Elevii Școlii de Poliție din Câmpina au depus jurământul militar în prezența șefului Poliției Române

Social (Categoria articolului)

1.290 de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina au depus astăzi jurământul militar. Este promoția care a susținut admiterea în ianuarie 2018 după noile reguli stabilite de MAI, fără criterii privind înălțimea și limita maximă de vârstă, cu traseu aplicativ în locul probelor sportive clasice. Ceremonia s-a desfășurat în prezența șefului Poliției Române - chestor principal Alexandru Ioniță și PS Timotei Prahoveanul - episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Promoția care a depus astăzi jurământul de credință este formată din 980 de bărbați și 310 femei. În total, 1.290 de elevi dintre cei 1.300 admiși în urma examenului din ianuarie. 10 elevi au renunțat la școală, fie pentru că nu s-au adaptat la rigorile dintr-o astfel de instituție, fie din motive medicale. Alături de proaspeții elevi s-au aflat mii de părinți, bunici, frați, surori, iubiți, iubite, prieteni veniți din toată țara. Emoțiile au fost mari, așa cum se întâmplă de fiecare dată la astfel de ceremonii, emoții pentru elevi, emoții pentru cei dragi lor. Școlarizarea elevilor care au depus astăzi jurământul militar se va încheia în noiembrie 2018, iar ei vor fi repartizați imediat la unități de poliție de pe întreg teritoriul României, în funcție de performanțele școlare, după cum afirmat șeful Poliției Române, chestor principal Alexandru Ioniță. (video)
Multe oficialități au fost prezente la evenimentul de la Școala de Poliție din Câmpina - prefectul Mădălina Lupea, șefi ai structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, primari ai comunelor din jurul Câmpinei, foști directori ai Școlii de Poliție, ofițeri activi și în rezervă, reprezentanți ai clerului. O surpriză a constituit-o prezența PS Timotei Prahoveanul - episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a oficiat o slujbă religioasă împreună cu un sobor de preoți aparținând Protoieriei Câmpina.
Comandantul Școlii de Poliție "Vasile Lascăr", comisar șef Vasile Tache, le-a oferit invitaților de onoare plachete aniversare, pentru că anul acesta, pe 1 februarie, Școala de Poliție de la Câmpina a împlinit 50 de ani de la înființare.

Citiți și Cereri în căsătorie la Școala de Poliție din Câmpina

O câmpineancă de 47 ani, "boboc" la Școala de Poliție

13116 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2182 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1911 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.

Alte stiri recente

1647 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

2579 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.