Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Claudiu Dumitrescu, despre Bontaș, Lindenberg și o remiză de poveste cu Steaua

Interviuri (Categoria articolului)

Peste câteva zile, pe 1 septembrie, fotbalul câmpinean marchează un secol de la înființarea primei sale echipe - Principesa Ileana. După cum deja v-am obișnuit, CâmpinaTV.ro vă oferă informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul episodului de față este Cluadiu Dumitrescu, jucător încă în activitate și antrenor, unul dintre puținii câmpineni care se pot lăuda că au jucat la nivelul primului eșalon al fotbalului românesc.

Dialogul cu Claudiu Dumitrescu a avut loc pe terenul sintetic de la Căminul Petrol, acolo unde acesta antrenează o grupă de copii de la CS Câmpina, și chiar dacă ploaia ne-a dat ceva bătăi de cap, am parcurs toate etapele carierei de jucător și antrenor ale lui Claudiu Dumitrescu. Mai întâi, ne-a povestit cum au fost începuturile sale. ”Tata m-a dus la fotbal, la Poiana Câmpina, la o acțiune de selecție, iar după ce am fost supuși mai multor probe, antrenorul Vasile Bontaș a venit la mine, mi-a întins mâna și mi-a spus că o să ajung fotbalist mare. Pentru mine a însemnat enorm acel moment”, își începe povestirea Claudiu Dumitrescu. Un moment care avea să se repete după numai câțiva ani. ”La un moment dat am fost la o selecție la Steaua, dar antrenorul de acolo nu m-a primit... Eram foarte supărat, iar la întoarcere, tata a zis să intrăm prin Ploiești, să ne oprim la Petrolul. Aici l-am întâlnit ca antrenor pe regretatul Noni Lindenberg, care după ce m-a văzut puțin la lucru, a avut exact aceeași reacție ca și Vasile Bontaș - mi-a întins mâna, mi-a zis că voi ajunge fotbalist și să rămân la Petrolul. Am uitat toată amărăciune că nu mă doriseră cei de la Steaua”, își amintește cu ușoară nostalgie Claudiu Dumitrescu.
Am parcurs apoi împreună celelalte etape din cariera de jucător - de la debutul la seniori, la Metalul Plopeni, apoi la Chimia Brazi, iar mai târziu la Unirea Urziceni și CS Otopeni, cu aceasta din urmă ajungând până în primul eșalon, dar și revenirea la Câmpina, la CSM. Iar cea mai frumoasă amintire din prima ligă este chiar un meci contra formației care îl refuzase când era junior - Steaua București. ”A fost un meci chiar pe Ghencea, în sezonul în care Unirea Urziceni a câștigat campionatul. Noi am deschis scorul, iar Steaua ne-a egalat târziu, la ultima fază a jocului prin Goian. Aveam o echipă foarte bună atunci, cu Florin Pârvu, Chiacu, Scarlatache, în vreme ce la Steaua, care era antrenată de Marius Lăcătuș, jucau Rădoi, Szekely, Goian, Ghionea, Kapetanos, Petre Marin, Ogăraru, o echipă foarte bună. A fost revanșa mea, chiar dacă rămân cu marea dezamăgire a carierei că nu am reușit să marchez niciun gol în prima divizie”, ne-a mai spus Claudiu Dumitrescu. Debutul în Liga I nu a fost o amintire prea plăcută - CS Otopeni a pierdut 0-4 acasă în fața echipei CFR Cluj, pregătită atunci de Ioan Andone. Claudiu Dumitrescu a jucat doar în prima repriză, în fața unor adversari precum Trică, Deac, Da Silva, Cadu, De Souza, Magalhaes. După retrogradarea la finalul unui singur sezon cu CS Otopeni, Claudiu Dumitrescu și-a continuat periplul fotbalistic, revenind în prima ligă în sezonul 2011-202 la Concordia Chiajna, sub comanda antrenorului Laurențiu Diniță. Din păcate, la meciul de debut, 1-2 pe teren propriu cu Sportul Studențesc, Claudiu Dumitrescu a fost eliminat încă din minutul 42 de arbitrul Marius Avram. 
Claudiu Dumitrescu joacă și în prezent fotbal, chiar dacă în octombrie va împlini 41 de ani, fiind legitimat la FC Bănești, în campionatul județului Prahova. În paralel a devenit antrenor și dacă despre experiența sa ca tehnician în China ați putut afla detalii din avancronica acestui interviu, urmărind integral interviul veți afla și alte detalii interesante despre cariera sa de antrenor, dar veți afla și care este în opinia sa cel mai bun antrenor român în acest moment. Așadar, suficiente argumente pentru a urmări interviul integral cu Claudiu Dumitrescu.

Citește și Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Roberto Opatchi, despre debutul său la 17 ani în Divizia B și pașii urmați până la cariera de antrenor
Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Mircea Hagianu de la debutul pe terenul ”Ileana” până la Naționala feminină a României

5552 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

2116 vizualizari
12 iul. 2022 19:49

Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură Câmpina, la 20 de ani de la înființare

În toamna acestui an, Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” va împlini 20 de ani de activitate neîntreruptă, fiind cel mai longeviv ansamblu folcloric din Câmpina post-revoluționară. A fost prilejul ideal pentru o discuție cu Alexandra Toma - responsabilul Casei de Cultură ”Geo Bogza” și cu Cristian Colezea - coregraful și instructorul ansamblului, discuția având loc... acasă la ”Ghiocelul”, adică la Casa de Cultură, în colțul de tradiții special amenajat pentru acest ansamblu.

2903 vizualizari
03 iun. 2022 19:57

Povestea unei câmpinence de succes - Cristina Petcu, de la ”Grigorescu” la... ONU

1 comentarii

V-am propus de curând un șir de interviuri - eveniment cu câmpineni care au povești de succes. Este și cazul episodului de față al acestui serial. Protagonistă este Cristina Petcu, absolventă în urmă cu zece ani a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și care în prezent lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite, fiind în cadrul unei misiuni de pace în Mali.

Alte stiri recente

142 vizualizari
13 aug. 2022 17:26

Numărul șoferilor prinși ”sub influența substanțelor psihoactive” a crescut alarmant la Câmpina. Care ar fi explicațiile?

În ultimele luni, numărul șoferilor depistați de polițiști ”sub influența substanțelor psihoactive”, inclusiv în Câmpina, dar nu numai, a crescut alarmant. Tot mai mulți câmpineni ne-au întrebat care sunt explicațiile acestei ”inflații”. Vom încerca în rândurile următoare să explicăm situația...

2992 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.