Locuri de agrement din Câmpina de altădată. Podul cu Tei, un loc cu "parfum" de nepăsare

Social (Categoria articolului)

Podul cu Tei era un loc de agrement superb din Câmpina de altădată. Așa a fost până în urmă cu 20-30 de ani. Astăzi, din Podul cu Tei a rămas doar amintirea unui parfum plăcut, înlocuit în zilele noastre cu parfumul unei nepăsării crase. Un mic "rai verde" devenit "raiul gunoaielor". La cum arată acum Podul cu Tei, aproape că nu-ți mai vine să crezi că această zonă făcea parte din parcul Castelului Voila, construit de prințul Dimitrie Barbu Știrbei și că aici, la Podul cu Tei, prințul organiza minunate serbări populare la diferite sărbători.

Situat pe drumul spre Șotrile, dincolo de Spitalul de Psihiatrie Voila, Podul cu Tei ne oferă astăzi o imagine dezolantă. Din punct de vedere strict administrativ, zona aparține Ocolului Silvic Câmpina. Administrația locală își amintește sporadic de acest loc fascinant, în general în timpul campaniilor electorale. Unii dintre dvs. își amintesc, cu siguranță, că aici era un loc de agrement foarte apreciat, mai ales în perioada când înfloreau teii, un loc preferat de cei care doreau să evite aglomerația de la Fântâna cu Cireși, chiar dacă asta înseamna să parcurgă o distanță destul de însemnată. Erau amenajate locuri pentru picnic și totul semăna a sărbătoare. 
Imaginea de astăzi este dezolantă. Practic, doar ceea ce a creat natura mai arată frumos - copaci zvelți, flori de clopoței, un aer plăcut, liniștea tulburată doar de ciripitul păsărilor. Din loc în loc, o minte obosită de stat prin vreun birou a agățat în copaci niște hârtii albe, A4, protejate de intemperii de o țiplă de plastic, cu mesajul "Nu poluați fondul forestier!" Dar aici au avut loc defrișări masive (controlate, după cum susține mereu Ocolul Silvic), care au dus la distrugerea parțială a zonei, la grave alunecări de teren. Saci cu gunoaie, cutii de bere aruncate prin pădure, PET-uri, toate acestea te trezesc din starea de bine pe care încearcă natura să ți-o ofere. Un dezastru ecologic, asta a creat omul de azi la Podul cu Tei din Câmpina.

Citiți și: Locuri de agrement din Câmpina de altădată. Fântâna cu Cireși, azi o vedem, dar nu mai e la fel
Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Ștrandul acoperit, o ruină de peste 20 de ani

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. "Ștrandul de la Teatru", acum anexa nefolosită a unui cămin de bătrâni

2286 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1 vizualizari
22 ian. 2020 10:16

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 22 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

3050 vizualizari
20 ian. 2020 07:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

3443 vizualizari
20 ian. 2020 22:08

Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

5308 vizualizari
20 ian. 2020 11:47

Punctaje între 99 și 71 puncte pentru candidații declarați admiși la Școala de Poliție din Câmpina, în sesiunea de admitere ianuarie 2020

Cel mai mare punctaj la proba scrisă (99 puncte) la admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina l-a obținut o candidată din județul Gorj – Iuliana Adela Predoiu, iar între primii zece admiși se numără cinci fete și cinci băieți. Punctajul minim cu care s-a intrat la această sesiune de admitere este de 71 puncte. S-a intrat, așadar, cu punctaje mari, asta și pentru că, spre deosebire de sesiunile anterioare de admitere, de această dată au fost mai puține locuri disponibile - doar 765. Proba scrisă a avut loc duminică, 19 ianuarie 2020, iar rezultatele au fost afișate în jurul orei 23.30, după corectarea tuturor lucrărilor și întocmirea listelor de clasificare a candidaților în ordinea descrescătoare punctajelor obținute.