Primarul Horia Tiseanu și consilierul local Ion Dragomir s-au pârât reciproc la președintele CJ Prahova, Bogdan Toader

Actualitate (Categoria articolului)

Așa cum am scris într-un articol anterior, prezența președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, la ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina a surprins pe toată lumea, mai puțin pe primarul Horia Tiseanu. Ulterior, din discuții și din felul în care a decurs ședința, a reieșit destul de clar că primarul l-a chemat pe Bogdan Toader la Câmpina pentru a-l ajuta să treacă rectificarea bugetului local, sub pretextul votului necesar pentru asigurarea cofinanțării unui proiect cu fonduri europene.

Dacă cei mai mulți dintre consilierii PSD s-au conformat doar văzându-l pe Toader alături de Tiseanu, au fost și două excepții - Ion Dragomir și Constantin Cândea. Acesta din urmă nu a avut nimic de spus cu privire la vot, dar fostul viceprimar al Câmpinei, care a avut în ultimii ani numeroase dispute publice cu primarul Horia Tiseanu, a ținut să ia cuvântul pentru a-și justifica poziția în fața lui Bogdan Toader, liderul său de partid: ”Sunt trist că nu ați venit atunci când Executivul neglija grupul PSD și nu ținea cont de nicio propunere de-a noastră. În acest buget lipsesc foarte multe lucruri pe care noi le-am solicitat, dar nu s-a ținut cont de părerea noastră și sunt foarte multe lucruri la care ne-am opus vehement. Tot acest mandat ne-am opus bugetului, pentru că niciodată nu s-a ținut cont de solicitările noastre. Sunt de acord cu proiectele cu fonduri europene, dar nu sunt de acord, de exemplu, cu două miliarde lei vechi pentru mutarea Soldatului. Și e doar un exemplu. S-au luat măsuri speciale și bugetul va trece, dar eu vreau să rămân consecvent și nu voi vota în favoarea acestui buget. Îmi pare rău că nu ați participat la o ședință precedentă să vedeți că tot ce e rău în Câmpina este din cauza Consiliului Județean, tot ce se întâmplă rău în Câmpina este din cauza Guvernului PSD”. (video)
La rândul său, nedorind să rămână mai prejos, primarul Horia Tiseanu a avut și el câteva lucruri de... raportat: ”Nu este un drept la replică, dar vreau doar să spun că dacă nu suntem de acord cu politica unui guvern sau a unui partid, nu trebuie să respingem automat orice buget. Pentru informarea dvs., domnule președinte (n.r. - către Bogdan Toader), anul acesta am organizat o consultare publică atunci când s-a adoptat bugetul, la care au fost prezenți unul sau doi consilieri PSD-ALDE și chiar au venit cu propuneri și au fost bucuroși că am organizat acea consultare și că ținem cont de propunerile dumnealor, după care, la vot, consilierii PSD - ALDE s-au abținut. Deci, dacă nu îi invităm, nu e bine, dacă îi invităm, nu e bine. Oricum am face, bugetul propus de PNL și PMP nu va fi votat niciodată în această formulă a Consiliului Local de PSD și ALDE. Nu cred că e vorba de consecvență, ci este vorba de neînțelegerea faptului că noi suntem aleși aici pentru a face niște lucruri bune și concrete pentru câmpineni, nu să ne luptăm politic la infinit, fără sens, ca să nu zic penibil”. (video)
Finalul pe marginea acestui subiect i-a aparținut președintelui Consiliului Județean, Bogdan Toader, care - surprinzător sau nu - a înclinat balanța mai mult spre Horia Tiseanu: ”Domnule Dragomir, nu mi-aș permite niciodată să vă spun cum să votați, dar sunt sigur că există proiecte pe care cu toții le-ați susținut, pentru că sunt de interes public, de interes pentru câmpineni. Dacă vă doriți să aveți un cuvânt mai greu de spus, este simplu, domnule Dragomir, și sunt convins că știți chiar mai bine decât mine - trebuie să obțineți la alegeri un număr mai mare de consilieri”. (video)

Citiți și: Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, apariție surpriză în plenul CL Câmpina, dar utilă primarului Horia Tiseanu
Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, explică de ce este atât de mare tariful HidroPrahova la apa potabilă
Consiliul Județean dă 500.000 lei pentru Calea Doftanei. Câmpina are 700.000 lei. Lucrarea costă peste 9 milioane lei. Deci...

4369 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1098 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1144 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1296 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1000 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.