Pe 27 martie 2021 se împlinesc șase luni de la alegerile locale din septembrie 2021, alegeri în urma cărora Alin Moldoveanu (independent) a devenit primarul Câmpinei, iar în Consiliul Local au intrat consilieri de la opt partide și un independent. La jumătate de an de la acel moment, am dorit să purtăm un dialog cu foștii candidați la funcția de primar, să vorbim "la rece" despre alegeri, despre actuala administrație locală, despre Câmpina. Din păcate, din diverse motive, ocupanții locurilor al doilea și al treilea la alegerile pentru funcția de primar - Nicolae Moisescu (PSD-ProRomânia-PPU) și Cătălin Florescu (USR-PLUS și PNL) - au refuzat destul de elegant un dialog cu noi pe temele menționate. După Adrian Pițigoi, acum vă prezentăm punctele de vedere ale ocupantul locului al cincilea - Liviu Briciu (Partidul Oamenilor Liberi), care a obținut 4,61% din voturile exprimate de câmpineni.
Liviu Briciu este singurul dintre candidații la funcția de primar de la alegerile din urmă cu șase luni, care a acceptat să continue promovarea unor proiecte din postura de consilier local. Pentru că, vă reamintim, Nicolae Moisescu (PSD), Cătălin Florescu (USR PLUS) și Adrian Pițigoi (PMP) au renunțat la mandatele de consilieri locali. Liviu Briciu este în prezent președintele Comisiei de Cultură, Sănătate, Sport din Consiliul Local Câmpina.
În privința rezultatului obținut la alegerile pentru funcția de primar, Liviu Bricu se declară ”mulțumit”, dar mai adaugă că ”am avut 600 și un pic de voturi, dacă aș fi avut 800 sau chiar 1.000, poate aș fi avut moralul mai ridicat”. Briciu a mai vorbit și despre posibilele explicații care au dus la acest scor, dar a abordat și alte lucruri interesante legate de alegerile din urmă cu șase luni. (video)
În privința activității din Consiliul Local, Liviu Briciu spune: ”Tot Consiliul Local s-a mișcat destul de bine, au fost niște acțiuni de reglare a unor metehne vechi, începând cu deblocarea fondurilor europene și continuând cu altele. Nu o să vedem, însă, niște evoluții spectaculoase ale Câmpinei în primii doi ani. Toate acțiunile noastre de acum vizează doar reașezarea pe niște principii sănătoase a orașului, prin eliminarea, în primul rând, a dublei măsuri. Întâi trebuie să oprim căderea liberă în care se află orașul și care este dureroasă, dar apoi trebuie să începem să și construim. Cu puțin răbdare și încredere, acest Consiliul Local ar putea avea rezultate pozitive”. De asemenea, Liviu Briciu a amintit despre înființarea Centrului Cultural, proiectul său de suflet, dar a povestit cu umor și cum a fost dat afară de la bazinul de înot didactic, chiar dacă este președintele Comisiei de Sport din Consiliul Local. (video)
Ce ar fi fost diferit în Câmpina de astăzi cu Liviu Briciu primar? ”Nu cred că aș fi rezolvat prea multe. Politicul are o mare influență în votul din Consiliul Local, dar cred că aș fi fost mult mai curajos, pentru că nu mă leagă nimic de politic, însă nu cred că aș fi avut rezultate. Curajul meu, probabil, ar fi fost în zadar și aș fi fost dezamăgit, așa cum sunt și acum de viteza cu care se desfășoară lucrurile și greutatea cu care pot să explic unora dintre colegi că lucrurile trebuie să fie altfel. 60% dintre problemele Câmpinei s-ar rezolva dacă am schimba mentalitatea oamenilor cu una constructivă”, a afirmat Liviu Briciu.
Filiala Câmpina a Uniunii Salvați România (USR) a început campania de strângere de semnături atât pentru candidatul acestei formațiuni la funcția de președinte al României, Elena Lasconi, cât și pentru candidații partidului la alegerile parlamentare.
După Congresul PSD din 24 august 2024, am primit din partea conducerii social-democraților câmpineni o scrisoare deschisă, pe care o redăm intregral.
Cristian Diaconescu și-a lansat joi, 8 august, candidatura ca independent la funcția de președinte al României, în cadrul unei conferințe la care au participat membri ai Platformei Independente care îl susține pe Cristian Diaconescu pentru a ajunge la Cotroceni.
Partidul NOA (Natură, Oameni, Animale) i-a transmis președintelui României, Klaus Iohannis, o scrisoare deschisă în care îi cere acestuia să nu promulge legea care permite împușcarea urșilor.