Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Claudiu Dumitrescu, despre Bontaș, Lindenberg și o remiză de poveste cu Steaua

Interviuri (Categoria articolului)

Peste câteva zile, pe 1 septembrie, fotbalul câmpinean marchează un secol de la înființarea primei sale echipe - Principesa Ileana. După cum deja v-am obișnuit, CâmpinaTV.ro vă oferă informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul episodului de față este Cluadiu Dumitrescu, jucător încă în activitate și antrenor, unul dintre puținii câmpineni care se pot lăuda că au jucat la nivelul primului eșalon al fotbalului românesc.

Dialogul cu Claudiu Dumitrescu a avut loc pe terenul sintetic de la Căminul Petrol, acolo unde acesta antrenează o grupă de copii de la CS Câmpina, și chiar dacă ploaia ne-a dat ceva bătăi de cap, am parcurs toate etapele carierei de jucător și antrenor ale lui Claudiu Dumitrescu. Mai întâi, ne-a povestit cum au fost începuturile sale. ”Tata m-a dus la fotbal, la Poiana Câmpina, la o acțiune de selecție, iar după ce am fost supuși mai multor probe, antrenorul Vasile Bontaș a venit la mine, mi-a întins mâna și mi-a spus că o să ajung fotbalist mare. Pentru mine a însemnat enorm acel moment”, își începe povestirea Claudiu Dumitrescu. Un moment care avea să se repete după numai câțiva ani. ”La un moment dat am fost la o selecție la Steaua, dar antrenorul de acolo nu m-a primit... Eram foarte supărat, iar la întoarcere, tata a zis să intrăm prin Ploiești, să ne oprim la Petrolul. Aici l-am întâlnit ca antrenor pe regretatul Noni Lindenberg, care după ce m-a văzut puțin la lucru, a avut exact aceeași reacție ca și Vasile Bontaș - mi-a întins mâna, mi-a zis că voi ajunge fotbalist și să rămân la Petrolul. Am uitat toată amărăciune că nu mă doriseră cei de la Steaua”, își amintește cu ușoară nostalgie Claudiu Dumitrescu.
Am parcurs apoi împreună celelalte etape din cariera de jucător - de la debutul la seniori, la Metalul Plopeni, apoi la Chimia Brazi, iar mai târziu la Unirea Urziceni și CS Otopeni, cu aceasta din urmă ajungând până în primul eșalon, dar și revenirea la Câmpina, la CSM. Iar cea mai frumoasă amintire din prima ligă este chiar un meci contra formației care îl refuzase când era junior - Steaua București. ”A fost un meci chiar pe Ghencea, în sezonul în care Unirea Urziceni a câștigat campionatul. Noi am deschis scorul, iar Steaua ne-a egalat târziu, la ultima fază a jocului prin Goian. Aveam o echipă foarte bună atunci, cu Florin Pârvu, Chiacu, Scarlatache, în vreme ce la Steaua, care era antrenată de Marius Lăcătuș, jucau Rădoi, Szekely, Goian, Ghionea, Kapetanos, Petre Marin, Ogăraru, o echipă foarte bună. A fost revanșa mea, chiar dacă rămân cu marea dezamăgire a carierei că nu am reușit să marchez niciun gol în prima divizie”, ne-a mai spus Claudiu Dumitrescu. Debutul în Liga I nu a fost o amintire prea plăcută - CS Otopeni a pierdut 0-4 acasă în fața echipei CFR Cluj, pregătită atunci de Ioan Andone. Claudiu Dumitrescu a jucat doar în prima repriză, în fața unor adversari precum Trică, Deac, Da Silva, Cadu, De Souza, Magalhaes. După retrogradarea la finalul unui singur sezon cu CS Otopeni, Claudiu Dumitrescu și-a continuat periplul fotbalistic, revenind în prima ligă în sezonul 2011-202 la Concordia Chiajna, sub comanda antrenorului Laurențiu Diniță. Din păcate, la meciul de debut, 1-2 pe teren propriu cu Sportul Studențesc, Claudiu Dumitrescu a fost eliminat încă din minutul 42 de arbitrul Marius Avram. 
Claudiu Dumitrescu joacă și în prezent fotbal, chiar dacă în octombrie va împlini 41 de ani, fiind legitimat la FC Bănești, în campionatul județului Prahova. În paralel a devenit antrenor și dacă despre experiența sa ca tehnician în China ați putut afla detalii din avancronica acestui interviu, urmărind integral interviul veți afla și alte detalii interesante despre cariera sa de antrenor, dar veți afla și care este în opinia sa cel mai bun antrenor român în acest moment. Așadar, suficiente argumente pentru a urmări interviul integral cu Claudiu Dumitrescu.

Citește și Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Roberto Opatchi, despre debutul său la 17 ani în Divizia B și pașii urmați până la cariera de antrenor
Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Mircea Hagianu de la debutul pe terenul ”Ileana” până la Naționala feminină a României

4943 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

6951 vizualizari
11 oct. 2020 16:30

Centenarul fotbalului câmpinean. Marius Pălăncianu, despre bucuriile și ofurile carierei sale de jucător și antrenor

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din localitate. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul acestui episod este Marius Pălăncianu - fost portar, actualmente antrenor, care de-a lungul anilor a fost pe la mai multe echipe din Câmpina, dar și din împrejurimi.

5554 vizualizari
08 oct. 2020 23:02

Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Valentin Negoiță, despre Poiana, Petrolul, Steaua și o carieră curmată brusc

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din localitate. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul acestui episod este Valentin Negoiță, unul dintre cei mai talentați fotbaliști ai generației sale. Stabilit de mai mulți ani în Irlanda, ”Negoro” a revenit în aceste zile acasă și am profitat de acest lucru pentru a avea un dialog special despre o mulțime de lucruri mai puțin cunoscute din scurta, dar intensa sa carieră de jucător.

Alte stiri recente

490 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

987 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.