Foștii candidați la Primăria Câmpina. LIVIU BRICIU: ”60% dintre problemele Câmpinei s-ar rezolva dacă am schimba mentalitatea oamenilor cu una constructivă”

Politică (Categoria articolului)

Pe 27 martie 2021 se împlinesc șase luni de la alegerile locale din septembrie 2021, alegeri în urma cărora Alin Moldoveanu (independent) a devenit primarul Câmpinei, iar în Consiliul Local au intrat consilieri de la opt partide și un independent. La jumătate de an de la acel moment, am dorit să purtăm un dialog cu foștii candidați la funcția de primar, să vorbim "la rece" despre alegeri, despre actuala administrație locală, despre Câmpina. Din păcate, din diverse motive, ocupanții locurilor al doilea și al treilea la alegerile pentru funcția de primar - Nicolae Moisescu (PSD-ProRomânia-PPU) și Cătălin Florescu (USR-PLUS și PNL) - au refuzat destul de elegant un dialog cu noi pe temele menționate. După Adrian Pițigoi, acum vă prezentăm punctele de vedere ale ocupantul locului al cincilea - Liviu Briciu (Partidul Oamenilor Liberi), care a obținut 4,61% din voturile exprimate de câmpineni.

Liviu Briciu este singurul dintre candidații la funcția de primar de la alegerile din urmă cu șase luni, care a acceptat să continue promovarea unor proiecte din postura de consilier local. Pentru că, vă reamintim, Nicolae Moisescu (PSD), Cătălin Florescu (USR PLUS) și Adrian Pițigoi (PMP) au renunțat la mandatele de consilieri locali. Liviu Briciu este în prezent președintele Comisiei de Cultură, Sănătate, Sport din Consiliul Local Câmpina.
În privința rezultatului obținut la alegerile pentru funcția de primar, Liviu Bricu se declară ”mulțumit”, dar mai adaugă că ”am avut 600 și un pic de voturi, dacă aș fi avut 800 sau chiar 1.000, poate aș fi avut moralul mai ridicat”. Briciu a mai vorbit și despre posibilele explicații care au dus la acest scor, dar a abordat și alte lucruri interesante legate de alegerile din urmă cu șase luni. (video)
În privința activității din Consiliul Local, Liviu Briciu spune: ”Tot Consiliul Local s-a mișcat destul de bine, au fost niște acțiuni de reglare a unor metehne vechi, începând cu deblocarea fondurilor europene și continuând cu altele. Nu o să vedem, însă, niște evoluții spectaculoase ale Câmpinei în primii doi ani. Toate acțiunile noastre de acum vizează doar reașezarea pe niște principii sănătoase a orașului, prin eliminarea, în primul rând, a dublei măsuri. Întâi trebuie să oprim căderea liberă în care se află orașul și care este dureroasă, dar apoi trebuie să începem să și construim. Cu puțin răbdare și încredere, acest Consiliul Local ar putea avea rezultate pozitive”. De asemenea, Liviu Briciu a amintit despre înființarea Centrului Cultural, proiectul său de suflet, dar a povestit cu umor și cum a fost dat afară de la bazinul de înot didactic, chiar dacă este președintele Comisiei de Sport din Consiliul Local. (video)
Ce ar fi fost diferit în Câmpina de astăzi cu Liviu Briciu primar? ”Nu cred că aș fi rezolvat prea multe. Politicul are o mare influență în votul din Consiliul Local, dar cred că aș fi fost mult mai curajos, pentru că nu mă leagă nimic de politic, însă nu cred că aș fi avut rezultate. Curajul meu, probabil, ar fi fost în zadar și aș fi fost dezamăgit, așa cum sunt și acum de viteza cu care se desfășoară lucrurile și greutatea cu care pot să explic unora dintre colegi că lucrurile trebuie să fie altfel. 60% dintre problemele Câmpinei s-ar rezolva dacă am schimba mentalitatea oamenilor cu una constructivă”, a afirmat Liviu Briciu.

7052 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • MIKI 30.03.2021 11:26 Bla,bla,bla, dupa 6 luni nimic ,zero,luati banii degeaba,mai uitati-va si in declaratiile voastre de avere,vreti sa inchideti cateva institutii emlematice ale orasului ca sunt nerentabile ,dar de ce nu renuntati voi la salariul de consilier ca in tarile adevarate,...Va mai trebuie si functii in consiliile de administratie de la scoli si licee.Stau si ma intreb daca ne trebuie chiar atatia consilieri.Ce parare aveti domnule Primar.......

Politică

6943 vizualizari
28 mai 2023 09:47

Irina Nistor: "Voi veni cu un proiect pentru Câmpina, bazat pe un dialog permanent cu cetățenii!"

PSD Câmpina a desemnat-o pe Irina Mihaela Nistor candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale de anul viitor, după cum scriam într-un articol anterior. Este pentru prima dată când la Câmpina candidează o femeie din partea PSD și tot pentru prima dată când la lansarea oficială a candidatului de la Câmpina participă cei mai importanți lideri ai PSD Prahova.

4115 vizualizari
26 mai 2023 16:08

Irina Nistor, candidatul surpriză al PSD la Primăria Câmpina

1 comentarii

Surpriză de proporții oferită de PSD electoratului câmpinean. Irina Nistor a fost desemnată candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din toamna anului viitor.

Alte stiri recente

1341 vizualizari
08 iun. 2023 21:29

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL

1 comentarii

Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.

1652 vizualizari
08 iun. 2023 20:29

”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.