CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Rachete antigrindină, lansate de pe dealul Muscel

- Actualitate -

Rachete antigrindină, lansate de pe dealul Muscel

Luni seară (26 iunie), de pe dealul Muscel din Câmpina au fost lansate mai multe rachete antigrindină. Săptămâna trecută s-a întâmplat același lucru, ceea ce a stârnit curiozitatea multor câmpineni, mai ales că unii dintre ei au văzut rachetele îndreptându-se spre cer.

Sistemul de lansare a rachetelor antigrindină se află undeva în apropierea Observatorului de pe Muscel și aparține Autorității Naționale pentru Administrarea Sistemului Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor. Amplasarea unei astfel de stații în zona Câmpina a fost aprobată prin HG 254/2003, deci în urmă cu 14 ani, dar abia anul acesta a fost amenajată locația și a fost instalat sistemul. Prin urmare, la Câmpina există acum un punct de lansare, de care se ocupă reprezentanții SC Electromecanica Ploiești, societate care a produs sistemul antigrindină și care îi asigură mentenanța și funcționarea. Doi angajați ai acestei firme asigură permanența la punctul de lansare de pe Muscel și lansează rachetele antigrindină în momentul în care primesc dispoziție de la dispecerat. Iar această dispoziție se dă după avertizarea ANM și cu avizul Autorității Aviației Civile Române. Din informațiile noastre, grindina aceea cumplită din luna mai a anului trecut, care a transformat Câmpina într-un oraș alb în doar jumătate de oră, a determinat autoritățile să grăbească instalarea unui sistem antigrindină pe Muscel.


27 Jun 2017 11:04 15011 vizualizari



Comentarii






2519 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2631 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1479 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5627 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV