Despre blocul de necesitate din Câmpina am scris de foarte multe ori și continuăm să o facem pentru că, iată, 2019 este al treilea an în care blocul va sta gol, deși este finalizat și are toate utilitățile. Nu credem că se aștepta cineva la această situație neplăcută, ca o investiție atât de importantă să nu-și atingă scopul nici la trei ani după finalizarea ei. Povestea o știm deja cu toții și nu mai revenim asupra ei. Ceea ce trebuie să știți este faptul că acest bloc nou, modern și nelocuit va consuma în acest an de la bugetul local 632.400 lei.
Vom detalia aceste cheltuieli, așa cum sunt ele prevăzute în proiectul bugetului local pentru 2019, supus dezbaterii publice vineri, 12 aprilie:
- 460.000 lei - lucrări exterioare și realizarea unei parcări;
- 10.000 lei - consum apă;
- 16.400 lei - mentenanță lift;
- 11.000 lei - servicii de mentenanță și supraveghere pentru instalațiile de ridicare;
- 135.000 lei - paza, inclusiv a Bazei de producție a Primăriei (suma este numai pentru primele două trimestre).
La aceste cheltuieli se mai adaugă consumul de gaze, care în proiectul bugetului local este inclus alături de alte spații care aparțin Primăriei, valoarea totală a consumului de gaze fiind de 84.000 lei.
În total, fără cheltuielile legate de gaze și fără cheltuielile de pază pentru a doua jumătate a acestui an, cheltuielile cu blocul de necesitate în anul 2019 se ridică la valoarea de 632.400 lei.
Despre blocul de necesitate, în cadrul dezbaterii publice privind bugetul local, primarul Horia Tiseanu a afirmat: "Blocul de necesitate este gata, deci, dacă mâine vin 72 de familii, pot intra în acest bloc pentru că au tot ce le trebuie să se mute. Dar a rămas o lucrare în exterior, este o parcare exterioară, la care se lucrează, este o lucrărică mică, pe care trebuia s-o plătim dintr-un credit, dar pe care deocamdată o vom plăti din veniturile proprii". (video)
Vă reamintim, blocul de necesitate fost construit de SC Victor Construct SRL Botoșani și a costat 9,5 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată dintr-un credit bancar luat de administrația locală. Blocul a fost finalizat, din punct de vedere al construcției propriu-zise, în toamna anului 2016, dar a mai durat ceva timp până administrația locală a reușit să introducă și utilitățile. Blocul are 56 apartamente cu două camere și 16 garsoniere.
Citiți și: Reprezentanții Băncii Mondiale au venit la Câmpina pentru a găsi o soluție în privința refuzului locatarilor de a se muta din blocurile cu "bulină roșie"
Câteva motive pentru care câmpinenii din blocurile "cu bulină" nu vor să se mute în blocul de necesitate
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.