Ce mai face câmpineanul Mihai Coșăreanu la 13 ani de la câștigarea concursului ”Naționala de Rock”

Interviuri (Categoria articolului)

Pe 21 noiembrie 2009, la Casa de Cultură a Studenților din București, câmpineanul Mihai Coșăreanu (17 ani), elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, câștiga Premiul I și Premiul de Virtuozitate la concursul de chitară ”Naționala de Rock”. Au trecut 13 ani de atunci și am vrut să vedem ce face astăzi talentatul Mihai Coșăreanu.

În urmă cu 13 ani câștigai concursul de chitară ”Naționala de Rock”. Ce face astăzi Mihai Coșăreanu?
Oh, wow... Nici eu nu am mai ținut minte chestia asta... N-am serbat-o... În prezent, principala mea activitate se desfășoară în domeniul IT. Sunt managerul unei echipe de ingineri software și lucrăm împreună să dezvoltăm un motor de căutare de adrese și puncte de interes în cadrul aplicației Bolt. Sunt în continuare pasionat de muzică și cânt cel puțin o dată pe săptămână la chitară sau tobe. IT-ul era soluția de rezervă în cazul în care nu reușeam să-mi creez o carieră în muzică. De ce nu am ajuns să mă ocup doar de muzică? Au fost mai multe lucruri care m-au dat înapoi, cel puțin temporar. Un factor a fost faptul că mi-am dat seama că dacă vrei să transformi aproape orice pasiune într-un job, automat va trebui să faci și niște activități neplăcute sau compromisuri care îți scad din bucuria de a face ce te pasionează. Știu că acum umblă vorba asta cu “fă din pasiunea ta un job”, dar în realitate cele două contexte mi se par diferite. Din contră, am observat numeroase avantaje în a nu fi pasionat (investit emoțional) în job-ul pe care îl faci. Un alt factor a fost faptul că în tot acest timp am avut mai multe încercări de a cocheta cu compoziția muzicală. Acum am sute de schițe sau idei care îmi plac, însă “melodiile complete” le pot număra pe degetele de la o mână. În final, perspectiva economică pentru o carieră în muzică nu mi se părea grozavă, în special când ești pasionat de un gen de muzică destul de nișat pe care nu-l ascultă foarte multă lume. Așadar, în continuare cânt, în continuare sunt pasionat de muzică, asta nu-mi va lua nimeni niciodată.
Ce îți mai amintești de la acel concurs desfășurat la Casa de Cultură a Studenților din București?
Concursul a fost cu siguranță unul dintre cele mai importante și frumoase evenimente din viața mea. Multe amintiri sunt încă foarte vii, de la drumul cu mașina până la Casa de Cultură a Studenților, la mirosul sălii de spectacol, discuțiile cu prietenii de familie care au venit să mă susțină, prestația celorlalți concurenți, felicitările primite de la Adi Manolovici, Laurențiu Cazan și de la mulți alți oameni pe care nu-i cunoșteam. De asemenea, după atâtea emoții și adrenalină, îmi aduc aminte cât de liniștitor a fost drumul înapoi acasă cu părinții mei și cu chitara nou câștigată.
Ce au însemnat pentru tine acele premii?
Cele două premii au însemnat, în primul rând, o validare exterioară a efortului pe care l-am depus timp de câțiva ani, dar au fost și un mare plus de motivație să continui și să intensific activitatea artistică. După concurs am început să cânt și mai des cu IVO, să facem proiecte mai complexe și să se simtă experiența acumulată. Calitatea concertelor a crescut semnificativ, iar eu personal sunt cel mai mândru de cele din cadrul Festivalului de Jazz Rock de la Câmpina.
Ce loc ocupă Câmpina în sufletul tău azi? Cât de des te întorci acasă?
Sunt o persoană destul de nostalgică și sunt foarte atașat de locurile în care am acumulat o grămadă de amintiri și trăiri. Câmpina este fără îndoială cel mai important loc cu care mă identific și în care simt nevoia să mă întorc des. De când am plecat la facultate, din 2010, m-am întors acasă în fiecare weekend cu foarte mici excepții. De asemenea, pe perioada pandemiei, când am avut luxul de a lucra de acasă, majoritatea timpului l-am petrecut la Câmpina. Îmi place că orașul nu este atât de agitat ca Bucureștiul, îmi place că este curat și îngrijit, amplasat aproape de munți, cu dealuri frumoase de explorat în jur și trasee faine de bicicletă. Aș putea să continui până mâine, e clar orașul meu preferat și mă tot gândesc cum să fac să-l înglobez și mai mult în viața mea.
Ce loc ocupă muzica în viața ta de astăzi?
Muzica va rămâne o parte importantă din mine și mi-e greu să cred că vreodată mă voi lăsa complet de a cânta. În continuare acasă îmi pun diverse negative și cânt “alături” de artiștii mei preferați. Cât despre concerte, pandemia a întrerupt ritmul pe care îl aveam cu trupa IVO, însă sper să reluăm activitatea curând. Când și când mai fac câte un live pe YouTube cu chitara sau cu tobele, dar în rest cânt mai mult pentru mine. Aș vrea să încurajez câmpinenii iubitori de muzică să participe cât mai des și în număr mare la evenimente. Cât timp va fi public, vom avea și evenimente de calitate (spre exemplu concertele din Club Live sau Festivalul de Jazz Rock). De asemenea, dacă sunt tineri pasionați de a cânta, să își facă cunoscut talentul. Astfel, Câmpina își poate păstra acest renume de loc în care s-au întâlnit și format mulți muzicieni.
Îți mulțumim pentru acest dialog!
Eu vă mulțumesc pentru că mi-ați dat ocazia să retrăiesc amintiri dragi! 

În imaginile video regăsiți melodia Summer Song, de Joe Satriani, chiar una dintre piesele cu care Mihai Coșăreanu a câștigat premiul din urmă cu 13 ani. Înregistrarea este de acum trei ani, din Club Live, Câmpina.

5836 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

3014 vizualizari
15 nov. 2022 07:50

”Vrem să creștem gradul de atractivitate al serviciului public de transport local, atât pentru călători, cât și pentru operatorul serviciului”

4 comentarii

Afirmația aparține, la unison, consilierilor locali Valentin Crețu (USR-PLUS) și Cosmin Raț (POL), care au acceptat invitația noastră la o dezbatere publică reală pe tema transportului public local din Câmpina. A fost singura dezbatere organizată până acum pe marginea acestui subiect, după ce dezbaterea publică organizată de administrația locală, după consultarea publică, s-a dovedit a fi un fiasco.

Alte stiri recente

223 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

566 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.