Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură Câmpina, la 20 de ani de la înființare

Interviuri (Categoria articolului)

În toamna acestui an, Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” va împlini 20 de ani de activitate neîntreruptă, fiind cel mai longeviv ansamblu folcloric din Câmpina post-revoluționară. A fost prilejul ideal pentru o discuție cu Alexandra Toma - responsabilul Casei de Cultură ”Geo Bogza” și cu Cristian Colezea - coregraful și instructorul ansamblului, discuția având loc... acasă la ”Ghiocelul”, adică la Casa de Cultură, în colțul de tradiții special amenajat pentru acest ansamblu.

Discuția cu cei doi interlocutori a evoluat rapid de la un scurt istoric, momentele de început, din 2002, când Ansamblul "Ghiocelul" fost înființat de Constantin Radu - directorul de atunci al Casei de Cultură, Alexandru Grecu - profesor la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” și Constantin Manolache - directorul de la acea vreme al Centrului Cultural Județean Prahova. S-au depănat amintiri, s-a vorbit despre cele mai interesante momente din istoria ansamblului, despre costume, despre membrii "Ghiocelului", despre cum se pregătește o suită de dansuri populare, pentru care este nevoie de șase luni de la momentul prezentării sale de către instructor și până la momentul în care ajunge să fie jucată pe scenă.
Nu în ultimul rând, ne-au fost prezentate câteva detalii despre viitoarea participare a Ansamblului Folcloric ”Ghiocelul” la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid - Macedonia (unul dintre cele mai puternice din Europa), la începutul lunii august, dar și despre cum văd cei doi invitați acest ansamblu peste încă 20 de ani.
O discuție interesantă, pe care vă invităm să o urmăriți!

2381 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

4126 vizualizari
28 sept. 2022 07:38

V-o mai amintiți pe Ioana Trașcă, vocea de aur a Câmpinei? Unde este și ce face ea acum

Ioana Trașcă era în urmă cu vreo două decenii vocea de aur a Câmpinei, un copil adulat și pe care toată lumea îl privea cu bucurie pe scena de la Mamaia sau pe alte scene ale unor festivaluri și concursuri importante. Timpul a trecut și am avut ocazia să stăm de vorba recent cu Ioana Trașcă, devenită acum, prin căsătorie, Rădulescu. Ioana a acceptat cu bucurie dialogul propus de noi.

3011 vizualizari
22 sept. 2022 17:58

Cosmin Raț, consilier local POL: ”Demisionez dacă până în martie anul viitor nu sunt scoase la licitație ori ștrandul, ori parcul Mițu-Chițu!”

1 comentarii

Cele mai actuale subiecte din Câmpina le-am discutat în cadrul unei emisiuni cu Cosmin Raț, consilier local din partea Partidului Oamenilor Liberi. A fost o adevărată radiografie a vieții socio-politice-economice a localității, discuție din care nu au lipsit nici momentele mai delicate.

Alte stiri recente

1451 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

425 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările: