Cu siguranță, economia României nu duduie, așa cum încearcă să ne convingă unii politicieni, dar sunt firme care au înțeles că numai investind pot merge mai departe în siguranță, pot crea locuri de muncă, se pot dezvolta. Este și cazul unor societăți câmpinene care au realizat investiții importante în anul ce tocmai s-a încheiat.
Câmpinenii au o mare durere care nu trece nici de la sine, nici cu medicamente. Prin urmare, a devenit o durere cronică. Aceea că efectiv dau din groapă în groapă în multe zone din municipiu: Calea Doftanei, Bobâlna, Voila, Muscelului, Orizontului, Vlahuță, Câmpineanu, Drumul Taberei etc. Cel puțin Calea Doftanei, Bobâlna, Voila sunt un dezastru, un adevărat pericol public pentru mașini și pietoni. Iar 2017 s-a încheiat cu câteva plombe, aruncate mai mult la întâmplare.
La Câmpina au fost și lucruri frumoase în 2017, evenimente deosebite, care au reprezentat o bucurie pentru ochi, suflet și minte. Nu ne referim la "Serbările Toamnei", "Hora Prahoveană" sau spectacolul de Revelion, care, desigur, își au rolul lor în viața socio-culturală a localității. Vom include în tot evenimente speciale, care au creat emoție, fiecare în parte constituind o adevărată terapie pentru suflet.
La întoarcerea la antrenamente, după Anul Nou, sportivii de la Secţia de atletism a CSS "Constantin Istrati" Câmpina au avut parte de o nouă surpriză. În sectorul lor de aruncare a greutății au găsit urmele unui grătar făcut, probabil, în perioada sărbătorilor, de nişte câmpineni care locuiesc la Căminul Petrol sau în apropiere. Asta se întâmplă în incinta unei baze sportive. Bine că nu s-au dus să facă grătarul pe terenul sintetic, aflat la doi pași...
În luna ianuarie are loc o nouă sesiune de admitere la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina și la celelalte unități similare din subordinea Poliției Române. Inițial, s-a stabilit ca examenul de admitere să se desfășoare în perioada 13-21 ianuarie 2017, dar conform unei dispoziții a directorului Direcției Generale Management Resurse Umane din IGPR, admiterea va începe mai devreme. Asta, probabil și din cauza numărului foarte mare de candidați.
Până la finalul anului trecut, toate cele 54 de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor, achiziționate de Primăria Câmpina, au fost amplasate pe raza municipiului, încercându-se să se "acopere" toate cartierele. Montarea acestor containere și, poate, o amplă campanie de informare a populației vor duce la creșterea gradului de colectare selectivă în Câmpina. În prezent, din cele peste 10.000 tone de deșeuri strânse anual din municipiu, colectarea selectivă reprezintă sub 2% (aproximativ 200 tone). Asta în condițiile în care normele europene ne impun 15%.
UPDATE - Unul dintre locuitorii de pe Șoseaua Paltinu ne-a anunțat, în această seară, că 4 ianuarie 2018 este... o zi istorică. A început furnizarea apei potabile și pentru "colonia" de la "21 Decembrie".
După ce mai bine de un an au tot mers cu bidoanele pe la rude și cunoscuți sau au strâns apa de ploaie atunci când a fost cazul, iată că, în sfârșit, se rezolvă problema furnizării apei pentru cele 18 familii de pe Șoseaua Paltinu, de lângă fosta fabrică de cherestea 21 Decembrie. Am scris de mai multe ori despre situația acestor familii care au rămas fără apă în octombrie 2016 și care nu au fost băgate în seamă de autorități până când nu au apelat la presă și nu au venit în plenul Consiliului Local pentru a-și spune nemulțumirile.
Vă prezentăm partea a doua a retrospectivei celor mai importante evenimente din Câmpina și împrejurimi din anul care tocmai s-a încheiat. Un an cu multe dezamăgiri și puține lucruri notabile pentru Câmpina și câmpineni. Un an în care au existat bucurii doar în plan cultural și sportiv, dar s-a stat pe loc din punct de vedere al investițiilor publice, al modernizării și dezvoltării localității.
Castelul-templu de la Câmpina, construit de savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu în memoria adoratei sale fiice - Iulia, atrage din ce în ce mai mulți vizitatori. Aproximativ 25.000 de persoane au venit, în 2017, la Castel, adică la Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu", numărul vizitatorilor fiind cu 10% mai mare comparativ cu anul 2016. Un lucru minunat pentru acest muzeu deosebit, dar un lucru îmbucurător și pentru Câmpina. Castelul Iuliei este de multă vreme simbolul celui de-al doilea municipiu al județului.
Pe 13 ianuarie 2018, la ora 14.00, la Casa de Cultură "Geo Bogza" are loc vernisajul celei de-a doua ediții a Salonului Internațional de Fotografie - Câmpina, International Exhibition of Photography, eveniment desfășurat sub înaltul patronaj al Societății Americane de Fotografie, Uniunii Globale a Fotografiei și Image Colleague Society International. Inițiatorul și directorul acestui salon de fotografie este Răzvan Băleanu, un tânăr câmpinean care a decis să pună localitatea sa natală pe harta mondială a fotografiei.