Scena politică locală cunoaște efervescența specifică oricărei perioade pre-electorale, partidele fiind în căutarea candidaților care să le aducă un număr cât mai mare de voturi, iar candidații (unii dintre ei, pentru că există și astfel de cazuri) în căutarea partidelor care să-i susțină. ProRomânia, un partid destul de mic și mai puțin activ pe scena politică locală, și-a desemnat zilele trecute candidatul la funcția de primar al municipiului Câmpina - Liviu Davidescu.
Născut la Câmpina în urmă cu 49 de ani, Liviu Davidescu este director de transporturi la o societate comercială importantă din Câmpina. Este căsătorit și are o fiică. A mai cochetat cu politica, dar a intrat efectiv în politică înaintea alegerilor din 2016, alegând ALDE. A ajuns până la funcția de vicepreședinte al organizației locale, apoi, odată cu plecarea întregii filiale la Partidul Prahova în Acțiune, a făcut același pas, fiind ales pe 31 ianuarie 2020 în funcția de vicepreședinte al noii formațiuni politice. Acum a fost desemnat candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina din partea Partidului ProRomânia.
De unde și de ce această schimbare bruscă? ”Am simțit că nu mă regăsesc în ideologia Partidului Prahova în Acțiune, chiar dacă am acolo prieteni, foști colegi. Mă consider un om mai de stânga decât se manifesta Prahova în Acțiune și cred cu sinceritate și cu mai multă convingere în valorile promovate de ProRomânia. De altfel, cred că ALDE și ProRomânia au ceva în comun și îmi aduc aminte cu plăcere că ambele partide l-au susținut pe Mircea Diaconu la președinția României. Este un proiect nou, în care cred că pot face mai multe pentru Câmpina”, ne-a declarat Liviu Davidescu.
Candidatul ProRomânia îi invită pe câmpineni la un exercițiu de imaginație: ”Îmi doresc să devin primarul orașului meu natal pentru că mă doare că oamenii s-au obișnuit cu răul, sufăr că tinerii pleacă din oraș tocmai pentru că orașul nu le mai oferă mare lucru. Invit pe oricine să facă următorul exercițiu de imaginație - plecați pe strada principală a Câmpinei de la Casa Tineretului până pe Câmpinița și dacă mergeți cu atenție îmi veți da dreptate. Casa Tineretului trebuie să redevină un loc pentru tineri, un loc viu, în care să se întâmple ceva și care, de ce nu, să și producă bani. Nu voi lua punct cu punct tot bulevardul central, dar mă voi opri la Cinematograf. Eu îl consider cel mai capitalist loc din copilăria mea în perioada comunistă. Aici am văzut filme remarcabile. Cine nu a mers cu iubita lui la film, cine nu s-a bucurat de atmosfera de aici... Da, mă doare că nu există în Câmpina niciun loc în care tinerii să se poată distra, să se poată relaxa, să se simtă bine, să socializeze. Cred că trebuie să începem o reconstrucție pe baze solide, de asta are nevoie Câmpina!”
Filiala Câmpina a Uniunii Salvați România (USR) a început campania de strângere de semnături atât pentru candidatul acestei formațiuni la funcția de președinte al României, Elena Lasconi, cât și pentru candidații partidului la alegerile parlamentare.
După Congresul PSD din 24 august 2024, am primit din partea conducerii social-democraților câmpineni o scrisoare deschisă, pe care o redăm intregral.
Cristian Diaconescu și-a lansat joi, 8 august, candidatura ca independent la funcția de președinte al României, în cadrul unei conferințe la care au participat membri ai Platformei Independente care îl susține pe Cristian Diaconescu pentru a ajunge la Cotroceni.
Partidul NOA (Natură, Oameni, Animale) i-a transmis președintelui României, Klaus Iohannis, o scrisoare deschisă în care îi cere acestuia să nu promulge legea care permite împușcarea urșilor.