Locuri de agrement din Câmpina de altădată. Podul cu Tei, un loc cu "parfum" de nepăsare

Social (Categoria articolului)

Podul cu Tei era un loc de agrement superb din Câmpina de altădată. Așa a fost până în urmă cu 20-30 de ani. Astăzi, din Podul cu Tei a rămas doar amintirea unui parfum plăcut, înlocuit în zilele noastre cu parfumul unei nepăsării crase. Un mic "rai verde" devenit "raiul gunoaielor". La cum arată acum Podul cu Tei, aproape că nu-ți mai vine să crezi că această zonă făcea parte din parcul Castelului Voila, construit de prințul Dimitrie Barbu Știrbei și că aici, la Podul cu Tei, prințul organiza minunate serbări populare la diferite sărbători.

Situat pe drumul spre Șotrile, dincolo de Spitalul de Psihiatrie Voila, Podul cu Tei ne oferă astăzi o imagine dezolantă. Din punct de vedere strict administrativ, zona aparține Ocolului Silvic Câmpina. Administrația locală își amintește sporadic de acest loc fascinant, în general în timpul campaniilor electorale. Unii dintre dvs. își amintesc, cu siguranță, că aici era un loc de agrement foarte apreciat, mai ales în perioada când înfloreau teii, un loc preferat de cei care doreau să evite aglomerația de la Fântâna cu Cireși, chiar dacă asta înseamna să parcurgă o distanță destul de însemnată. Erau amenajate locuri pentru picnic și totul semăna a sărbătoare. 
Imaginea de astăzi este dezolantă. Practic, doar ceea ce a creat natura mai arată frumos - copaci zvelți, flori de clopoței, un aer plăcut, liniștea tulburată doar de ciripitul păsărilor. Din loc în loc, o minte obosită de stat prin vreun birou a agățat în copaci niște hârtii albe, A4, protejate de intemperii de o țiplă de plastic, cu mesajul "Nu poluați fondul forestier!" Dar aici au avut loc defrișări masive (controlate, după cum susține mereu Ocolul Silvic), care au dus la distrugerea parțială a zonei, la grave alunecări de teren. Saci cu gunoaie, cutii de bere aruncate prin pădure, PET-uri, toate acestea te trezesc din starea de bine pe care încearcă natura să ți-o ofere. Un dezastru ecologic, asta a creat omul de azi la Podul cu Tei din Câmpina.

Citiți și: Locuri de agrement din Câmpina de altădată. Fântâna cu Cireși, azi o vedem, dar nu mai e la fel
Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Ștrandul acoperit, o ruină de peste 20 de ani

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. "Ștrandul de la Teatru", acum anexa nefolosită a unui cămin de bătrâni

1899 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1660 vizualizari
18 aug. 2019 20:23

Emoțiile absolvirii pentru promoția 2016-2019 a Școlii Postliceale "Louis Pasteur" din Câmpina

În 2016, aproximativ 60 de tineri porneau pe un drum nou. Unii abia terminaseră liceul, alții aveau diverse meserii și au dorit să se reprofileze, alții voiau, pur și simplu, să-și încerce forțele, să se convingă dacă sunt sau nu pregătiți pentru o astfel de provocare. Cu toții au devenit colegi la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina și pentru toți au urmat trei ani grei, cu multe încercări, cu momente delicate, dar trei ani frumoși, în familia AMUS. Astăzi, acei tineri au absolvit școala, mai au de susținut examenul final și apoi vor primi diplomele de asistenți medicali generaliști.

2513 vizualizari
18 aug. 2019 10:44

Codul Rutier a fost modificat. Amendă și permis suspendat pentru șoferii care fac "live la volan"

1 comentarii

Guvernul a aprobat, la începutul săptămânii, Ordonanța de Urgență 11/2019 care modifică și completează Codul Rutier. Actul normativ a fost publicat deja în Monitorul Oficial. Potrivit OUG 11, se va interzice ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare. Varianta aflată în prezent în vigoare interzice doar folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului.

Alte stiri recente

229 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

310 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.