CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Am fost mințiți în privința impozitelor. Părerea mea

- Editorial -

Am fost mințiți în privința impozitelor. Părerea mea Nu pot crede sub nici o formă afirmația primarului Horia Tiseanu că nu a știu că impozitele pentru locuințe cresc atât de mult, că reprezentanții Direcției Economice nu i-au spus, nu i-au dat toate informațiile, nu au făcut simulări. Să fim serioși, e primar de 11 ani, nu face nimeni nimic fără acordul lui, mai ales când e vorba de buget sau de taxe și impozite! Nu pot crede sub nici o formă că șefii de la Direcția Economică au mărit de capul lor impozitele cu 25% pentru case și 45% pentru apartamentele de la blocuri.

Pur și simplu, nu pot crede și nici accepta o asemenea explicație ridicolă. Cunosc mult prea bine toată părțile implicate pentru a mă lăsa păcălită de asemenea declarații. Le consider doar o încercare disperată de a mai salva ceva după aflarea adevărului de către populație. Și o manipulare, în același timp. 
Eu cred că impozitele pe locuințe au fost mărite cu bună-știință și s-a dorit ascunderea acestui lucru. Nu s-a gândit nimeni că se va afla atât de repede. S-au gândit că trece toată treaba trece neobservată, așa cum trec multe, iar oamenii vor afla anul viitor, la ghișeu, când deja va fi prea târziu. Este o părere personală. S-ar putea ca unii dintre dvs. să-mi dea dreptate, iar unii dintre cei care-mi dau dreptate, să nu recunoască niciodată public acest lucru.

Eu cred că primarul Horia Tiseanu le-a spus șefilor de la Direcția Economică ca la stabilirea taxelor și impozitelor locale să țină cont de un singur lucru: veniturile la bugetul local, în 2016, să fie la nivelul celor din 2015. Anul viitor, Primăria are nevoie de bani, e an electoral, sunt multe investiții de realizat, sunt zeci de străzi de asfaltat și panglici multe de tăiat. Iar veniturile la buget au fost în scădere de la un an la altul, lucru normal dacă ne gândim doar la numărul tot mai mic de salariați din Câmpina. Mai puțini salariați înseamnă mai puțini bani la buget din cotele defalcate din impozitul pe salarii. Și cred că au mărit impozitele pentru a astupa găurile. Dar s-a aflat, că s-au apucat niște analiști fiscali să-și dea cu părerea prin presa centrală despre cele mai mari impozite din țară. Apoi s-au mai apucat și unii de prin presa locală să facă tot felul de calcule și să le explice oamenilor cum stau lucrurile. Și așa au aflat câmpinenii adevărul și s-a pornit tăvălugul. Pentru că oamenii au reacționat, normal, că e buzunarul lor, banul lor și doare. Și astfel, primarul nu a mai avut altă soluție decât să anunțe că se va reveni asupra impozitelor, vor fi reduse prin modificarea cotei de impozitare de la 0,12%, cât s-a aprobat pe 4 noiembrie, în ședința Consiliului Local, la 0,09%.  

Cât despre Consiliul Local, este și aici o discuție. Că tocmai s-a făcut de râs! Consilierii, în marea lor majoritate, chiar nu au știu ce votează. Au luat de bună afirmația primarului, ca noi toți, de altfel, până la un anumit punct, că impozitele nu se măresc. Și au votat fără ca măcar unul dintre ei să facă vreun calcul, să pună vreo întrebare Direcției Economice. Primarul a știut că așa se va întâmpla și s-a folosit de asta, mai ales că nu e prima dată. Au votat mărirea impozitelor cu 45% pentru 12.500 de apartamente din Câmpina și habar nu au avut ce votează. Au aflat ulterior, din presă. Că uite, e bună și presa asta la ceva! Niște jurnaliști care caută nod în papură și se apucă să facă tot felul de calcule, după cum spunea primarul la televizor. M-am simțit vizată, normal, că noi suntem aia (campinaph.ro și campinatv.ro) care am făcut calculele pe care apoi primarul, tot la televizor, s-a apucat să le citească. Prea târziu. Câmpina știa deja ce i se pregătise!


22 Nov 2015 13:32 9472 vizualizari



Comentarii






  • 10.01.2016 10:58 ELENA PETRESCU LIPSESTE SOCIETATEA CIVILA[SAU NU STIU EU]. CINE POATE LUA INITIATIVA?PROMIT SPRIJIN NECONDITIONAT.LEP.
  • 23.11.2015 18:11 Bogdan Tanasescu Ca in orice oras din tara, daca se intampla ceva gresit, e de vina primarul, nu? Parerea mea e ca Ecaterinescu, care mai are un pic si iese la pensie, nu si-a dat absolut deloc interesul, fiind interesat mai mult sa-i mearga firma lu' fi-sa, cu condimentele. Acolo e vina, la directia economica. PS: se vede ciudat poza doar la mine?
  • 23.11.2015 11:39 ion enescu Așa le trebuie celor care au votat PDL-PNL, suferim cu toții, fiind an electoral 2016 cotizam pentru cumpărarea de cadouri electorale....
  • 23.11.2015 08:49 Edy Tiseanu părea un om mai deștept sau care măcar sa fie in stare sa păstreze niște aparente. E clar, a venit momentul retragerii pentru el!
  • 23.11.2015 07:10 Cosmin Foarte corect si pertinent comentariul. Sunt convins ca ai dreptate. Din pacate, primarul nostru, in care si eu am crezut la un moment dat, este ori foarte prost (daca l-au dus de nas cei de la Directia Economica) ori foarte perfid şi manipulator (varianta mai probabila, din punctul meu de vedere). Oricum, imi doresc foarte mult sa fi fost ultimele taxe şi impozite asupra carora isi da cu parerea!
1459 vizualizari 15 Feb 2024 07:09 În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

citeste mai mult
2319 vizualizari 05 Jan 2024 11:33 Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

citeste mai mult
1990 vizualizari 31 Dec 2023 10:44 PETARDAȚII

PETARDAȚII

Petardații sunt acei oameni care simt o satisfacția maximă aruncând cu petarde și pocnitori. Din noiembrie și până după Sfântul Ion, aceasta este singura lor distracție. Le crește inima invers proporțional cu neuronul pe care îl mai au. Petardații sunt acei oameni “educați” să se amuze de sperietura unei bătrâne sau disperarea unui animal. Sunt acei oameni care, cu toate avertismentele publice posibile, continuă să dea dovadă de ignoranță sau inconștiență și își bat joc de cei din jur, care trebuie să le suporte “distracția”.

citeste mai mult
1598 vizualizari 14 Dec 2023 20:38 Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Unde sunt conferințele de presă de altădată?

Tăcerea politicienilor câmpineni este una profundă, greu de înțeles și vom căuta să descâlcim ițele politice locale, începând cu întrebarea simplă - de ce nu fac partidele poltice din Câmpina conferințe de presă?

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV