Pe 27 martie 2021 se împlinesc șase luni de la alegerile locale din septembrie 2021, alegeri în urma cărora Alin Moldoveanu (independent) a devenit primarul Câmpinei, iar în Consiliul Local au intrat consilieri de la opt partide și un independent. La jumătate de an de la acel moment, am dorit să purtăm un dialog cu foștii candidați la funcția de primar, să vorbim "la rece" despre alegeri, despre actuala administrație locală, despre Câmpina. Din păcate, din diverse motive, ocupanții locurilor al doilea și al treilea la alegerile pentru funcția de primar - Nicolae Moisescu (PSD-ProRomânia-PPU) și Cătălin Florescu (USR-PLUS și PNL) - au refuzat destul de elegant un dialog cu noi pe temele menționate. După ce am discutat cu Adrian Pițigoi și Liviu Briciu, acum vă prezentăm punctele de vedere ale ocupantul locului al șaselea - Daniel Ioniță (Prahova în Acțiune), care a obținut 2,46% din voturile exprimate de câmpineni.
”Oamenii au avut mai multă încredere în unii decât în alții, au fost foarte multe partide, mulți candidați, votul s-a împărțit. Din păcate pentru Partidul Prahova în Acțiune, nu am intrat în Consiliul Local Câmpina. În ceea ce mă privește, trebuie să recunosc că am alocat mai mult timp campaniei electorale din tot județul și sunt mulțumit de rezultatul la nivel județean, chiar dacă, într-un fel, am sacrificat campania de la Câmpina”, au fost explicațiile lui Daniel Ioniță, președinte executiv al Partidului Prahova în Acțiune, referitoare la rezultatul slab de la Câmpina.
Interlocutorul nostru a mai făcut o serie de precizări legate de activitatea sa politică actuală, a formațiunii politice pe care o conduce, dar și despre lucrurile pozitive și cele negative petrecute în Câmpina în ultima jumătate de an. ”Sunt bucuros că am văzut că în Strategia Locală de Dezvoltare se regăsesc o mare parte a proiectelor propuse de mine în campania electorală. În schimb, sunt mâhnit că o parte dintre proiecte nu se vor putea realiza, pentru că nu știu câți bani se vor putea atrage. E clar că trebuie să avem o prioritizare a proiectelor. Mi-aș dori ca toți câmpinenii să contribuim la realizarea tuturor proiectelor din această strategie. Sunt dezamăgit de faptul că după șase luni nu avem viceprimar și regret că nu s-a găsit o soluție politică până acum pentru funcția de viceprimar. Am văzut ce a făcut până acum Alin Moldoveanu. Nu pot spune că eu sau altcineva am fi putut revoluționa orașul. Eu cred că, indiferent cine era ales, acea persoană trebuie să aibă încrederea Consiliului Local și a tuturor pentru ca municipiul Câmpina să meargă înainte”, a afirmat Daniel Ioniță. (video)
Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat joi, 10 octombrie, candidaturile rămase definitive pentru alegerile prezidențiale din acest an. După analizarea dosarelor și rezolvarea contestațiilor, în cursa pentru palatul Cotroceni au rămas 14 candidați, 10 din partea unor formațiuni politice și patru independenți.
Biroul Politic Național (BPN) al PNL a validat astăzi listele PNL Prahova cu candidații la alegerile parlamentare de la 1 Decembrie 2024. Pe lista pentru Senat, pe a doua poziție, se află președintele interimar al PNL Câmpina, Rodica Papuc.
Sâmbătă, 5 octombrie 2024, ora 24.00, a expirat termenul pentru înregistrarea la Biroul Electoral Central a candidaturilor la alegerile prezidențiale din acest an, alegeri care se vor desfășura pe 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (turul al doilea).
USR Prahova a făcut publice listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 1 Decembrie 2024. La aceste alegeri, Uniunea Salvați România va candida singură, adică nu va mai face parte dintr-o alianță, așa cum s-a întâmplat la alegerile locale, când a mers alături de PMP și Forța Dreptei.