Radiografie preelectorală a politicii câmpinene. Potențiali candidați la localele din 20 20

Editorial (Categoria articolului)

După alegerile din 2016 s-a făcut liniște. Aproape că nu s-a mai știut dacă în Câmpina mai există sau nu partide, asta cu excepția activității din Consiliul Local și a alianțelor încheiate aici, oficial sau neoficial. Pentru că, ne place sau nu, în Consiliul Local votul este politic. În rest, o liniște politică totală. Dar gata, intrăm într-o perioadă electorală plină, iar partidele trec la treabă. Mai 2019 – alegeri parlamentare, noiembrie sau decembrie 2019 – alegeri prezidențiale, iunie 2020 – alegeri locale, decembrie 2020 – alegeri parlamentare. Începe agitația.

Europarlamentarele nu reprezintă o miză pentru electorat, dar cu siguranță sunt extrem de importante pentru partide. Noi vedem doar că se strâng semnături de la populație și că se pregătesc liste de candidați. În spatele acestor acțiuni, însă, lucrurile sunt mult mai complicate. Pentru că, odată cu europarlamentarele începe organizarea/reorganizarea pentru alegerile de anul viitor. Rezultatele de la europarlamentare pot consolida poziții sau pot zbura capete de lideri. Pot fi folosite ca pretexte pentru sancțiuni, excluderi, reactivări, repoziționări. La fel și alegerile prezidențiale, un alt barometru important pentru partide. 
Ce e dincolo de peretele sediului, clar, e treaba partidelor. Pentru alegătorul de rând, să recunoaștem, cele mai importante sunt alegerile locale, când omul își alege primarul, își alege consilierii. Haideți să vedem care ar fi situația acum, cu un an și trei luni înaintea alegerilor locale, în privința potențialilor candidați la Primăria Câmpina. Pe surse...
PNL – Horia Tiseanu vrea să candideze pentru încă un mandat, al cincilea. La cum decurge procesul în care este acuzat de fapte de corupție, are toate șansele să poată candida. Iese și la pensie și procesul nu se mai termină. Dacă se schimbă și legile justiției, chiar că poate candida liniștit și profund recunoscător celor care umblă la butoanele justiției. Probabil că nu procesul sau acordul conducerii județene să candideze din nou îi vor crea probleme lui Horia Tiseanu, ci mai degrabă refuzul colegilor de partid de a ieși cu el pe stradă. Tot la PNL se mai vorbește despre un potențial candidat, Alin Moldoveanu, primarul de la Poiana Câmpina, pe care unii liberali aflați acum pe tușă l-ar vrea vârf de lance la Câmpina. Dacă o fi să treacă Prahova (râul, desigur), probabil că Alin Moldoveanu nu se va opri la Câmpina, ci va dori mai mult.
PSD – Aici situația e destul de complicată, se caută candidați, se discută, se negociază. Se caută prin partid, dar mai ales prin alte partide. Se caută oameni tineri, de perspectivă, ceea ce, în acest moment, în PSD Câmpina nu prea există, poate cu excepția lui Andrei Duran. De pe la sursele noastre adunate, se pare că s-au purtat discuții (la Ploiești, nu aici) cu liberalii Marian Nistor și Dan Ioan Mușat, dar și cu Remus Bădulescu, actualul administrator public al Câmpinei. Și se vor mai purta discuții, pentru că PSD vrea Câmpina cu orice preț.
La PMP și ALDE nu există semne de întrebare și nici surprize. Adrian Pițigoi va fi candidatul PMP, iar Daniel Ioniță va fi candidatul ALDE. Din partea USR, numele vehiculat pentru o potențială candidatură la Primăria Câmpina este cel al actualului senator George Marussi, cel care, la finalul anului trecut, și-a deschis și cabinet senatorial în al doilea municipiu al județului. Mai sunt partide, deci vor mai fi și candidați, dar deocamdată acele partide sunt în proces de organizare sau reorganizare pe plan local. De exemplu, PRO România (al lui Victor Ponta) sau PLUS (al lui Dacian Cioloș), unde se pare că vom regăsi nume destul de cunoscute pe plan local. PRM, PRU sau UNPR încep și ele să miște după multe luni de moarte clinică.
Interesantă ar mai fi o informație care tot circulă prin mediul politic – posibilitatea ca printre candidați să se numere și Romeo Văsii, fostul comandant al Poliției Municipale Câmpina, în prezent pensionar, cu care unele partide ar purta discuții în perspectiva alegerilor locale de anul viitor. Vom vedea care va fi, până la urmă, oferta partidelor. Oricum, va fi o competiție foooarte interesantă!

10149 vizualizari
21

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Laura M 13.03.2019 14:27 Vreau sa îl văd și eu pe liberalul sau ce o fi el, care are tupeul sa iasă pe strada de mâna cu ... Tiseanu. Oricine va face acest lucru girează faptele de corupție ale actualului primar pe care pana la va dovedi instanța oricum le știe toată Câmpina ! 🙈
 • Elena 13.03.2019 14:29 Atât de prosti sa fie campinenii, încât sa îl aleagă pe Tiseanu încă un mandat?! 😱
 • Anca 13.03.2019 14:47 Umbla o vorba prin oraș ca și fostul secretar al Primăriei, Paul Moldoveanu, își dorește sa candideze!
 • Daniela 13.03.2019 14:50 Bai, nene, dar alții nu mai sunt in orașul asta?! Tot Tiseanu, tot Pițigoi, tot Nistor, tot Ioniță... Bai, partidelor, mai veniți și voi cu unii mai credibili, care măcar sa nu poata fi acuzați de rea credință ca cei enumerați...
 • Ileana 13.03.2019 14:52 😤😤😤 e clar ca anumite structuri lucrează... dacă nu l-au putut impune pe milițianul Cândea, acum vor sa încerce cu un alt milițian, Vasii?! 😜👎
 • Petra 13.03.2019 19:41 Ha, ha, ha, Badulescu la PSD, Nistor la PSD, Musat la PSD!!! Nu ca ar mira pe cineva, dar as vrea sa o vad si pe asta! In conditiile astea, Tiseanu iese primar si din puscarie!
 • Necunoscut 13.03.2019 20:54 Eu sincer l-as vrea pe dn. Alin Moldoveanu. Cumva, acum multi ani am avut ocazia sa vorbesc cu el in curtea unui liceu din Campina si este un om foarte inimos si empatic cu oamenii din jurul sau.
 • Teo 13.03.2019 22:21 Toti o apa si un pamant! Singurul pentru care ar merita sa ma prezint la vot este Alin Moldoveanu. In rest, mai bine stau acasa!
 • Simona 13.03.2019 22:33 La coafor am auzit ca la un anume partid din Campina nasa cauta un candidat in locul finului, despre care a inteles toata lumea ca nu se vinde...
 • Cornel 14.03.2019 07:44 Va spun eu cea mai clara radiografie - PNL, un partid condus de un penal, care va ajunge la cel mai mic scor electoral din istoria sa, PSD, un partid care a ajuns ca un pateu ranced, vechi, la care nu se mai uita nimeni, iar "lupii tineri" de la formatiunile astea de buzunar se dovedesc a fi foar flamanzi!
 • Sorin 14.03.2019 07:46 Numai hoti! 🤤 ca un om cinstit nu se baga in asa ceva! 😲
 • Radu 14.03.2019 13:11 Poienarii il iubesc pe dl Moldoveanu.Sa vina la Campina sa se arunce in cusca cu lei si hiene? Din partea mea sa ajunga la mandatul 5.Sper sa duca proiectul cu statiile de epurare,sa canalizeze toata comuna,sigur se zbate,acceseaza fonduri,am rude pe Ragman,era jale noroaie,orice primarie au nevoie de oameni cu idei,nu ca la Campina care trag unii hais altii cea.
 • EU 14.03.2019 13:19 EU VREAU UN OM GOSPODAR SI ATAT! CARE SA FACA TREABA! POATE SA FIE SI DE LA RROMI, CA NU DERANJEAZA. VI SE PARA CUMVA CA MAI EXISTA PARTIDE POLITICE, DOCTRINE POLITICE... VA INSELATI.
 • Mario 14.03.2019 15:24 Unu și unu! Nici nu ai pe cine vota! 🆘
 • Alexandru 14.03.2019 17:00 Un candidat foarte bun ar fi Cezar Grama, are o mare experiență politică, și nu numai.. are foarte multă experiență și în ceea ce privește atragerea fondurilor europene. Este un tânăr de perspectivă, doar că, se pare că nu e dorit de cine pune candidații în Municipiul Câmpina.
 • Codruta Coldea 14.03.2019 17:20 Cu asa candidati, Tiseanu nu va avea nici o problema sa obtina un nou mandat.
 • Tudor 15.03.2019 08:52 Sunt enumerate 9 nume, mai mult sau mai puțin cunoscute. Observ că toți aveți păreri despre ei însă nu cred că îi cunoașteți atât de bine încât să îi includeți într-o categorie sau alta. Un exemplu: de ce nu este potrivit pentru funcția de primar domnul Dan Ioan Mușat? Nu credeți că trebuie mai întâi să vedeți ce proiecte au pentru oraș? Pentru asta există campanie electorală. Domnii Tiseanu și Pițigoi au avut ani mulți să arate ce pot.
 • Mihai Ionescu 15.03.2019 10:21 Ce tari sunteți voi din spatele tastaturii. De ce nu va băgați voi dacă alții nu sunt buni iar voi le știți pe toate. Este greu să te implici activ. Mai ușor este sa cârâi despre tot și toate.
 • Florin 15.03.2019 11:29 Ma scuzati dar cine e Cezar Grama? Aaaa, ala care apare la Campina din 4 in 4 ani si vrea sa candideze si nici nu ii e rusine?
 • Buzoianu 15.03.2019 11:50 Stati linistiti! E TUTANKAMON TISEANU care nu a lasat pe nimeni sa creasca pe langa el! Alin Moldoveanu la Campina??? Sa stea la Poiana acolo sau sa plece unde o vrea el... Nu ne trebuie
 • mitu 15.03.2019 19:03 Eu vreau un om tanar care sa stie administratie si cu care sa ai ce vorbi. Un om gospodar. Oricum dupa Tiseanu si Pitigoi oricine va veni o sa ii fie greu...2= 0

Editorial

3833 vizualizari
08 apr. 2023 15:00

De ce nu ar trebui publicate și, implicit, încurajate acte de teribilism de genul celui întâmplat la școala din Pietriceaua?

5 comentarii

De câteva zile face vâlvă la nivel național o înregistrare video cu niște copii teribiliști de la școala din satul Pietriceaua, comuna Brebu, copii care au făcut gesturi osbcene și o întreaga scenă demnă de un club de noapte la adresa profesoarei lor de limba engleză.

4134 vizualizari
19 oct. 2022 21:36

Se prefigurează mișcări interesante pe scena politică din Câmpina, în perspectiva viitoarelor alegeri locale

4 comentarii

Anul 2023 bate la ușă și este un an preelectoral, anul de dinaintea foarte importantului 2024 în toamna căruia vor avea loc alegerile locale. Prin urmare, pe micuța, dar "încinsa" scenă politică din Câmpina se fac tot felul de reconfigurări, fiecare candidat / partid dorind să-și asigure o poziție cât mai bună în perspectiva viitoarelor alegeri locale. Miza este foarte mare, astfel că actorii politici încearcă să-și maximizeze șansele printr-o așezare cât mai bună pe eșichierul politic local. Și, evident, este țintită Casa cu Grifoni!

Alte stiri recente

1087 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1516 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.