CONTACT

Primarul Alin Moldoveanu: ”Niciodată nu-i voi îndatora pe câmpineni cu un nou credit!”

- Actualitate -

În cadrul dezbaterii publice privind bugetul local al municipiului Câmpina pentru anul 2023, răspunzând unei întrebări a președintelui Asociației pentru Câmpina, Marian Nistor, primarul municipiului, Alin Moldoveanu, a vorbit despre creditele bancare ale administrației locale.

”Banii din credit s-au dus și se vor duce în continuare în investiții și îi folosim pentru cofinanțarea lucrărilor din fonduri europene. Politica mea în calitate de primar ales este să nu îndatorez mai rău câmpinenii, deci, în mandatul meu, eu personal nu o să vin niciodată în fața Consililui Local să cer aprobare fie să măresc creditul, fie să fac alt credit. De asemenea, nu o să vin niciodată în fața Consiliului Local la vreo rectificare bugetară sau la începutul vreunui an să cheltui bani pentru o firmă care să-mi ia creditul, așa cum s-a întâmplat în trecut, și să nu se ia creditul, dar să se facă jumătate din plată către firma respectivă”, a spus primarul Alin Moldoveanu. 
Marian Nistor a insistat: ”Înțeleg că, având în vedere structura bugetului, din venituri proprii, fără acest credit nu ați fi reușit să asigurați confinanțarea pentru proiectele europene”.
”Asta e o supoziție a dumneavoastră. Eu nu sunt Nostradamus să-mi dau cu părerea, eu m-am gândit doar la investiții și cum să aduc cât mai mulți bani la bugetul local pentru dezvoltare. S-a demonstrat că salvarea municipiului Câmpina o reprezintă, ceea ce am spus de la începutul mandatului, fondurile europene ”, a afirmat Alin Moldoveanu.
În proiectul de buget pentru acest an al municipiului Câmpina, suma totală alocată pentru rambursarea creditelor din mandatele precedente este de 6,7 milioane lei, cu mult peste ceea ce s-a plătit anii anteriori - 3,1 milioane lei în anul 2021 și 4,7 milioane lei în anul 2022.


28 Jan 2023 13:37 4580 vizualizari


Comentarii






  • 28.01.2023 18:43 Amelia Never say never! Si e firesc sa creasca suma de rambursat daca a crescut suma utilizata din credit.Nu stiu ce maturitate are/au creditul/creditele contractate de primarie , dar cu siguranta , daca nu ar fi fost contractate, primaria nu ar fi avut sumele necesare cofinantarii investitiilor cu fonduri europene, deoarece nici un proiect nu se finantaza integral din fonduri externe si in plus nici toate cheltuielile nu sunt eligibile. Dar, na , primarul pe de o parte nu stapaneste domeniul, pe de alta parte vorbeste pentru votantii lui, aia ademeniti cu vorbe dulci si cu hartii roz
3176 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3251 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4293 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3664 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV