CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Infrastructură numai "bună" pentru întreprinzătorii câmpineni

- Social -

Infrastructură numai

În Câmpina nu există, din păcate, o practică unitară și nu există criterii clare privind intervențiile la rețeaua de infrastructură. Sunt străzi pe care nu locuiește nimeni, dar în care s-au investit miliarde în asfalt și canalizare, sunt alte străzi unde stau zeci de familii și care fie nu au fost asfaltate niciodată, fie mai au doar urme de asfalt. Și am mai descoperit o categorie, drumuri ale nimănui.

În această categorie de drumuri ale nimănui putem include o porţiune din Strada Tg. Mureş. Cam pe la jumătatea ei, chiar pe lângă calea ferată care merge spre Zorile, există o prelungire, care poartă același nume pentru că face parte din Strada Tg. Mureş. Aici se află sediile mai multor firme, iar dincolo de limita străzii publice, acolo unde s-a oprit lucrarea de modernizare a străzii, drumul continuă. Acesta este un drum al nimănui. Scriptic, este un fost drum de incintă al cooperativei care mai deţine, încă, o parte din spaţiile din zonă. Practic, nu mai este de ani buni un drum de incintă, ci unul public, aici aflându-se sediile mai multor firme, întreprinzători locali, societăți nu foarte mari, dar care contribuie la bugetul local, care asigură niște locuri de muncă. Ei bine, oamenii de aici au o mare problemă.
Acest drum e un dezastru, mai ales atunci când plouă. Imaginile arată mai clar realitatea decât orice descriere în cuvinte. „Suntem nevoiţi să ne spălăm de mai multe ori pe zi maşinile, pentru că îţi este efectiv ruşine să mergi în oraş ori la Ploieşti sau Bucureşti cu maşina în acest hal”; „La un moment dat, am fost nevoit să invit un partener de afaceri la sediul firmei. În afara faptului că şi-a murdărit groaznic pantofii de când a coborât din maşină, la plecare mi-a fost efectiv ruşine de halul în care era stropită maşina lui”; „Plătim zeci, sute de milioane de lei vechi impozite la bugetul local, asigurăm niște locuri de muncă, ne străduim să facem fața tuturor greutăților din economie, dar iată că trebuie să facem față și acestor probleme de infrastructură pe care nu știm cum să le rezolvăm, pentru că nu suntem băgați în seamă” – ne-au spus câțiva dintre întreprinzătorii câmpineni care își desfășoară activitatea în zona menționată. 
Porţiunea de drum aflată în discuţie nu are mai mult de 70-80 metri. Din capul locului, subliniem că această porţiune nu apare inventariată în domeniul public ca drum public. Dar refuzăm să credem că nu există o soluție pentru ca acea bucățică de drum (al nimănui) să nu fie reparată, măcar plombată dacă nu se poate o asfaltare integrală. Nu vrem să ne amintim că mai au fost situații când Primăria Câmpina a asfaltat spaţii private și încă destul de mari. Poate se găsește o soluție și pentru acest drum desprins din Strada Târgu Mureș, pentru a le demonstra oamenilor de aici că încurajarea micilor afaceri nu se face doar la modul declarativ.


17 Mar 2018 20:31 5340 vizualizari



Comentarii






  • 19.03.2018 07:57 Cretu Cornelia Eu va spun ca in cartierul Voila ..str.Dr.Taberei au bagat in pamant niste tevi de canalizare si nu au tinut cont de cota 0 a cartierului...si este de ne folosit.Oricum ma intreb unde se varsa ...in casele oamenilor? Bani aruncati.
862 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2933 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1794 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1920 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV