Elevii Școlii "Louis Pasteur" au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi la acțiunea de donare de sânge organizată de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești. În cea mai mare parte, donatori au fost elevii instituției (60), dar alături de ei s-au aflat și câmpineni care le-au susținut inițiativa și care au ales "să dăruiască o șansă la viață în luna cadourilor". Acesta a fost, de altfel, motto-ul campaniei de donare de sânge.

Acțiunea s-a desfășurat la sediul școlii, în Cartierul Slobozia. Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine au venit aici cu toate materialele sanitare necesare recoltării și stocării sângelui atât de necesar pacienților de la spitalele din județ.
"Nu este pentru prima dată când elevii școlii noastre donează sânge, dar este prima dată când o astfel de campanie se organizează la noi în școală. Până acum, elevii mergeau la Ploiești, la Centrul de Transfuzii Sanguine. Acum, pentru că numărul celor care doreau să doneze sânge a fost destul de mare, am decis să-i chemăm la noi pe reprezentanții Centrului și nu-mi rămâne decât să le mulțumesc tuturor celor care au susținut demersul nostru pentru a le oferi o șansă la viață pacienților care au nevoie de sânge", ne-a declarat Elena Murariu, președintele AMUS, asociație sub patronajul căreia funcționează Școala Postliceală "Louis Pasteur". (video)
"Să nu uităm de specificul școlii noastre - pregătirea asistenților medicali generaliști și de farmacie. În acest context, acțiunea organizată de noi astăzi este firească. Mai ales că știm cu toții cu ce probleme se confruntă unitățile spitalicești, știm că există un deficit de sânge în spitale și astfel de acțiuni sunt extrem de importante. O picătură de sânge poate salva o viață. Ceea ce este și mai îmbucurător este faptul că reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine ne-au propus să ne înscrie și în baza de date pentru donarea de celule stem, iar elevii noștri au răspuns pozitiv acestei propuneri", a declarat profesor Romulus Pietriceanu, inițiatorul campaniei de donare de sânge. (video)

5988 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1213 vizualizari
19 oct. 2018 09:46

Câmpina, România 100. Foto Olteanu, din perioada interbelică, un atelier de tapițerie din anii '70, șantierul de la Soldat, de azi

Câmpina se mândrea, în perioada interbelică și chiar și în anii de până la cutremurul din 1977, cu o serie de clădiri frumoase situate pe bulevardul central, magazine simbol, cele mai multe fiind cunoscute după activitatea prestată și după numele proprietarului. 

2515 vizualizari
18 oct. 2018 21:25

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Ion Bălu

Câmpina s-a mândrit multă vreme cu statutul de oraș cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori. Nu știe nimeni cât de actuală mai este această statistică, dar toată lumea cunoaște și recunoaște că în Câmpina au fost și încă mai sunt dascăli de mare valoare. Unul dintre aceștia este profesorul Ion Bălu.

Alte stiri recente

843 vizualizari
19 oct. 2018 11:49

Salariile angajaților de la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina

V-am prezentat recent salariile angajaților de la Spitalul Municipal Câmpina, conform datelor postate pe site-ul instituției în conformitate cu Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acum este rândul Spitalului de Psihiatrie Voila, unitate sanitară de monospecialitate, unde sporurile sunt semnificative. Ne referim aici în special la sporul pentru condiții deosebit de periculoase, cuprins între 50% și 65% din salariul de bază și de care beneficiază absolut toți angajații de la Spitalul Voila, de la cadre medicale până la personalul TESA și muncitori. (facsimile)

3335 vizualizari
18 oct. 2018 10:07

Razie a Poliției pe DN1, la Comarnic, Nistorești, Bănești și Florești

UPDATE - La acțiunea de astăzi au fost controlate 94 de autovehicule și s-au aplicat 61 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.927 lei. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru nerespectarea vitezei legale - 48.

La această oră, Poliția desfășoară o razie de amploare pe DN1, în mai multe zone dificile din punct de vedere al traficului, la Comarnic, Nistorești, Bănești și Florești.