CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Un nou scandal în jurul fermei mizeriei din satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

- Social -

Un nou scandal în jurul fermei mizeriei din satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

În vara acestui an, în luna august, vă prezentam situația incredibilă a unei ferme din satul Urleta, comuna Bănești, localitate aflată la doi pași de municipiul Câmpina. O mizerie de nedescris, un miros insuportabil, un "peisaj" de care localnicii și autoritățile efectiv s-au săturat, dar nu au suficiente pârghii legale pentru a rezolva problema. După mizeria de nedescris de la ferma de pe Strada Oncești, a mai apărut un scandal, o familie din Urleta reclamând că grădina i-a fost ocupată abuziv de animalele lui Liviu Mihalache, proprietarul fermei amintite.

Dimineața devreme, când soarele își făcea greu loc prin pătura ceții, într-un loc care ar putea fi de poveste, am asistat la un adevărat scandal. De la prima oră, așa cum probabil face zi de zi, de foarte mult timp, Liviu Mihalache a dat drumul animalelor sale pe terenul familiei Stanciu. Porci, vaci, bivoli, capre, câini, de-a valma. Și se vede că asta este o practică pentru că pe terenul respectiv nu mai este un fir de iarbă, urmele animalelor și mizeria aferentă sunt la tot pasul, gardul este distrus, iar dintr-o frumusețe de livadă cu 70 de pruni aproape că nu a mai rămas nimic.
"Este indmisibil ce se întâmplă și mai ales faptul că pentru acest om nu există nicio lege și nimeni nu îi poate face nimic! A ocupat abuziv terenul meu, nici nu putem intra, pentru că are bivoli, vaci, câini și efectiv ne este frică să intrăm pe terenul nostru pentru care noi plătim impozite an de an! Am reclamat peste tot pe unde a fost posibil. Toată lumea vine, uneori i se dă o amendă, o plătește sau nu, dar noi rămânem în aceeași situație, în imposibilitatea de a ne folosi propriul teren. Până la urmă vom fi nevoiți să îl dăm în judecată, dar noi nu avem nici banii și nici timpul necesar să stăm prin tribunale", ne spune Elena Stanciu, proprietar al terenului din imediata vecinătate a fermei lui Liviu Mihalache. Peste încă o grădină se află proprietatea lui Virgil Stanciu, la fel de nemulțumit: "Pentru că animalele au intrat pe proprietatea vecinilor și rudelor mele, care sunt gard în gard cu Mihalache, de multe ori acestea ajung și pe proprietatea mea. În plus, chiar Mihalache le dă drumul de multe ori spre islaz, traversând terenurile noastre, fără niciun drept, în mod abuziv, fără ca nimeni să-l poată opri!" (video)
În curtea sa se afla și Livu Mihalache care, la rugămintea noastră, a acceptat o discuție cu vecinii săi. Foarte repede s-a ajuns la ridicarea tonului și la acuze reciproce, Liviu Mihalache dând vina pentru invadarea terenului vecinilor săi de către animale pe faptul că "gardul a fost distrus". Totuși, Mihalache le-a promis vecinilor că săptămâna viitoare va începe realizarea gardului, ceea ce va duce la împiedicarea animalelor sale să mai ajungă pe terenul altora (video). Dacă va fi așa sau nu, vom vedea, pentru că intenționăm să revenim la Urleta pentru a vedea cum decurg lucrurile. Credem în buna-credință a celor implicați și sperăm că problemele legate de terenurile altora se vor rezolva, dar ce ne facem cu mizeria de la această fermă, de unde zilnic, zeci de litri de lapte ajung, poate, pe mesele câmpinenilor?!

Citiți și: Ferma mizeriei în satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina


19 Oct 2018 20:09 10223 vizualizari



Comentarii






862 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2933 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1794 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1920 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV