La sfârşitul anilor '70 şi începutul anilor '80 din secolul trecut, atunci când celebra sistematizare urbană începea să-şi pună amprenta şi asupra Câmpinei, o serie de locuri păstrau elemente din ambele epoci. Tocmai de aceea, fotografiile realizate în acea perioadă sunt foarte valoroase.
"Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu!", este apelul lansat astăzi, cu o săptămână înainte de referendumul pentru modificarea Constituției, de Adunarea Națională Bisericească, întrunită la Patriarhia Română. Acest organism format din toți ierarhii Sfântului Sinod, reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor din eparhiile Patriarhiei Române, îi îndeamnă pe românii ortodocși să participe la referendului din 6-7 octombrie 2018 și să voteze DA, adică în favoarea modificării Articolului 48 din Constituție, acest DA însemnând "înlocuirea expresiei confuze uniunea liber consimțită între soți cu formularea clară și precisă uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie", după cum se menționează în comunicatul de presă al Patriarhiei Române.
Înaintea celui de-al doilea război mondial, din Bulevardul Carol I se făcea o stradă care ieşea pe Strada Griviţei, prin zona în care actualmente este pasajul pietonal dintre clădirea BCR, unde se află şi sediul Trezoreriei, şi blocurile de locuinţe, la parterul cărora se află magazine, dar şi sediul PSD.
Este o idee mai veche a administrației locale câmpinene să amenajeze un muzeul al orașului în imobilul de pe Strada Simion Bărnuțiu, nr. 12. Dar mai întâi trebuia găsită o soluție pentru Serviciul de Ambulanță - Stația Câmpina, al cărui sediu se află aici. Ei bine, acum soluția a fost găsită. Ambulanța va fi mutată pe Strada Industriei nr.1, într-un spațiu pe care OMV Petrom îl pune la dispoziția municipalității.
La sfârşitul anilor '70 şi începutul anilor '80, una dintre cele mai bune cofetării din Câmpina era "Crinul Alb", situată vis-a-vis de hotelul "Muntenia". Astăzi, pe locul respectiv să găsesc farmacii, magazine şi casinouri.
În această seară, cu puţin înainte de ora 20.00, la Urleta, sat aparţinând comunei Băneşti, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui biciclist în vârstă de 50 de ani, din localitate.
Puține persoane au fost prezente, astăzi, la Ziua Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina. Este drept că și spaţiul din bibliotecă nu e tocmai potrivit pentru astfel de manifestări, dar parcă totuși așteptam ceva mai mult la sărbătorirea bibliotecii din oraşul care se mândrea cândva cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori.
Ceea ce se întâmplă la Parcul de la Soldat, din municipiul Câmpina, depășește orice imaginație. Lucrarea de reabilitare a parcului a început la 24 aprilie 2018 și trebuia să se finalizeze, conform contractului, la 24 august. La solicitarea firmei constructoare, care a invocat vremea nefavorabilă, termenul de finalizare a fost prelungit până la 13 septembrie, dar lucrarea tot nu a fost gata. Iar pe 25 septembrie, în cadrul ședinței Consiliului Local, aflăm că proiectul a fost modificat din nou, că e nevoie de unele lucrări suplimentare, că e nevoie de bani în plus (206.000 lei) și că termenul de execuție a fost prelungit cu încă 45 de zile.
Fundaţia Zamolxes din Câmpina derulează, până la 30 noiembrie 2018, ediţia a II-a proiectului "Şcoala pentru toţi - Minte sănătoasă în corp sănătos". Evenimentul are loc la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes, din incinta Căminului Petrol din Câmpina, şi se adresează elevilor din şcolile şi liceele câmpinene, cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, scopul fiind dezvoltarea aptitudinilor motrice ale acestora.
În această seară, în jurul orei 17.25, pompierii militari de la ISU Prahova au fost anunţaţi că la Meliceşti, sat aparţinând comunei Telega, arde o locuinţă.