CONTACT

Discuții și posibile soluții pentru fluidizarea traficului la orele de vârf în zona Școlii "B.P. Hasdeu" și Colegiului "Grigorescu"

- Actualitate -

Discuții și posibile soluții pentru fluidizarea traficului la orele de vârf în zona Școlii

Este o realitate tot mai pregnantă aceea că, mai ales la orele de vârf, de intrare și ieșire de la cursuri ale celor mici, în zona instituțiilor de învățământ se creează mari ambuteiaje. Practic, infrastructura rutieră a devenit neîncăpătoare pentru numărul tot mai mare de părinți care își aduc copiii la școală cu mașinile.

S-a mai discutat despre acest subiect, mai ales cu referire la grădinița și creșa de pe Strada Plevnei, dar soluții nu s-au prea întrezărit... Acum, au apărut și soluțiile, care au fost prezentate în cadrul discuțiilor de la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 31 ianuarie.
Consilierul Cosmin Raț a fost cel care a deschis subiectul și chiar a cerut un acord de principiu din partea consilierilor locali, acord care, însă, nu a mai venit... Concret, Cosmin Raț ar dori concesionarea de către Primărie a unui teren aparținând unei persoane fizice, teren care se află lângă intrarea în Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” dinspre Strada Mihail Kogălniceanu. ”Cred că ar trebui să demarăm discuțiile cu proprietarul pentru concesionarea acelui teren și amenajarea unei parcări de scurtă durată, doar pentru orele de vârf, când părinții vin să-și lase sau să-și ia copiii. Practic, cu o amenajare minimă, intră mașina, lasă copilul și pleacă. Se creează un flux, care va elimina ambuteiajele cu care ne confruntăm acum”, a spus Cosmin Raț.
Au mai fost tot felul de intervenții pe marginea acestui subiect, pe care le puteți urmări integral în materialul video, inclusiv acel derapaj verbal al consilierului Andrei Duran, dar mai important este că s-a identificat o soluție și pentru Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”. Iar soluția a fost prezentată de consilierul Liviu Briciu: ”În apropierea sălii de sport sunt două porți. Dacă la orele de vârf, conducerea instituției este de acord să deschidă ambele porți, devine extrem de simplu – intri cu mașina dinspre Calea Doftanei, lași copilul și ieși pe partea cealaltă, în Strada Republicii”.
Acum, iată, soluții par a fi. Bune sau nu, funcționale sau nu, care rezolvă problema sau nu... rămâne de văzut, dar deocamdată nu există alte variante. Important este să nu rămână totul la stadiul de discuții.


13 Feb 2024 07:59 1689 vizualizari


Comentarii






  • 17.02.2024 23:35 Carpeli pe genunchi Asa am ajuns la problemele de azi: toti au venit mereu doar cu solutii de avarie, cu carpeli facute pe genunchi. Dar ce masuri luam pentru a determina diminuarea fluxului auto, pentru a nu mai vedea copii adusi individual la scoala cu autoturismul de familie ? Ce masuri luam pentru a limita prezenta masinilor pe spatiul public, pentru a incuraja deplasarea elevilor cu bicicleta sau a oferi transport comun civilizat, suficient si pentru elevi si salariati la orele de varf ? Ce masuri luam pentru schimbarea reala si durabila a obiceiurilor de deplasare ale oamenilor, catre unele sanatoase si eficiente ? Ce masuri luam pentru a incuraja mersul pe jos, mai benefic decat orice alta deplasare ? Ce solutii gasim pentru a scoate din ce in ce mai multi bani din parcarile pe spatiul public, si cum le reducem ca in tarile civilizate, in loc sa le inmultim ca inapoiatii ? In fine, ce masuri luam pentru ca strazile orasului sa redevina sigure mereu, si sa n-ai nicio grija sa lasi copilul de capul lui ?
  • 13.02.2024 21:46 Diss2 Aș putea spune ”Bună ziua!” deja 😊 dvs. cât și celor ce acum citesc și dacă se poate, as dori sa facem un strop de lumină în proiectul acesta...... amplu. Pana la ultimul detaliu, exista o persoană ce îl cunoaște indeaproape și pe care, o sa o rugam frumos sa ne povestească, despre acest proiect, indiferent de forma prin care o va face.... Public. Așteptăm cu nerăbdare ca doamna Sectretar General al Primăriei mun. Câmpina Moldoveanu Elena, sa ne dea detalii despre așa-zisul vânzător al terenului de lângă scoala gen nr. 7, B. P. Hasdeu, ca am înțeles ca îl cunoaște destul de bine... ✌️
  • 13.02.2024 20:04 Grosu Vasile Dragoș Nu mi se corectă soluția. Mai bună este crearea unui sens unic școală și grădiniță. Cu intrare pe la școală și ieșirea pe la grădiniță.
  • 13.02.2024 08:18 Corina Ionascu Și le a trebuit 4 ani ca să identifice pb și încă 4 ca sa se concretizeze ceva. De terenul de la Sc7 se vb de ani de zile sa se achiziționeze în vederea realizării unei parcări...și nimic
204 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație, soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
8 vizualizari 03 May 2024 12:10 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2525 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2056 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV