Blocul de necesitate din Câmpina rămâne gol, dar va consuma anul acesta 632.400 lei de la bugetul local

Social (Categoria articolului)

Despre blocul de necesitate din Câmpina am scris de foarte multe ori și continuăm să o facem pentru că, iată, 2019 este al treilea an în care blocul va sta gol, deși este finalizat și are toate utilitățile. Nu credem că se aștepta cineva la această situație neplăcută, ca o investiție atât de importantă să nu-și atingă scopul nici la trei ani după finalizarea ei. Povestea o știm deja cu toții și nu mai revenim asupra ei. Ceea ce trebuie să știți este faptul că acest bloc nou, modern și nelocuit va consuma în acest an de la bugetul local 632.400 lei.

Vom detalia aceste cheltuieli, așa cum sunt ele prevăzute în proiectul bugetului local pentru 2019, supus dezbaterii publice vineri, 12 aprilie:
- 460.000 lei - lucrări exterioare și realizarea unei parcări;
- 10.000 lei - consum apă;
- 16.400 lei - mentenanță lift;
- 11.000 lei - servicii de mentenanță și supraveghere pentru instalațiile de ridicare;
- 135.000 lei - paza, inclusiv a Bazei de producție a Primăriei (suma este numai pentru primele două trimestre).
La aceste cheltuieli se mai adaugă consumul de gaze, care în proiectul bugetului local este inclus alături de alte spații care aparțin Primăriei, valoarea totală a consumului de gaze fiind de 84.000 lei.
În total, fără cheltuielile legate de gaze și fără cheltuielile de pază pentru a doua jumătate a acestui an, cheltuielile cu blocul de necesitate în anul 2019 se ridică la valoarea de 632.400 lei.
Despre blocul de necesitate, în cadrul dezbaterii publice privind bugetul local, primarul Horia Tiseanu a afirmat: "Blocul de necesitate este gata, deci, dacă mâine vin 72 de familii, pot intra în acest bloc pentru că au tot ce le trebuie să se mute. Dar a rămas o lucrare în exterior, este o parcare exterioară, la care se lucrează, este o lucrărică mică, pe care trebuia s-o plătim dintr-un credit, dar pe care deocamdată o vom plăti din veniturile proprii". (video)
Vă reamintim, blocul de necesitate fost construit de SC Victor Construct SRL Botoșani și a costat 9,5 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată dintr-un credit bancar luat de administrația locală. Blocul a fost finalizat, din punct de vedere al construcției propriu-zise, în toamna anului 2016, dar a mai durat ceva timp până administrația locală a reușit să introducă și utilitățile. Blocul are 56 apartamente cu două camere și 16 garsoniere.

Citiți și: Reprezentanții Băncii Mondiale au venit la Câmpina pentru a găsi o soluție în privința refuzului locatarilor de a se muta din blocurile cu "bulină roșie"
Câteva motive pentru care câmpinenii din blocurile "cu bulină" nu vor să se mute în blocul de necesitate

4689 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • orosz mihai 16.04.2019 03:23 domnule primar daca sant singur necasatorit ma pot muta in acest bloc de necesitate cat ar costa chiria de la primarie si daca s ar vinde cat ar fi rata sau pretul garsonieriei respectiv apartamentului? am o preietena..deci nu sant singur dar necasatorit si are un copil de un an cu respect si drag,mihai orosz,membru pnl campina
  • Petruta 16.04.2019 08:39 460.000 lei, adica 100.000 euro o "lucrarica mica"?! Tiseanu isi bate joc de noi sau a devenit ...?! Acest bloc este emblematic pentru impotenta administratiei Tiseanu in a rezolva problemele acestui oras/ Asa ca, ...
  • Mihai 16.04.2019 09:38 „cu respect si drag,mihai orosz,membru pnl campina” ...... hi hi hi. Domnule Orosz Mihai nu cred că trebuia să spuneți în public ce ați discutat la partid. Întăriți ideea că acest bloc, mare consumator de fonduri publice, va fi atribuit până la urmă pe criterii electorale.
  • campiion 17.04.2019 10:11 Citez "10.000 lei - consum apă" daca este nelocuit cine consuma aceasta apa?! - 16.400 lei - mentenanță lift; - 11.000 lei - servicii de mentenanță și supraveghere pentru instalațiile de ridicare;"" =Plata dubla mascata. Lift=instalatie de ridicat. ""este o lucrărică mică, pe care trebuia s-o plătim dintr-un credit, dar pe care deocamdată o vom plăti din veniturile proprii"" oricum tot din veniturile propri se va plati, caci creditul nu-l plateste turcu'.

Social

3296 vizualizari
25 ian. 2020 09:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 25 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

4907 vizualizari
24 ian. 2020 08:44

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

4257 vizualizari
26 ian. 2020 14:24

Un bărbat a murit strivit de tractor la Filipeștii de Pădure

UPDATE - Conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IJP Prahpva, bărbatul executa lucrări de toaletare/ defrișare pe un teren proprietate privată și, foarte probabil, pe fondul unei manevre de mers înainte, în pantă, utilajul s-a răsturnat, bărbatul fiind prins sub acesta. Polițiștii au întocmit în această cauză un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Un accident mai puțin obișnuit, dar cu final tragic, a avut loc duminică, în jurul prânzului, la Filipeștii de Pădure. Și a fost un final tragic pentru că un bărbat, în vârstă de 76 de ani, domicliat în comuna Filipeștii de Pădure, și-a găsit sfârșitul fiind strivit de tractorul pe care îl conducea.

2689 vizualizari
26 ian. 2020 10:02

Atleții câmpineni se pregătesc pentru competițiile oficiale

Sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, se pregătesc pentru competițiile oficiale din luna februarie și martie - Campionatele Naționale de Atletism în Sală. Și cum cea mai bună metodă de pregătire este tot cea în condiții de concurs, atleții câmpineni participă aproape la fiecare sfârșit de săptămână la diverse concursuri al căror rol este tocmai acela de a pregăti sportivii pentru viitoarele competiții oficiale.