În Câmpina nu există, din păcate, o practică unitară și nu există criterii clare privind intervențiile la rețeaua de infrastructură. Sunt străzi pe care nu locuiește nimeni, dar în care s-au investit miliarde în asfalt și canalizare, sunt alte străzi unde stau zeci de familii și care fie nu au fost asfaltate niciodată, fie mai au doar urme de asfalt. Și am mai descoperit o categorie, drumuri ale nimănui.
Municipiul Câmpina a fost sâmbătă gazda lansării unui nou program de dezvoltare a antreprenoriatului din mediul urban. La evenimentul organizat la Colegiul Naţional "Nicole Grigorescu" au participat peste 30 de persoane interesate de şansa finanţării unei noi afaceri.
Sâmbătă şi duminică, la Bacău este programată finala Campionatului Naţional de Atletism pentru Juniori III. CSS Constantin Istrati Câmpina este reprezentată de un singur sportiv, care în prima zi a finalelor a urcat pe podium.
Primele lucrări care se desfășoară pe Strada Căprărești constau în realizarea unor rigole betonate, pe ambele părți ale străzii, pentru scurgerea apelor pluviale. Apoi strada va fi asfaltată. Aceasta este prima lucrare începută în 2018 și care face parte din proiectul pentru care Primăria Bănești a obținut aproape un milion de euro finanțare prin PNDR 2014-2020.
Primăria Câmpina anunță că, din 15 martie 2018, sistemele de semaforizare din intersecția Bulevardului Culturii cu Strada Plevnei și intersecția străzilor Toma Ionescu și Ana Ipătescu au fost puse în funcțiune pentru monitorizare în vederea recepției lucrărilor. Pornirea semafoarelor s-a făcut în prezența reprezentanților Primăriei, Poliției Rutiere, constructorului și dirigintelui de șantier. În zilele lucrătoare, semafoarele vor funcționa între orele 6.00-21.00, sâmbăta și duminica între orele 6.00-18.00, în rest fiind setate pe culoarea galben intermitent.
150 de brăduți au fost plantați astăzi la intrarea în comuna Bănești dinspre Câmpina, în zona denumită "Cotul Malului" sau, cum îi mai spun localnicii, "coasta DN1". Este zona în pantă din vecinătatea drumului național, acolo unde există și un acces pietonal, cu trepte din beton și balustradă.
Toate acestea și altele în plus sunt necesare pentru diverse lucrări care se execută pe domeniul public în categoria reparațiilor. Este vorba despre lucrări coordonate de ADPP (serviciu aflat în subordinea viceprimarului Adrian Pițigoi) și realizate în cea mai mare parte de Atelierul de Infrastructură Urbană din cadrul Primăriei. Suma alocată este de 437.200 lei, adică aproximativ 100.000 euro.
În 2017, Primăria Câmpina a achiziționat 250 coșuri stradale de gunoi în valoare totală de 40.311 lei. Pentru 2018, de la bugetul local, pentru achiziționarea de noi coșuri de gunoi s-au alocat 60.000 lei. Adică 100.000 lei în doi ani. Adică, un miliard de lei vechi. Nu-i, totuși, cam mult? Este adevărat că periodic sunt distruse coșuri de gunoi pe raza municipiului și trebuie înlocuite. Mai sunt și zone unde nu au existat coșuri de gunoi și au fost montate. Dar 500-600 de coșuri în doi ani, în Câmpina, nu sună cam exagerat?
Mai mulţi cititori de pe Strada 1 Decembrie 1918 ne-au sesizat faptul că pe strada lor, de mai multe nopţi, nu se aprinde niciun bec din sistemul de iluminat public, astfel că zona este în beznă totală, deşi aici se află sediile unor instituţii importante - Judecătoria, Parchetul şi Poliţia Locală Câmpina.
La finalul acestei săptămâni sunt programate partidele etapei a 17-a (a doua a returului) din Liga A Prahova. Derby-ul rundei pare a fi la Băneşti, acolo unde poposeşte liderul, CS Blejoi. Iată programul, avancronicile şi delegările: