Locuri de agrement din Câmpina de altădată. Podul cu Tei, un loc cu "parfum" de nepăsare

Social (Categoria articolului)

Podul cu Tei era un loc de agrement superb din Câmpina de altădată. Așa a fost până în urmă cu 20-30 de ani. Astăzi, din Podul cu Tei a rămas doar amintirea unui parfum plăcut, înlocuit în zilele noastre cu parfumul unei nepăsării crase. Un mic "rai verde" devenit "raiul gunoaielor". La cum arată acum Podul cu Tei, aproape că nu-ți mai vine să crezi că această zonă făcea parte din parcul Castelului Voila, construit de prințul Dimitrie Barbu Știrbei și că aici, la Podul cu Tei, prințul organiza minunate serbări populare la diferite sărbători.

Situat pe drumul spre Șotrile, dincolo de Spitalul de Psihiatrie Voila, Podul cu Tei ne oferă astăzi o imagine dezolantă. Din punct de vedere strict administrativ, zona aparține Ocolului Silvic Câmpina. Administrația locală își amintește sporadic de acest loc fascinant, în general în timpul campaniilor electorale. Unii dintre dvs. își amintesc, cu siguranță, că aici era un loc de agrement foarte apreciat, mai ales în perioada când înfloreau teii, un loc preferat de cei care doreau să evite aglomerația de la Fântâna cu Cireși, chiar dacă asta înseamna să parcurgă o distanță destul de însemnată. Erau amenajate locuri pentru picnic și totul semăna a sărbătoare. 
Imaginea de astăzi este dezolantă. Practic, doar ceea ce a creat natura mai arată frumos - copaci zvelți, flori de clopoței, un aer plăcut, liniștea tulburată doar de ciripitul păsărilor. Din loc în loc, o minte obosită de stat prin vreun birou a agățat în copaci niște hârtii albe, A4, protejate de intemperii de o țiplă de plastic, cu mesajul "Nu poluați fondul forestier!" Dar aici au avut loc defrișări masive (controlate, după cum susține mereu Ocolul Silvic), care au dus la distrugerea parțială a zonei, la grave alunecări de teren. Saci cu gunoaie, cutii de bere aruncate prin pădure, PET-uri, toate acestea te trezesc din starea de bine pe care încearcă natura să ți-o ofere. Un dezastru ecologic, asta a creat omul de azi la Podul cu Tei din Câmpina.

Citiți și: Locuri de agrement din Câmpina de altădată. Fântâna cu Cireși, azi o vedem, dar nu mai e la fel
Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Ștrandul acoperit, o ruină de peste 20 de ani

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. "Ștrandul de la Teatru", acum anexa nefolosită a unui cămin de bătrâni

2206 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

6691 vizualizari
07 dec. 2019 12:35

Trei mașini implicate într-un nou accident produs pe DN1, la intersecția cu drumul spre Florești

Pe drumul național 1, la intersecția cu drumul județean 720 care merge spre Florești, s-a produs sâmbătă, în jurul orei 11.30, un nou accident rutier grav, în care au fost implicate trei autoturisme cu șase ocupanți în total. Două persoane au fost rănite și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Ploiești. Este vorba despre o femeie de 51 de ani și un bărbat de 62 de ani.

7740 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.

Alte stiri recente

3364 vizualizari
06 dec. 2019 20:31

Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Orban

Moș Nicolae a fost extrem de darnic cu fostul președinte al PNL Câmpina, Virgil Guran, în prezent președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL. I-a adus funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.

2812 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.