Blocul de necesitate din Câmpina rămâne gol, dar va consuma anul acesta 632.400 lei de la bugetul local

Social (Categoria articolului)

Despre blocul de necesitate din Câmpina am scris de foarte multe ori și continuăm să o facem pentru că, iată, 2019 este al treilea an în care blocul va sta gol, deși este finalizat și are toate utilitățile. Nu credem că se aștepta cineva la această situație neplăcută, ca o investiție atât de importantă să nu-și atingă scopul nici la trei ani după finalizarea ei. Povestea o știm deja cu toții și nu mai revenim asupra ei. Ceea ce trebuie să știți este faptul că acest bloc nou, modern și nelocuit va consuma în acest an de la bugetul local 632.400 lei.

Vom detalia aceste cheltuieli, așa cum sunt ele prevăzute în proiectul bugetului local pentru 2019, supus dezbaterii publice vineri, 12 aprilie:
- 460.000 lei - lucrări exterioare și realizarea unei parcări;
- 10.000 lei - consum apă;
- 16.400 lei - mentenanță lift;
- 11.000 lei - servicii de mentenanță și supraveghere pentru instalațiile de ridicare;
- 135.000 lei - paza, inclusiv a Bazei de producție a Primăriei (suma este numai pentru primele două trimestre).
La aceste cheltuieli se mai adaugă consumul de gaze, care în proiectul bugetului local este inclus alături de alte spații care aparțin Primăriei, valoarea totală a consumului de gaze fiind de 84.000 lei.
În total, fără cheltuielile legate de gaze și fără cheltuielile de pază pentru a doua jumătate a acestui an, cheltuielile cu blocul de necesitate în anul 2019 se ridică la valoarea de 632.400 lei.
Despre blocul de necesitate, în cadrul dezbaterii publice privind bugetul local, primarul Horia Tiseanu a afirmat: "Blocul de necesitate este gata, deci, dacă mâine vin 72 de familii, pot intra în acest bloc pentru că au tot ce le trebuie să se mute. Dar a rămas o lucrare în exterior, este o parcare exterioară, la care se lucrează, este o lucrărică mică, pe care trebuia s-o plătim dintr-un credit, dar pe care deocamdată o vom plăti din veniturile proprii". (video)
Vă reamintim, blocul de necesitate fost construit de SC Victor Construct SRL Botoșani și a costat 9,5 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată dintr-un credit bancar luat de administrația locală. Blocul a fost finalizat, din punct de vedere al construcției propriu-zise, în toamna anului 2016, dar a mai durat ceva timp până administrația locală a reușit să introducă și utilitățile. Blocul are 56 apartamente cu două camere și 16 garsoniere.

Citiți și: Reprezentanții Băncii Mondiale au venit la Câmpina pentru a găsi o soluție în privința refuzului locatarilor de a se muta din blocurile cu "bulină roșie"
Câteva motive pentru care câmpinenii din blocurile "cu bulină" nu vor să se mute în blocul de necesitate

4836 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • orosz mihai 16.04.2019 03:23 domnule primar daca sant singur necasatorit ma pot muta in acest bloc de necesitate cat ar costa chiria de la primarie si daca s ar vinde cat ar fi rata sau pretul garsonieriei respectiv apartamentului? am o preietena..deci nu sant singur dar necasatorit si are un copil de un an cu respect si drag,mihai orosz,membru pnl campina
  • Petruta 16.04.2019 08:39 460.000 lei, adica 100.000 euro o "lucrarica mica"?! Tiseanu isi bate joc de noi sau a devenit ...?! Acest bloc este emblematic pentru impotenta administratiei Tiseanu in a rezolva problemele acestui oras/ Asa ca, ...
  • Mihai 16.04.2019 09:38 „cu respect si drag,mihai orosz,membru pnl campina” ...... hi hi hi. Domnule Orosz Mihai nu cred că trebuia să spuneți în public ce ați discutat la partid. Întăriți ideea că acest bloc, mare consumator de fonduri publice, va fi atribuit până la urmă pe criterii electorale.
  • campiion 17.04.2019 10:11 Citez "10.000 lei - consum apă" daca este nelocuit cine consuma aceasta apa?! - 16.400 lei - mentenanță lift; - 11.000 lei - servicii de mentenanță și supraveghere pentru instalațiile de ridicare;"" =Plata dubla mascata. Lift=instalatie de ridicat. ""este o lucrărică mică, pe care trebuia s-o plătim dintr-un credit, dar pe care deocamdată o vom plăti din veniturile proprii"" oricum tot din veniturile propri se va plati, caci creditul nu-l plateste turcu'.

Social

1636 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2489 vizualizari
02 aug. 2020 08:29

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1609 vizualizari
03 aug. 2020 21:37

Firma care reabilitează termic blocurile de pe Bulevardul Carol I din Câmpina și-a strâns schelele și a plecat

În urmă cu aproximativ două săptămâni vă prezentam situația extrem de neplăcută apărută în urma lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina. Și scriam atunci despre apartamentele din blocul nr.1, de la ultimul etaj, apartamente în care apa s-a infiltrat, distrugând pereții și parchetul. Firma executantă nu doar că nu a remediat problemele apărute, mai mult, și-a strâns schelele și a plecat.

2530 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

8 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.