Locuri de agrement din Câmpina de altădată. Podul cu Tei, un loc cu "parfum" de nepăsare

Social (Categoria articolului)

Podul cu Tei era un loc de agrement superb din Câmpina de altădată. Așa a fost până în urmă cu 20-30 de ani. Astăzi, din Podul cu Tei a rămas doar amintirea unui parfum plăcut, înlocuit în zilele noastre cu parfumul unei nepăsării crase. Un mic "rai verde" devenit "raiul gunoaielor". La cum arată acum Podul cu Tei, aproape că nu-ți mai vine să crezi că această zonă făcea parte din parcul Castelului Voila, construit de prințul Dimitrie Barbu Știrbei și că aici, la Podul cu Tei, prințul organiza minunate serbări populare la diferite sărbători.

Situat pe drumul spre Șotrile, dincolo de Spitalul de Psihiatrie Voila, Podul cu Tei ne oferă astăzi o imagine dezolantă. Din punct de vedere strict administrativ, zona aparține Ocolului Silvic Câmpina. Administrația locală își amintește sporadic de acest loc fascinant, în general în timpul campaniilor electorale. Unii dintre dvs. își amintesc, cu siguranță, că aici era un loc de agrement foarte apreciat, mai ales în perioada când înfloreau teii, un loc preferat de cei care doreau să evite aglomerația de la Fântâna cu Cireși, chiar dacă asta înseamna să parcurgă o distanță destul de însemnată. Erau amenajate locuri pentru picnic și totul semăna a sărbătoare. 
Imaginea de astăzi este dezolantă. Practic, doar ceea ce a creat natura mai arată frumos - copaci zvelți, flori de clopoței, un aer plăcut, liniștea tulburată doar de ciripitul păsărilor. Din loc în loc, o minte obosită de stat prin vreun birou a agățat în copaci niște hârtii albe, A4, protejate de intemperii de o țiplă de plastic, cu mesajul "Nu poluați fondul forestier!" Dar aici au avut loc defrișări masive (controlate, după cum susține mereu Ocolul Silvic), care au dus la distrugerea parțială a zonei, la grave alunecări de teren. Saci cu gunoaie, cutii de bere aruncate prin pădure, PET-uri, toate acestea te trezesc din starea de bine pe care încearcă natura să ți-o ofere. Un dezastru ecologic, asta a creat omul de azi la Podul cu Tei din Câmpina.

Citiți și: Locuri de agrement din Câmpina de altădată. Fântâna cu Cireși, azi o vedem, dar nu mai e la fel
Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Ștrandul acoperit, o ruină de peste 20 de ani

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. "Ștrandul de la Teatru", acum anexa nefolosită a unui cămin de bătrâni

4024 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1082 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4714 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

325 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

491 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.