Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Claudiu Dumitrescu, despre Bontaș, Lindenberg și o remiză de poveste cu Steaua

Interviuri (Categoria articolului)

Peste câteva zile, pe 1 septembrie, fotbalul câmpinean marchează un secol de la înființarea primei sale echipe - Principesa Ileana. După cum deja v-am obișnuit, CâmpinaTV.ro vă oferă informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul episodului de față este Cluadiu Dumitrescu, jucător încă în activitate și antrenor, unul dintre puținii câmpineni care se pot lăuda că au jucat la nivelul primului eșalon al fotbalului românesc.

Dialogul cu Claudiu Dumitrescu a avut loc pe terenul sintetic de la Căminul Petrol, acolo unde acesta antrenează o grupă de copii de la CS Câmpina, și chiar dacă ploaia ne-a dat ceva bătăi de cap, am parcurs toate etapele carierei de jucător și antrenor ale lui Claudiu Dumitrescu. Mai întâi, ne-a povestit cum au fost începuturile sale. ”Tata m-a dus la fotbal, la Poiana Câmpina, la o acțiune de selecție, iar după ce am fost supuși mai multor probe, antrenorul Vasile Bontaș a venit la mine, mi-a întins mâna și mi-a spus că o să ajung fotbalist mare. Pentru mine a însemnat enorm acel moment”, își începe povestirea Claudiu Dumitrescu. Un moment care avea să se repete după numai câțiva ani. ”La un moment dat am fost la o selecție la Steaua, dar antrenorul de acolo nu m-a primit... Eram foarte supărat, iar la întoarcere, tata a zis să intrăm prin Ploiești, să ne oprim la Petrolul. Aici l-am întâlnit ca antrenor pe regretatul Noni Lindenberg, care după ce m-a văzut puțin la lucru, a avut exact aceeași reacție ca și Vasile Bontaș - mi-a întins mâna, mi-a zis că voi ajunge fotbalist și să rămân la Petrolul. Am uitat toată amărăciune că nu mă doriseră cei de la Steaua”, își amintește cu ușoară nostalgie Claudiu Dumitrescu.
Am parcurs apoi împreună celelalte etape din cariera de jucător - de la debutul la seniori, la Metalul Plopeni, apoi la Chimia Brazi, iar mai târziu la Unirea Urziceni și CS Otopeni, cu aceasta din urmă ajungând până în primul eșalon, dar și revenirea la Câmpina, la CSM. Iar cea mai frumoasă amintire din prima ligă este chiar un meci contra formației care îl refuzase când era junior - Steaua București. ”A fost un meci chiar pe Ghencea, în sezonul în care Unirea Urziceni a câștigat campionatul. Noi am deschis scorul, iar Steaua ne-a egalat târziu, la ultima fază a jocului prin Goian. Aveam o echipă foarte bună atunci, cu Florin Pârvu, Chiacu, Scarlatache, în vreme ce la Steaua, care era antrenată de Marius Lăcătuș, jucau Rădoi, Szekely, Goian, Ghionea, Kapetanos, Petre Marin, Ogăraru, o echipă foarte bună. A fost revanșa mea, chiar dacă rămân cu marea dezamăgire a carierei că nu am reușit să marchez niciun gol în prima divizie”, ne-a mai spus Claudiu Dumitrescu. Debutul în Liga I nu a fost o amintire prea plăcută - CS Otopeni a pierdut 0-4 acasă în fața echipei CFR Cluj, pregătită atunci de Ioan Andone. Claudiu Dumitrescu a jucat doar în prima repriză, în fața unor adversari precum Trică, Deac, Da Silva, Cadu, De Souza, Magalhaes. După retrogradarea la finalul unui singur sezon cu CS Otopeni, Claudiu Dumitrescu și-a continuat periplul fotbalistic, revenind în prima ligă în sezonul 2011-202 la Concordia Chiajna, sub comanda antrenorului Laurențiu Diniță. Din păcate, la meciul de debut, 1-2 pe teren propriu cu Sportul Studențesc, Claudiu Dumitrescu a fost eliminat încă din minutul 42 de arbitrul Marius Avram. 
Claudiu Dumitrescu joacă și în prezent fotbal, chiar dacă în octombrie va împlini 41 de ani, fiind legitimat la FC Bănești, în campionatul județului Prahova. În paralel a devenit antrenor și dacă despre experiența sa ca tehnician în China ați putut afla detalii din avancronica acestui interviu, urmărind integral interviul veți afla și alte detalii interesante despre cariera sa de antrenor, dar veți afla și care este în opinia sa cel mai bun antrenor român în acest moment. Așadar, suficiente argumente pentru a urmări interviul integral cu Claudiu Dumitrescu.

Citește și Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Roberto Opatchi, despre debutul său la 17 ani în Divizia B și pașii urmați până la cariera de antrenor
Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Mircea Hagianu de la debutul pe terenul ”Ileana” până la Naționala feminină a României

7100 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

2080 vizualizari
12 apr. 2024 07:29

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

Cosmin Raț, consilier local și candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din 9 iunie 2024, a fost invitatul unei emisiuni CâmpinaTV.ro.

2269 vizualizari
05 apr. 2024 21:44

Aron Sabo, consilier local PMP: ”Sincer, în patru ani, nu sunt mulțumit cu ce s-a realizat în Câmpina”

2 comentarii

Consilierul local PMP, Aron Sabo, a fost invitatul nostru în cadrul unei emisiuni, în care am discutat despre actualitatea administrativă a Câmpinei, dar și cu o privire asupra întregului mandat, așa cum s-a văzut și s-a trăit din punctul de vedere al invitatului nostru.

Alte stiri recente

320 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

279 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.