Un nou scandal în jurul fermei mizeriei din satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

Social (Categoria articolului)

În vara acestui an, în luna august, vă prezentam situația incredibilă a unei ferme din satul Urleta, comuna Bănești, localitate aflată la doi pași de municipiul Câmpina. O mizerie de nedescris, un miros insuportabil, un "peisaj" de care localnicii și autoritățile efectiv s-au săturat, dar nu au suficiente pârghii legale pentru a rezolva problema. După mizeria de nedescris de la ferma de pe Strada Oncești, a mai apărut un scandal, o familie din Urleta reclamând că grădina i-a fost ocupată abuziv de animalele lui Liviu Mihalache, proprietarul fermei amintite.

Dimineața devreme, când soarele își făcea greu loc prin pătura ceții, într-un loc care ar putea fi de poveste, am asistat la un adevărat scandal. De la prima oră, așa cum probabil face zi de zi, de foarte mult timp, Liviu Mihalache a dat drumul animalelor sale pe terenul familiei Stanciu. Porci, vaci, bivoli, capre, câini, de-a valma. Și se vede că asta este o practică pentru că pe terenul respectiv nu mai este un fir de iarbă, urmele animalelor și mizeria aferentă sunt la tot pasul, gardul este distrus, iar dintr-o frumusețe de livadă cu 70 de pruni aproape că nu a mai rămas nimic.
"Este indmisibil ce se întâmplă și mai ales faptul că pentru acest om nu există nicio lege și nimeni nu îi poate face nimic! A ocupat abuziv terenul meu, nici nu putem intra, pentru că are bivoli, vaci, câini și efectiv ne este frică să intrăm pe terenul nostru pentru care noi plătim impozite an de an! Am reclamat peste tot pe unde a fost posibil. Toată lumea vine, uneori i se dă o amendă, o plătește sau nu, dar noi rămânem în aceeași situație, în imposibilitatea de a ne folosi propriul teren. Până la urmă vom fi nevoiți să îl dăm în judecată, dar noi nu avem nici banii și nici timpul necesar să stăm prin tribunale", ne spune Elena Stanciu, proprietar al terenului din imediata vecinătate a fermei lui Liviu Mihalache. Peste încă o grădină se află proprietatea lui Virgil Stanciu, la fel de nemulțumit: "Pentru că animalele au intrat pe proprietatea vecinilor și rudelor mele, care sunt gard în gard cu Mihalache, de multe ori acestea ajung și pe proprietatea mea. În plus, chiar Mihalache le dă drumul de multe ori spre islaz, traversând terenurile noastre, fără niciun drept, în mod abuziv, fără ca nimeni să-l poată opri!" (video)
În curtea sa se afla și Livu Mihalache care, la rugămintea noastră, a acceptat o discuție cu vecinii săi. Foarte repede s-a ajuns la ridicarea tonului și la acuze reciproce, Liviu Mihalache dând vina pentru invadarea terenului vecinilor săi de către animale pe faptul că "gardul a fost distrus". Totuși, Mihalache le-a promis vecinilor că săptămâna viitoare va începe realizarea gardului, ceea ce va duce la împiedicarea animalelor sale să mai ajungă pe terenul altora (video). Dacă va fi așa sau nu, vom vedea, pentru că intenționăm să revenim la Urleta pentru a vedea cum decurg lucrurile. Credem în buna-credință a celor implicați și sperăm că problemele legate de terenurile altora se vor rezolva, dar ce ne facem cu mizeria de la această fermă, de unde zilnic, zeci de litri de lapte ajung, poate, pe mesele câmpinenilor?!

Citiți și: Ferma mizeriei în satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

7284 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

365 vizualizari
16 nov. 2018 22:14

Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.

2126 vizualizari
16 nov. 2018 18:12

Tineri cu cariere de succes le-au vorbit elevilor de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina despre leadership și orientare profesională

"Discover yourself" s-a numit acțiunea desfășurată joi, 15 noiembrie, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, acolo unde trei tineri cu cariere de succes le-au vorbit elevilor de la cea mai prestigioasă unitate de învățământ din municipiu despre leadership și despre orientarea profesională.

Alte stiri recente

48 vizualizari
16 nov. 2018 23:01

Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal, fete

Gimnaziada este echivalentul Olimpiadei Sportului Școlar, dar numai la nivelul învățământului gimnazial. Joi, 15 noiembrie, sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal feminin, la care au participat echipe reprezentând Școala Liliești, Școala Scorțeni, Liceul "Aurel Vlaicu" Breaza, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina.

3017 vizualizari
16 nov. 2018 12:12

Și a fost a XX-a ediție a Balului Bobocilor de la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Ca în fiecare an, și asta de 20 de ani încoace, Balul Bobocilor de la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina constituie o mare petrecere, un eveniment la care toată lumea râde, dansează și se distrează. Pentru anul școlar 2018-2019, școala patronată de Asociația AMUS France - Roumanie numără aproximativ 90 de boboci, la cele trei clase din anul I - două clase cu profil de asistenți medicali generaliști și o clasă cu profil de asistenți medicali farmacie.