CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Muzeul Hasdeu va fi restaurat cu fonduri europene de 3,4 milioane euro. Contractul de finanțare a fost semnat astăzi

- Actualitate -

Muzeul Hasdeu va fi restaurat cu fonduri europene de 3,4 milioane euro. Contractul de finanțare a fost semnat astăzi

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia - Liviu Mușat și primarul municipiului Câmpina - Horia Tiseanu au semnat astăzi, 4 septembrie 2018, contractul de finanțare pentru restaurarea Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu", un edificiu unic, înscris pe Lista Națională a Monumentelor Istorice, un obiectiv extrem de important pentru Câmpina. Semnarea contractului a avut loc la Castel, în camera de lucru al savantului, chiar la biroul acestuia.

"Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al obiectivului de patrimoniu Muzeul Memorial B.P. Hasdeu", aceasta este denumirea completă a proiectului pentru care administrația locală câmpineană a obținut fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5. Valoarea totală a proiectului este de 15,8 milioane lei (3,42 milioane euro) din care 13,37 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, 2 milioane lei este contribuția de la bugetul de stat, iar 314.584 lei este cofinanțarea de la bugetul local.
După cum a afirmat primarul Horia Tiseanu, termenul de implementare a proiectului este de 36 de luni începând de miercuri, 5 septembrie 2018. Așadar, trei ani pentru proiectare și executarea lucrărilor care nu sunt deloc simple. Vor fi restaurate castelul (interior și exterior), căsuța din spatele acestuia (în care se află biblioteca și arhiva), căsuța portarului (situată la intrarea în curtea muzeului și care a fost construită tot de Hasdeu). Practic, va fi restaurat întreg patrimoniul existent aici, inclusiv colecțiile de cărți și documentele din arhivă.
"Muzeul Hasdeu este un obiectiv de marcă pentru municipiul Câmpina și nu numai. Proiectul pentru care semnăm astăzi contractul de finanțare este unul extrem de curajos și sperăm ca în cadrul procedurilor de achiziție publică să avem firme de cea mai bună calitate pentru că de activitatea proiectantului și de activitatea executantului depinde totul. Sperăm să avem o execuție de excepție a lucrărilor așa cum am avut în urmă cu 14 ani la Casa cu Grifoni, un alt monument istoric al Câmpinei", a declarat primarul Horia Tiseanu. (video)
"Semnăm astăzi un contract de finanțare pentru un obiectiv extrem de important din punct de vedere istoric, al artei și culturii românești, dar și din punct de vedere turistic. Este un loc deosebit, care poate crește considerabil atractivitatea municipiului Câmpina și a întregii zone prin prisma turismului. Asta având în vedere unicitatea acestui castel în peisajul prahovean, în cel național, dar și internațional", a afirmat direcorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat. (video)
La acțiunea de astăzi au fost prezenți mai mulți reprezentanți ai ADR și ai Primăriei Câmpina, precum și consilierii locali Monica Clinciu, Lucian Cercel, Andrei Duran și Robert Minea.

Castelul Hasdeu a fost construit în perioada 1893-1896 de savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu în memoria unicei sale fiice, Iulia, plecată în lumea de dincolo la doar 19 ani. De-a lungul timpului, edificiul a fost afectat de cutremure și bombardamente (în cel de-al doilea război mondial) și a trecut prin mai multe lucrări de consolidare și restaurare. A fost transformat în muzeu în anul 1965, în data de 9 aprilie a acelui an fiind deschis pentru prima dată publicului.


04 Sep 2018 19:14 6509 vizualizari


Comentarii






1224 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
1643 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
1941 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
2063 vizualizari 30 Apr 2024 18:08 Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Societatea care asigură transportul public local de persoane în municipiul Câmpina ne-a transmis programul curselor locale în ziua de 1 Mai, precum și în prima și a doua zi de Paște, respectiv, 5 și 6 mai 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV