1.290 de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina au depus astăzi jurământul militar. Este promoția care a susținut admiterea în ianuarie 2018 după noile reguli stabilite de MAI, fără criterii privind înălțimea și limita maximă de vârstă, cu traseu aplicativ în locul probelor sportive clasice. Ceremonia s-a desfășurat în prezența șefului Poliției Române - chestor principal Alexandru Ioniță și PS Timotei Prahoveanul - episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Promoția care a depus astăzi jurământul de credință este formată din 980 de bărbați și 310 femei. În total, 1.290 de elevi dintre cei 1.300 admiși în urma examenului din ianuarie. 10 elevi au renunțat la școală, fie pentru că nu s-au adaptat la rigorile dintr-o astfel de instituție, fie din motive medicale. Alături de proaspeții elevi s-au aflat mii de părinți, bunici, frați, surori, iubiți, iubite, prieteni veniți din toată țara. Emoțiile au fost mari, așa cum se întâmplă de fiecare dată la astfel de ceremonii, emoții pentru elevi, emoții pentru cei dragi lor. Școlarizarea elevilor care au depus astăzi jurământul militar se va încheia în noiembrie 2018, iar ei vor fi repartizați imediat la unități de poliție de pe întreg teritoriul României, în funcție de performanțele școlare, după cum afirmat șeful Poliției Române, chestor principal Alexandru Ioniță. (video)
Multe oficialități au fost prezente la evenimentul de la Școala de Poliție din Câmpina - prefectul Mădălina Lupea, șefi ai structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, primari ai comunelor din jurul Câmpinei, foști directori ai Școlii de Poliție, ofițeri activi și în rezervă, reprezentanți ai clerului. O surpriză a constituit-o prezența PS Timotei Prahoveanul - episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a oficiat o slujbă religioasă împreună cu un sobor de preoți aparținând Protoieriei Câmpina.
Comandantul Școlii de Poliție "Vasile Lascăr", comisar șef Vasile Tache, le-a oferit invitaților de onoare plachete aniversare, pentru că anul acesta, pe 1 februarie, Școala de Poliție de la Câmpina a împlinit 50 de ani de la înființare.
Citiți și Cereri în căsătorie la Școala de Poliție din Câmpina
O câmpineancă de 47 ani, "boboc" la Școala de Poliție
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.