Blocul de necesitate din Câmpina rămâne gol, dar va consuma anul acesta 632.400 lei de la bugetul local

Social (Categoria articolului)

Despre blocul de necesitate din Câmpina am scris de foarte multe ori și continuăm să o facem pentru că, iată, 2019 este al treilea an în care blocul va sta gol, deși este finalizat și are toate utilitățile. Nu credem că se aștepta cineva la această situație neplăcută, ca o investiție atât de importantă să nu-și atingă scopul nici la trei ani după finalizarea ei. Povestea o știm deja cu toții și nu mai revenim asupra ei. Ceea ce trebuie să știți este faptul că acest bloc nou, modern și nelocuit va consuma în acest an de la bugetul local 632.400 lei.

Vom detalia aceste cheltuieli, așa cum sunt ele prevăzute în proiectul bugetului local pentru 2019, supus dezbaterii publice vineri, 12 aprilie:
- 460.000 lei - lucrări exterioare și realizarea unei parcări;
- 10.000 lei - consum apă;
- 16.400 lei - mentenanță lift;
- 11.000 lei - servicii de mentenanță și supraveghere pentru instalațiile de ridicare;
- 135.000 lei - paza, inclusiv a Bazei de producție a Primăriei (suma este numai pentru primele două trimestre).
La aceste cheltuieli se mai adaugă consumul de gaze, care în proiectul bugetului local este inclus alături de alte spații care aparțin Primăriei, valoarea totală a consumului de gaze fiind de 84.000 lei.
În total, fără cheltuielile legate de gaze și fără cheltuielile de pază pentru a doua jumătate a acestui an, cheltuielile cu blocul de necesitate în anul 2019 se ridică la valoarea de 632.400 lei.
Despre blocul de necesitate, în cadrul dezbaterii publice privind bugetul local, primarul Horia Tiseanu a afirmat: "Blocul de necesitate este gata, deci, dacă mâine vin 72 de familii, pot intra în acest bloc pentru că au tot ce le trebuie să se mute. Dar a rămas o lucrare în exterior, este o parcare exterioară, la care se lucrează, este o lucrărică mică, pe care trebuia s-o plătim dintr-un credit, dar pe care deocamdată o vom plăti din veniturile proprii". (video)
Vă reamintim, blocul de necesitate fost construit de SC Victor Construct SRL Botoșani și a costat 9,5 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată dintr-un credit bancar luat de administrația locală. Blocul a fost finalizat, din punct de vedere al construcției propriu-zise, în toamna anului 2016, dar a mai durat ceva timp până administrația locală a reușit să introducă și utilitățile. Blocul are 56 apartamente cu două camere și 16 garsoniere.

Citiți și: Reprezentanții Băncii Mondiale au venit la Câmpina pentru a găsi o soluție în privința refuzului locatarilor de a se muta din blocurile cu "bulină roșie"
Câteva motive pentru care câmpinenii din blocurile "cu bulină" nu vor să se mute în blocul de necesitate

4353 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • orosz mihai 16.04.2019 03:23 domnule primar daca sant singur necasatorit ma pot muta in acest bloc de necesitate cat ar costa chiria de la primarie si daca s ar vinde cat ar fi rata sau pretul garsonieriei respectiv apartamentului? am o preietena..deci nu sant singur dar necasatorit si are un copil de un an cu respect si drag,mihai orosz,membru pnl campina
  • Petruta 16.04.2019 08:39 460.000 lei, adica 100.000 euro o "lucrarica mica"?! Tiseanu isi bate joc de noi sau a devenit ...?! Acest bloc este emblematic pentru impotenta administratiei Tiseanu in a rezolva problemele acestui oras/ Asa ca, ...
  • Mihai 16.04.2019 09:38 „cu respect si drag,mihai orosz,membru pnl campina” ...... hi hi hi. Domnule Orosz Mihai nu cred că trebuia să spuneți în public ce ați discutat la partid. Întăriți ideea că acest bloc, mare consumator de fonduri publice, va fi atribuit până la urmă pe criterii electorale.
  • campiion 17.04.2019 10:11 Citez "10.000 lei - consum apă" daca este nelocuit cine consuma aceasta apa?! - 16.400 lei - mentenanță lift; - 11.000 lei - servicii de mentenanță și supraveghere pentru instalațiile de ridicare;"" =Plata dubla mascata. Lift=instalatie de ridicat. ""este o lucrărică mică, pe care trebuia s-o plătim dintr-un credit, dar pe care deocamdată o vom plăti din veniturile proprii"" oricum tot din veniturile propri se va plati, caci creditul nu-l plateste turcu'.

Social

4042 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

3270 vizualizari
14 iun. 2019 19:44

Final de an școlar la Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina. "Astăzi culegem roadele"

La Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina a avut loc astăzi festivitatea de premiere la finalul anului de învățământ 2018-2019. Un eveniment de la care nu au lipsit emoțiile, florile, fotografiile și, bineînțeles, premiile pentru cei mai merituoși copii. "Este momentul în care culegeam roadele. Cu multă bucurie în suflet și mulțumire o să vă arătăm astăzi ce înseamnă munca în echipă, o echipă formată din cadre didactice, elevi, părinți și, nu în ultimul rând, reprezentanții administrației locale. Da, suntem o echipă și trebuie să fim o echipă, pentru că întotdeauna trebuie să găsim împreună soluțiile cele mai bune la problemele cu care ne confruntăm în învățământ, în sistemul educațional", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu", prof. Elena Nițu, în debutul festivității de încheiere a anului școlar. (video)

Alte stiri recente

2502 vizualizari
16 iun. 2019 11:14

În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

1 comentarii

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

2813 vizualizari
15 iun. 2019 21:19

Atletismul câmpinean are din nou motive de bucurie - Ioana Plăvan, campioană națională la suliță; Andreea Lungu, bronz la greutate

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Tineret, Câmpina a avut din nou motive de bucurie, două atlete câmpinene urcând pe podium, una dintre ele chiar pe treapta cea mai înaltă.