ProRomânia și-a stabilit candidatul pentru Primăria Câmpina - Liviu Davidescu

Politică (Categoria articolului)

Scena politică locală cunoaște efervescența specifică oricărei perioade pre-electorale, partidele fiind în căutarea candidaților care să le aducă un număr cât mai mare de voturi, iar candidații (unii dintre ei, pentru că există și astfel de cazuri) în căutarea partidelor care să-i susțină. ProRomânia, un partid destul de mic și mai puțin activ pe scena politică locală, și-a desemnat zilele trecute candidatul la funcția de primar al municipiului Câmpina - Liviu Davidescu.

Născut la Câmpina în urmă cu 49 de ani, Liviu Davidescu este director de transporturi la o societate comercială importantă din Câmpina. Este căsătorit și are o fiică. A mai cochetat cu politica, dar a intrat efectiv în politică înaintea alegerilor din 2016, alegând ALDE. A ajuns până la funcția de vicepreședinte al organizației locale, apoi, odată cu plecarea întregii filiale la Partidul Prahova în Acțiune, a făcut același pas, fiind ales pe 31 ianuarie 2020 în funcția de vicepreședinte al noii formațiuni politice. Acum a fost desemnat candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina din partea Partidului ProRomânia.
De unde și de ce această schimbare bruscă? ”Am simțit că nu mă regăsesc în ideologia Partidului Prahova în Acțiune, chiar dacă am acolo prieteni, foști colegi. Mă consider un om mai de stânga decât se manifesta Prahova în Acțiune și cred cu sinceritate și cu mai multă convingere în valorile promovate de ProRomânia. De altfel, cred că ALDE și ProRomânia au ceva în comun și îmi aduc aminte cu plăcere că ambele partide l-au susținut pe Mircea Diaconu la președinția României. Este un proiect nou, în care cred că pot face mai multe pentru Câmpina”, ne-a declarat Liviu Davidescu.
Candidatul ProRomânia îi invită pe câmpineni la un exercițiu de imaginație: ”Îmi doresc să devin primarul orașului meu natal pentru că mă doare că oamenii s-au obișnuit cu răul, sufăr că tinerii pleacă din oraș tocmai pentru că orașul nu le mai oferă mare lucru. Invit pe oricine să facă următorul exercițiu de imaginație - plecați pe strada principală a Câmpinei de la Casa Tineretului până pe Câmpinița și dacă mergeți cu atenție îmi veți da dreptate. Casa Tineretului trebuie să redevină un loc pentru tineri, un loc viu, în care să se întâmple ceva și care, de ce nu, să și producă bani. Nu voi lua punct cu punct tot bulevardul central, dar mă voi opri la Cinematograf. Eu îl consider cel mai capitalist loc din copilăria mea în perioada comunistă. Aici am văzut filme remarcabile. Cine nu a mers cu iubita lui la film, cine nu s-a bucurat de atmosfera de aici... Da, mă doare că nu există în Câmpina niciun loc în care tinerii să se poată distra, să se poată relaxa, să se simtă bine, să socializeze. Cred că trebuie să începem o reconstrucție pe baze solide, de asta are nevoie Câmpina!”

3545 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioku 17.02.2020 22:48 Nu il cunosc pe acest domn,insa are fata de primar.Din partea lui Tiseanu sa va asteptati la aruncat cu noroi.Daca tineri precum Nistor,Grama candideaza ii vor trimite pe Tiseanu si Pitigoi la curatat coceni,isi vor lua teapa de la campineni grosolan.
  • Dumitrache I. 18.02.2020 17:08 Eu tot mai sper ca Marian Nistor sa aibă loc de alții, mai devreme sau mai târziu și sa candideze.

Politică

3032 vizualizari
12 mar. 2020 18:00

În câteva zile se va anunța numele unui nou candidat la Primăria Câmpina

8 comentarii

Alegerile locale se apropie, iar unele formațiuni politice deja și-au anunțat candidații, altele se pregătesc să facă acest lucru, previziunile fiind că vom avea la Câmpina o campanie electorală fără precedent, din foarte multe puncte de vedere. Există o formațiune politică importantă, dintre cele care nu și-au anunțat, încă, numele candidatului, care își dorește să aducă un suflu nou și care vrea ca viitorul candidat să fie răspunsul unor întrebări la care câmpinenii așteaptă de prea multă vreme o rezolvare, soluții concrete.

5298 vizualizari
25 feb. 2020 09:55

Ludovic Orban, președintele PNL: "Cine e trimis în judecată nu poate să candideze!". Declarație îngrijorătoare inclusiv pentru primarul Câmpinei, Horia Tiseanu

2 comentarii

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat luni, 24 februarie 2020, că formațiunea politică pe care o conduce are prevăzute în statut criterii de integritate care vor trebui respectate la alegerile locale din vara acestui an. "Până la 1 martie, organizaţiile judeţene trebuie să stabilească lista candidaţilor. Decizia organizaţiei judeţene trebuie votată în BPN. Cu siguranţă avem criteriile de integritate prevăzute în statut. De exemplu, dacă cineva e trimis în judecată nu poate să candideze. Statutul este obligatoriu de respectat de toate organizaţiile", a spus Ludovic Orban la finalul ședinței de ieri a Biroului Executiv al PNL.

Alte stiri recente

1 vizualizari
30 mar. 2020 09:38

Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Zaragoza, Spania

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

9 vizualizari
30 mar. 2020 09:09

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.