CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Motivarea instanței în procesul privind sistemul de supraveghere video în Câmpina. Votul lui Cezar Grama a fost ”valabil exprimat”

- Actualitate -

Motivarea instanței în procesul privind sistemul de supraveghere video în Câmpina. Votul lui Cezar Grama a fost ”valabil exprimat”

Pe 9 decembrie 2022, instanța Tribunalului Prahova a decis anularea Hotărârii 85/2021 a Consiliului Local Câmpina, privind implementarea unui sistem de supraveghere video în zonele vulnerabile din municipiu. V-am anunțat la momentul respectiv de decizia instanței. Acum, avem motivarea instanței, una foarte interesantă. Hotărârea din 30 iunie 2021 a devenit celebră, dar a creat și un precedent periculos, după ce votul anunțat în plenul Consiliului Local a fost modificat la transmiterea documentelor către Prefectura Prahova. Dacă în plen au fost 9 voturi pentru și 9 abțineri, la Prefectură s-a ajuns cu 9 voturi pentru și 8 abțineri, în aceste condiții proiectul fiind considerat adoptat cu majoritate simplă. Practic, votul lui Cezar Grama nu a mai fost luat în seamă.

Vă reamintim contextul acelei hotărâri mult-discutată la nivel local. Primarul Alin Moldoveanu a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Sistem de supraveghere video în zonele vulnerabile din Câmpina”. Valoarea proiectului - aproximativ 7 milioane lei fără TVA, obiectivul fiind montarea de camere video în 320 locații din Câmpina. Ședința a avut loc pe 30 iunie 2021, la scurt timp după ce, în cadrul unei alte ședințe a Consiliului Local, din 9 iunie 2021, secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu, anunțase că ”domnului Grama i-a încetat de drept mandatul de consilier local”, după ce pierduse un proces cu Partidul Verde, din care fusese exclus. În ciuda acestui anunț, la ședința din 30 iunie 2021, Cezar Grama a fost convocat, a fost luat în calcul la stabilirea cvorumului, iar votul său a fost numărat de secretarul general, care a și anunțat după votul egal, 9-9, privind proiectul cu sistemul de supraveghere video că ”proiectul a fost respins”. Ulterior, a transmis situația Prefecturii Prahova, dar cu 9 voturi pentru și 8 abțineri, iar Prefectura a validat hotărârea ca fiind legală. O situație fără precedent, despre care am relatat pe larg la momentul respectiv.

Ulterior, hotărârea a fost atacată în instanță de consilierii Cezar Grama și Aron Sabo, iar acum, după aproximativ un an și jumătate, hotărârea a fost anulată. Pe parcursul procesului, pe 17 octombrie 2022, Cezar Grama își anunța demisia din Consiliul Local Câmpina. Acum, la mai bine de o lună după pronunțarea sentinței, am intrat în posesia motivării instanței, una foarte interesantă, care ne ajută să înțelegem cum s-a luat această decizie.
”La data de 30 iunie 2021 (data ședinței Consiliului Local) nu era emis ordinul prefectului de constatare a încetării mandatului consilierului local Cezar Grama (avea să fie emis pe 5 iulie 2021), respectivul ordin fiind, din punct de vedere legal, actul care consfințește încetarea calității de consilier local”, se arată în motivarea instanței. Mai mult, aceeași instanță menționează că ”nu prezintă nicio relevanță” dosarele pe care Cezar Grama le avea cu Partidul Verde. În aceste condiții, ”votul reclamantului Cezar Grama din ședința de Consiliu Local din 30 iunie 2021 a fost unul valabil exprimat, neexistând niciun fel de temei pentru o invalidare, ulterioară, a acestui vot”, se arată în motivarea instanței.
Lucrurile par acum destul de clare din acest punct de vedere. La Câmpina, prin eliminarea votului lui Grama, s-a comis o ilegalitate. Răspunde cineva pentru asta?


05 Feb 2023 20:35 1495 vizualizari


Comentarii






1250 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
1666 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
1943 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
2080 vizualizari 30 Apr 2024 18:08 Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Societatea care asigură transportul public local de persoane în municipiul Câmpina ne-a transmis programul curselor locale în ziua de 1 Mai, precum și în prima și a doua zi de Paște, respectiv, 5 și 6 mai 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV