Locuri de agrement din Câmpina de altădată. Podul cu Tei, un loc cu "parfum" de nepăsare

Social (Categoria articolului)

Podul cu Tei era un loc de agrement superb din Câmpina de altădată. Așa a fost până în urmă cu 20-30 de ani. Astăzi, din Podul cu Tei a rămas doar amintirea unui parfum plăcut, înlocuit în zilele noastre cu parfumul unei nepăsării crase. Un mic "rai verde" devenit "raiul gunoaielor". La cum arată acum Podul cu Tei, aproape că nu-ți mai vine să crezi că această zonă făcea parte din parcul Castelului Voila, construit de prințul Dimitrie Barbu Știrbei și că aici, la Podul cu Tei, prințul organiza minunate serbări populare la diferite sărbători.

Situat pe drumul spre Șotrile, dincolo de Spitalul de Psihiatrie Voila, Podul cu Tei ne oferă astăzi o imagine dezolantă. Din punct de vedere strict administrativ, zona aparține Ocolului Silvic Câmpina. Administrația locală își amintește sporadic de acest loc fascinant, în general în timpul campaniilor electorale. Unii dintre dvs. își amintesc, cu siguranță, că aici era un loc de agrement foarte apreciat, mai ales în perioada când înfloreau teii, un loc preferat de cei care doreau să evite aglomerația de la Fântâna cu Cireși, chiar dacă asta înseamna să parcurgă o distanță destul de însemnată. Erau amenajate locuri pentru picnic și totul semăna a sărbătoare. 
Imaginea de astăzi este dezolantă. Practic, doar ceea ce a creat natura mai arată frumos - copaci zvelți, flori de clopoței, un aer plăcut, liniștea tulburată doar de ciripitul păsărilor. Din loc în loc, o minte obosită de stat prin vreun birou a agățat în copaci niște hârtii albe, A4, protejate de intemperii de o țiplă de plastic, cu mesajul "Nu poluați fondul forestier!" Dar aici au avut loc defrișări masive (controlate, după cum susține mereu Ocolul Silvic), care au dus la distrugerea parțială a zonei, la grave alunecări de teren. Saci cu gunoaie, cutii de bere aruncate prin pădure, PET-uri, toate acestea te trezesc din starea de bine pe care încearcă natura să ți-o ofere. Un dezastru ecologic, asta a creat omul de azi la Podul cu Tei din Câmpina.

Citiți și: Locuri de agrement din Câmpina de altădată. Fântâna cu Cireși, azi o vedem, dar nu mai e la fel
Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Ștrandul acoperit, o ruină de peste 20 de ani

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. "Ștrandul de la Teatru", acum anexa nefolosită a unui cămin de bătrâni

2522 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1636 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2489 vizualizari
02 aug. 2020 08:29

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1609 vizualizari
03 aug. 2020 21:37

Firma care reabilitează termic blocurile de pe Bulevardul Carol I din Câmpina și-a strâns schelele și a plecat

În urmă cu aproximativ două săptămâni vă prezentam situația extrem de neplăcută apărută în urma lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina. Și scriam atunci despre apartamentele din blocul nr.1, de la ultimul etaj, apartamente în care apa s-a infiltrat, distrugând pereții și parchetul. Firma executantă nu doar că nu a remediat problemele apărute, mai mult, și-a strâns schelele și a plecat.

2530 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

8 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.