viață. Ceea ce este și mai îmbucurător este faptul că reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine ne-au propus să ne înscrie și în baza de date pentru donarea de celule stem, iar elevii noștri au răspuns pozitiv acestei propuneri", a declarat profesor Romulus Pietriceanu, inițiatorul campaniei de donare de sânge. (video)

5863 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2421 vizualizari
23 apr. 2018 11:58

O elevă din Câmpina, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni de la Colegiul "Grigorescu"

Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare PH-10-STO. Accidentul a avut loc în această dimineață, pe Calea Doftanei, pe trecerea de pietoni din dreptul liceului.

7350 vizualizari
22 apr. 2018 10:10

MAI a stabilit perioadele și condițiile pentru admiterea la școlile de poliție, sesiunile august 2018 și ianuarie 2019. La Școala de Poliție din Câmpina sunt câte 1.300 locuri în fiecare sesiune

Prin dispoziție a directorului general al Direcției Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au fost stabilite condițiile și numărul de locuri pentru admiterea la toate instituțiile de învățământ din subordinea MAI. Este vorba despre siunile de admitere din vara lui 2018 și ianuarie 2019. La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina vor fi scoase la concurs câte 1.300 locuri la fiecare sesiune de admitere. 

Alte stiri recente

582 vizualizari
23 apr. 2018 11:22

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.

1409 vizualizari
23 apr. 2018 09:17

Peste 10 milioane lei s-au încasat la bugetul Câmpinei, în primul trimestru al anului, din taxe și impozite locale

Suma încasată la bugetul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale, până la 31 martie 2018, este de 10.151.000 lei, cu aproape 2 milioane lei peste încasările de anul trecut, din aceeași perioadă. Vorbim despre taxe și impozite plătite de toți contribuabilii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice.