CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Ce mai face câmpineanul Mihai Coșăreanu la 13 ani de la câștigarea concursului ”Naționala de Rock”

- Interviuri -

Ce mai face câmpineanul Mihai Coșăreanu la 13 ani de la câștigarea concursului ”Naționala de Rock”

Pe 21 noiembrie 2009, la Casa de Cultură a Studenților din București, câmpineanul Mihai Coșăreanu (17 ani), elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, câștiga Premiul I și Premiul de Virtuozitate la concursul de chitară ”Naționala de Rock”. Au trecut 13 ani de atunci și am vrut să vedem ce face astăzi talentatul Mihai Coșăreanu.

În urmă cu 13 ani câștigai concursul de chitară ”Naționala de Rock”. Ce face astăzi Mihai Coșăreanu?
Oh, wow... Nici eu nu am mai ținut minte chestia asta... N-am serbat-o... În prezent, principala mea activitate se desfășoară în domeniul IT. Sunt managerul unei echipe de ingineri software și lucrăm împreună să dezvoltăm un motor de căutare de adrese și puncte de interes în cadrul aplicației Bolt. Sunt în continuare pasionat de muzică și cânt cel puțin o dată pe săptămână la chitară sau tobe. IT-ul era soluția de rezervă în cazul în care nu reușeam să-mi creez o carieră în muzică. De ce nu am ajuns să mă ocup doar de muzică? Au fost mai multe lucruri care m-au dat înapoi, cel puțin temporar. Un factor a fost faptul că mi-am dat seama că dacă vrei să transformi aproape orice pasiune într-un job, automat va trebui să faci și niște activități neplăcute sau compromisuri care îți scad din bucuria de a face ce te pasionează. Știu că acum umblă vorba asta cu “fă din pasiunea ta un job”, dar în realitate cele două contexte mi se par diferite. Din contră, am observat numeroase avantaje în a nu fi pasionat (investit emoțional) în job-ul pe care îl faci. Un alt factor a fost faptul că în tot acest timp am avut mai multe încercări de a cocheta cu compoziția muzicală. Acum am sute de schițe sau idei care îmi plac, însă “melodiile complete” le pot număra pe degetele de la o mână. În final, perspectiva economică pentru o carieră în muzică nu mi se părea grozavă, în special când ești pasionat de un gen de muzică destul de nișat pe care nu-l ascultă foarte multă lume. Așadar, în continuare cânt, în continuare sunt pasionat de muzică, asta nu-mi va lua nimeni niciodată.
Ce îți mai amintești de la acel concurs desfășurat la Casa de Cultură a Studenților din București?
Concursul a fost cu siguranță unul dintre cele mai importante și frumoase evenimente din viața mea. Multe amintiri sunt încă foarte vii, de la drumul cu mașina până la Casa de Cultură a Studenților, la mirosul sălii de spectacol, discuțiile cu prietenii de familie care au venit să mă susțină, prestația celorlalți concurenți, felicitările primite de la Adi Manolovici, Laurențiu Cazan și de la mulți alți oameni pe care nu-i cunoșteam. De asemenea, după atâtea emoții și adrenalină, îmi aduc aminte cât de liniștitor a fost drumul înapoi acasă cu părinții mei și cu chitara nou câștigată.
Ce au însemnat pentru tine acele premii?
Cele două premii au însemnat, în primul rând, o validare exterioară a efortului pe care l-am depus timp de câțiva ani, dar au fost și un mare plus de motivație să continui și să intensific activitatea artistică. După concurs am început să cânt și mai des cu IVO, să facem proiecte mai complexe și să se simtă experiența acumulată. Calitatea concertelor a crescut semnificativ, iar eu personal sunt cel mai mândru de cele din cadrul Festivalului de Jazz Rock de la Câmpina.
Ce loc ocupă Câmpina în sufletul tău azi? Cât de des te întorci acasă?
Sunt o persoană destul de nostalgică și sunt foarte atașat de locurile în care am acumulat o grămadă de amintiri și trăiri. Câmpina este fără îndoială cel mai important loc cu care mă identific și în care simt nevoia să mă întorc des. De când am plecat la facultate, din 2010, m-am întors acasă în fiecare weekend cu foarte mici excepții. De asemenea, pe perioada pandemiei, când am avut luxul de a lucra de acasă, majoritatea timpului l-am petrecut la Câmpina. Îmi place că orașul nu este atât de agitat ca Bucureștiul, îmi place că este curat și îngrijit, amplasat aproape de munți, cu dealuri frumoase de explorat în jur și trasee faine de bicicletă. Aș putea să continui până mâine, e clar orașul meu preferat și mă tot gândesc cum să fac să-l înglobez și mai mult în viața mea.
Ce loc ocupă muzica în viața ta de astăzi?
Muzica va rămâne o parte importantă din mine și mi-e greu să cred că vreodată mă voi lăsa complet de a cânta. În continuare acasă îmi pun diverse negative și cânt “alături” de artiștii mei preferați. Cât despre concerte, pandemia a întrerupt ritmul pe care îl aveam cu trupa IVO, însă sper să reluăm activitatea curând. Când și când mai fac câte un live pe YouTube cu chitara sau cu tobele, dar în rest cânt mai mult pentru mine. Aș vrea să încurajez câmpinenii iubitori de muzică să participe cât mai des și în număr mare la evenimente. Cât timp va fi public, vom avea și evenimente de calitate (spre exemplu concertele din Club Live sau Festivalul de Jazz Rock). De asemenea, dacă sunt tineri pasionați de a cânta, să își facă cunoscut talentul. Astfel, Câmpina își poate păstra acest renume de loc în care s-au întâlnit și format mulți muzicieni.
Îți mulțumim pentru acest dialog!
Eu vă mulțumesc pentru că mi-ați dat ocazia să retrăiesc amintiri dragi! 

În imaginile video regăsiți melodia Summer Song, de Joe Satriani, chiar una dintre piesele cu care Mihai Coșăreanu a câștigat premiul din urmă cu 13 ani. Înregistrarea este de acum trei ani, din Club Live, Câmpina.


21 Nov 2022 07:07 7152 vizualizari


Comentarii


1105 vizualizari 21 May 2024 22:09 Adrian Pițigoi, o radiografie a campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie

Adrian Pițigoi, o radiografie a campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie

Într-o perioadă dominată de campania electorală, axată mai mult pe locale și aproape deloc pe europarlamentare, am vrut să avem o privire de ansamblu din partea unui om cu experiență politică și administrativă, dar neimplicat în actuala bătălie electorală.

citeste mai mult
2027 vizualizari 02 May 2024 21:18 Bogdan Ene, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina: ”Voința câmpinenilor va fi pe primul plan!”

Bogdan Ene, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina: ”Voința câmpinenilor va fi pe primul plan!”

În dorința de a vă face cunoscuți candidații la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile din 9 iunie 2024, vă prezentăm în rândurile următoare discuția cu Bogdan Ene, candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de primar.

citeste mai mult
1841 vizualizari 26 Apr 2024 20:08 Cosmin Raț (POL): ”Sunt foarte multe lucruri care ar trebui schimbate...”

Cosmin Raț (POL): ”Sunt foarte multe lucruri care ar trebui schimbate...”

Cosmin Raț este candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile din 9 iunie. Cu puțin timp înaintea intrării în campania electorală, Cosmin Raț - actualmente consilier local - a acceptat un dialog, cu întrebări punctuale legate de subiecte fierbinți pentru comunitatea câmpineană.

citeste mai mult
2414 vizualizari 12 Apr 2024 07:29 ”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

Cosmin Raț, consilier local și candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din 9 iunie 2024, a fost invitatul unei emisiuni CâmpinaTV.ro.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV