Foștii candidați la Primăria Câmpina. LIVIU BRICIU: ”60% dintre problemele Câmpinei s-ar rezolva dacă am schimba mentalitatea oamenilor cu una constructivă”

Politică (Categoria articolului)

Pe 27 martie 2021 se împlinesc șase luni de la alegerile locale din septembrie 2021, alegeri în urma cărora Alin Moldoveanu (independent) a devenit primarul Câmpinei, iar în Consiliul Local au intrat consilieri de la opt partide și un independent. La jumătate de an de la acel moment, am dorit să purtăm un dialog cu foștii candidați la funcția de primar, să vorbim "la rece" despre alegeri, despre actuala administrație locală, despre Câmpina. Din păcate, din diverse motive, ocupanții locurilor al doilea și al treilea la alegerile pentru funcția de primar - Nicolae Moisescu (PSD-ProRomânia-PPU) și Cătălin Florescu (USR-PLUS și PNL) - au refuzat destul de elegant un dialog cu noi pe temele menționate. După Adrian Pițigoi, acum vă prezentăm punctele de vedere ale ocupantul locului al cincilea - Liviu Briciu (Partidul Oamenilor Liberi), care a obținut 4,61% din voturile exprimate de câmpineni.

Liviu Briciu este singurul dintre candidații la funcția de primar de la alegerile din urmă cu șase luni, care a acceptat să continue promovarea unor proiecte din postura de consilier local. Pentru că, vă reamintim, Nicolae Moisescu (PSD), Cătălin Florescu (USR PLUS) și Adrian Pițigoi (PMP) au renunțat la mandatele de consilieri locali. Liviu Briciu este în prezent președintele Comisiei de Cultură, Sănătate, Sport din Consiliul Local Câmpina.
În privința rezultatului obținut la alegerile pentru funcția de primar, Liviu Bricu se declară ”mulțumit”, dar mai adaugă că ”am avut 600 și un pic de voturi, dacă aș fi avut 800 sau chiar 1.000, poate aș fi avut moralul mai ridicat”. Briciu a mai vorbit și despre posibilele explicații care au dus la acest scor, dar a abordat și alte lucruri interesante legate de alegerile din urmă cu șase luni. (video)
În privința activității din Consiliul Local, Liviu Briciu spune: ”Tot Consiliul Local s-a mișcat destul de bine, au fost niște acțiuni de reglare a unor metehne vechi, începând cu deblocarea fondurilor europene și continuând cu altele. Nu o să vedem, însă, niște evoluții spectaculoase ale Câmpinei în primii doi ani. Toate acțiunile noastre de acum vizează doar reașezarea pe niște principii sănătoase a orașului, prin eliminarea, în primul rând, a dublei măsuri. Întâi trebuie să oprim căderea liberă în care se află orașul și care este dureroasă, dar apoi trebuie să începem să și construim. Cu puțin răbdare și încredere, acest Consiliul Local ar putea avea rezultate pozitive”. De asemenea, Liviu Briciu a amintit despre înființarea Centrului Cultural, proiectul său de suflet, dar a povestit cu umor și cum a fost dat afară de la bazinul de înot didactic, chiar dacă este președintele Comisiei de Sport din Consiliul Local. (video)
Ce ar fi fost diferit în Câmpina de astăzi cu Liviu Briciu primar? ”Nu cred că aș fi rezolvat prea multe. Politicul are o mare influență în votul din Consiliul Local, dar cred că aș fi fost mult mai curajos, pentru că nu mă leagă nimic de politic, însă nu cred că aș fi avut rezultate. Curajul meu, probabil, ar fi fost în zadar și aș fi fost dezamăgit, așa cum sunt și acum de viteza cu care se desfășoară lucrurile și greutatea cu care pot să explic unora dintre colegi că lucrurile trebuie să fie altfel. 60% dintre problemele Câmpinei s-ar rezolva dacă am schimba mentalitatea oamenilor cu una constructivă”, a afirmat Liviu Briciu.

5749 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • MIKI 30.03.2021 11:26 Bla,bla,bla, dupa 6 luni nimic ,zero,luati banii degeaba,mai uitati-va si in declaratiile voastre de avere,vreti sa inchideti cateva institutii emlematice ale orasului ca sunt nerentabile ,dar de ce nu renuntati voi la salariul de consilier ca in tarile adevarate,...Va mai trebuie si functii in consiliile de administratie de la scoli si licee.Stau si ma intreb daca ne trebuie chiar atatia consilieri.Ce parare aveti domnule Primar.......

Politică

5084 vizualizari
25 iul. 2021 18:05

Punctul de vedere al liderilor politici câmpineni cu privire la proiectul prin care se încalcă libertatea presei și dreptul la informare al cetățeanului

Am solicitat liderilor locali ai partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina un punct de vedere privind proiectul referitor la Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Câmpina, inițiat de consilierii Adina Gârbăcică (USR), Valentin Crețu (PLUS) și Dan Nica (PNL). Este vorba despre acel proiect care conține prevederi prin care se încalcă libertatea presei (nu se permite filmarea, iar fotografierea este permisă doar în primele cinci minute ale ședinței) și dreptul la informare al cetățeanului. Acel proiect prin care se dorește introducerea unei prevederi fără bază legală - “Consiliul local poate aproba desfășurarea ședinței cu ușile închise, în unele situații stabilite în raport de prevederile legale”. Detalii - aici.

3372 vizualizari
16 iul. 2021 19:38

Marian Nistor este noul președinte al PNL Câmpina

6 comentarii

Alegerile pentru noua conducere a PNL Câmpina au avut loc vineri după-amiază, la Casa de Cultură "Geo Bogza", iar de această dată s-au desfășurat fără probleme. Singurul candidat la președinția organizației locale, Marian Nistor, a câștigat această funcție cu 49 de voturi din 51. Din partea organizației județene a fost prezent Dorin Tudora, președintele CODA (Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor), fost consilier județean, în prezent director general al societății Conpet.

Alte stiri recente

1580 vizualizari
26 iul. 2021 20:02

”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

1 comentarii

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

2418 vizualizari
26 iul. 2021 19:46

Sacrificarea presei, o necesitate pentru ”dezvoltarea” Câmpinei

1 comentarii

La începutul acestui mandat ne-am bucurat că fața Consiliului Local s-a schimbat. Și chiar ne gândeam că vin oameni noi, care, chiar dacă nu vor avea experiența administrativă și ”șulfăneala” politică a predecesorilor lor, măcar vor avea mai multă bună credință, vor veni cu idei noi, constructive și vom asista la o dezvoltare a Câmpinei fără precedent. Am sperat că vor fi oameni care gândesc cu capul lor, nu ce scrie în agendele altora!