Foștii candidați la Primăria Câmpina. LIVIU BRICIU: ”60% dintre problemele Câmpinei s-ar rezolva dacă am schimba mentalitatea oamenilor cu una constructivă”

Politică (Categoria articolului)

Pe 27 martie 2021 se împlinesc șase luni de la alegerile locale din septembrie 2021, alegeri în urma cărora Alin Moldoveanu (independent) a devenit primarul Câmpinei, iar în Consiliul Local au intrat consilieri de la opt partide și un independent. La jumătate de an de la acel moment, am dorit să purtăm un dialog cu foștii candidați la funcția de primar, să vorbim "la rece" despre alegeri, despre actuala administrație locală, despre Câmpina. Din păcate, din diverse motive, ocupanții locurilor al doilea și al treilea la alegerile pentru funcția de primar - Nicolae Moisescu (PSD-ProRomânia-PPU) și Cătălin Florescu (USR-PLUS și PNL) - au refuzat destul de elegant un dialog cu noi pe temele menționate. După Adrian Pițigoi, acum vă prezentăm punctele de vedere ale ocupantul locului al cincilea - Liviu Briciu (Partidul Oamenilor Liberi), care a obținut 4,61% din voturile exprimate de câmpineni.

Liviu Briciu este singurul dintre candidații la funcția de primar de la alegerile din urmă cu șase luni, care a acceptat să continue promovarea unor proiecte din postura de consilier local. Pentru că, vă reamintim, Nicolae Moisescu (PSD), Cătălin Florescu (USR PLUS) și Adrian Pițigoi (PMP) au renunțat la mandatele de consilieri locali. Liviu Briciu este în prezent președintele Comisiei de Cultură, Sănătate, Sport din Consiliul Local Câmpina.
În privința rezultatului obținut la alegerile pentru funcția de primar, Liviu Bricu se declară ”mulțumit”, dar mai adaugă că ”am avut 600 și un pic de voturi, dacă aș fi avut 800 sau chiar 1.000, poate aș fi avut moralul mai ridicat”. Briciu a mai vorbit și despre posibilele explicații care au dus la acest scor, dar a abordat și alte lucruri interesante legate de alegerile din urmă cu șase luni. (video)
În privința activității din Consiliul Local, Liviu Briciu spune: ”Tot Consiliul Local s-a mișcat destul de bine, au fost niște acțiuni de reglare a unor metehne vechi, începând cu deblocarea fondurilor europene și continuând cu altele. Nu o să vedem, însă, niște evoluții spectaculoase ale Câmpinei în primii doi ani. Toate acțiunile noastre de acum vizează doar reașezarea pe niște principii sănătoase a orașului, prin eliminarea, în primul rând, a dublei măsuri. Întâi trebuie să oprim căderea liberă în care se află orașul și care este dureroasă, dar apoi trebuie să începem să și construim. Cu puțin răbdare și încredere, acest Consiliul Local ar putea avea rezultate pozitive”. De asemenea, Liviu Briciu a amintit despre înființarea Centrului Cultural, proiectul său de suflet, dar a povestit cu umor și cum a fost dat afară de la bazinul de înot didactic, chiar dacă este președintele Comisiei de Sport din Consiliul Local. (video)
Ce ar fi fost diferit în Câmpina de astăzi cu Liviu Briciu primar? ”Nu cred că aș fi rezolvat prea multe. Politicul are o mare influență în votul din Consiliul Local, dar cred că aș fi fost mult mai curajos, pentru că nu mă leagă nimic de politic, însă nu cred că aș fi avut rezultate. Curajul meu, probabil, ar fi fost în zadar și aș fi fost dezamăgit, așa cum sunt și acum de viteza cu care se desfășoară lucrurile și greutatea cu care pot să explic unora dintre colegi că lucrurile trebuie să fie altfel. 60% dintre problemele Câmpinei s-ar rezolva dacă am schimba mentalitatea oamenilor cu una constructivă”, a afirmat Liviu Briciu.

5450 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • MIKI 30.03.2021 11:26 Bla,bla,bla, dupa 6 luni nimic ,zero,luati banii degeaba,mai uitati-va si in declaratiile voastre de avere,vreti sa inchideti cateva institutii emlematice ale orasului ca sunt nerentabile ,dar de ce nu renuntati voi la salariul de consilier ca in tarile adevarate,...Va mai trebuie si functii in consiliile de administratie de la scoli si licee.Stau si ma intreb daca ne trebuie chiar atatia consilieri.Ce parare aveti domnule Primar.......

Politică

2152 vizualizari
03 apr. 2021 16:23

Comunicat de presă al PMP Câmpina cu privire la proiectul de hotărâre care reglementează parcarea pe Strada Republicii

1 comentarii

Organizația Câmpina a Partidului Mișcarea Populară ne-a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia își prezintă punctul de vedere referitor la proiectul privind parcarea publică de pe Strada Republicii și la ceea ce s-a întâmplat la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina. Publicăm integral comunicatul PMP, așa cum ne-a fost el transmis de acest partid.

5286 vizualizari
27 mar. 2021 10:35

Foștii candidați la Primăria Câmpina. DANIEL IONIȚĂ: ”Sunt bucuros că în Strategia de Dezvoltare Locală se regăsesc și proiectele mele”

Pe 27 martie 2021 se împlinesc șase luni de la alegerile locale din septembrie 2021, alegeri în urma cărora Alin Moldoveanu (independent) a devenit primarul Câmpinei, iar în Consiliul Local au intrat consilieri de la opt partide și un independent. La jumătate de an de la acel moment, am dorit să purtăm un dialog cu foștii candidați la funcția de primar, să vorbim "la rece" despre alegeri, despre actuala administrație locală, despre Câmpina. Din păcate, din diverse motive, ocupanții locurilor al doilea și al treilea la alegerile pentru funcția de primar - Nicolae Moisescu (PSD-ProRomânia-PPU) și Cătălin Florescu (USR-PLUS și PNL) - au refuzat destul de elegant un dialog cu noi pe temele menționate. După ce am discutat cu Adrian Pițigoi și Liviu Briciu, acum vă prezentăm punctele de vedere ale ocupantul locului al șaselea - Daniel Ioniță (Prahova în Acțiune), care a obținut 2,46% din voturile exprimate de câmpineni.

Alte stiri recente

2201 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3525 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.