Născut la Câmpina, Gheorghe Ștefănescu a fost un prosper om de afaceri în domeniul petrolului, la finalul secolului al XIX-lea. A fost una dintre personalitățile care și-au pus amprenta asupra localității și a donat orașului o clădire de... istorie.
În municipiul Câmpina, la 15 octombrie va începe distribuirea cererilor și declarațiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire aferent sezonului rece 2018-2019. Formularele vor putea fi luate de la Direcția de Asistență Socială (Bulevardul Culturii 27, clădirea în care funcționează și Casa Căsătoriilor). Cererile completate și însoțite de actele doveditoare vor fi depuse la Direcția de Asistență Socială - de către beneficiarii ale căror locuințe sunt încălzite cu gaze sau energie electrică și la Biroul de relații cu publicul de la intrarea în incinta Primăriei Câmpina - de către beneficiarii care folosesc lemne pentru încălzirea locuinței. Documentele trebuie depuse până la 20 noiembrie 2018.
La finalul acestei săptămâni sunt programate jocurile etapei a 8-a din Liga A Prahova, la fotbal. Cele mai interesante meciuri ale acestei runde par a fi cele de la Vălenii de Munte (Teleajen Văleni - FC Băneşti) şi de la Cornu (CS Cornu - Petrolistul Boldeşti). Iată programul complet, cu scurte avancronici şi delegările arbitrilor şi observatorilor:
În jurul pieţei din centrul Câmpinei au existat, mai ales în perioada interbelică şi chiar înaintea acesteia, tot felul de spaţii amenajate pentru diverse categorii de comercianţi.
Personalitatea lui Constantin I. Istrati a fost una de excepție - chimist, medic, membru titular al Academiei Române din anul 1899 şi preşedinte al Academiei între anii 1913-1916, ministru al Lucrărilor Publice (între 11 aprilie 1899 şi 9 ianuarie 1900) şi ministru al Agriculturii, Industriei, Comerţului şi Domeniilor (între 26 februarie şi 12 martie 1907), în ambele mandate premier fiind George Grigore Cantacuzino.
De şapte ani, între Asociaţia Rezerviştilor Militari din Achern - Germania şi Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Câmpina, condusă de col(r) Marian Dulă, există un acord de colaborare. Periodic, reprezentanţi ai celor două asociaţii se vizitează, organizează diferite acțiuni, inclusiv cinstirea reciprocă a eroilor din cele două țări, căzuți în cele două războaie mondiale. În aceste zile, rezerviștii din Germania se află la Câmpina, iar astăzi ei au fost primiţi la Primărie de primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Adrian Piţigoi.
În această toamnă are loc cea de-a cincea ediţie a concursului "Lider european", parte a campaniei de informare şi comunicare "Europa, casa noastră". Derulată de reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, campania este menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.
Primăria Câmpina organizează o consultare publică pe tema relocării statuii marelui savant B.P. Hasdeu. Cu alte cuvinte, solicită sprijinul câmpinenilor pentru alegerea unei locații în care să fie amplasat bustul celui care a lăsat localității noastre o importantă moștenire culturală, dar și arhitectonică.
La începutul anilor '80, centrul Câmpinei intra într-o perioadă nefastă din punct de vedere arhitectural. Atunci, odată cu așa-numita sistematizare urbană, au dispărut multe dintre clădirile emblematice din zona centrală a localității.
Un eveniment cultural deosebit va avea loc duminică, 7 octombrie 2018, de la ora 17.00, la Sala Praznicală a Parohiei "Sfântul Nicolae" din Cartierul Slobozia. Este vorba despre un concert cameral susținut de violonistul Vlad Maistorovici și pianista Diana Ionescu și o expoziție de pictură pe sticlă a artistului plastic Amalia Suruceanu.