Înainte de Parcul Pionierilor, înainte de Parcul cu role și, bineînțeles, cu mult înainte de Parcul Mițu-Chițu de astăzi, pe locul respectiv se afla o vilă maiestuoasă. Era Vila Provinceanu și aparținea unei familii de marcă din Câmpina, de la începutul secolului trecut - familia preotului Constantin Provinceanu. Era preotul Bisericii "Sfinții Voievozi" sau Biserica de la Lac, cum i s-a spus întotdeauna, unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din Câmpina, atestat documentar de pe la 1476.
Familia Provinceanu era o familie respectabilă și foarte bogată. Casa de pe Strada Carol nr. 108 (adresa din secolul trecut, intersecția Bulevardului Carol I cu Strada Oituz, astăzi) nu mai există astăzi, din păcate, o mai putem vedea doar în câteva fotografii din colecții personale (așa cum sunt și cele pe care vi le prezentăm noi și care aparțin dlui. Șerban Băleanu). Vila a fost afectată la cutremurul din noiembrie 1940 și apoi distrusă de bombardamentele din timpul celui de-al doilea război mondial. Mai târziu, pe locul respectiv a fost amenajat Parcul Pionierilor, cel căruia din 1990 i s-a spus Parcul cu role, iar din 2007, după o investiție privată, a devenit Parcul Mițu-Chițu.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și: Câmpina, România 100. Parcul Pionierilor de ieri, Mițu-Chițu de astăzi
Câmpina, România 100. Vila Gheorghiu de ieri, "Casa cu lei" de astăzi
Câmpina, România 100. Casa lui Nicolae Grigorescu, Muzeul Memorial de astăzi
Câmpina, România 100. Casa Istrati, pe domeniul Istrati, astăzi locația Școlii de Poliție "Vasile Lascăr"
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.