Cei 268 de boboci ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" din Boldești au rostit, astăzi, jurământul de credință față de țară, în prezența subprefectului județului Prahova, Emil Drăgănescu, a inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) - colonel Daniel Dragne, a rudelor și prietenilor, a reprezentanților administrației publice locale.
Cele 18 familii de câmpineni de pe Șoseaua Paltinu, de lângă fosta fabrică "21 Decembrie" vor beneficia de apă potabilă din conducta Sistemului Zonal de Exploatare Prahova, care trece pe terenul fostei fabrici de cherestea. Adică exact cum primeau înainte de octombrie 2016. Numai că, acum vor avea contracte cu HidroPrahova și vor plăti consumul în sistem paușal.
Pentru superstiţioşi urmează cea mai complicată etapă din liga de elită a fotbalului prahovean - etapa a 13-a. Fără a avea un "cap de afiş", etapa care va avea loc la finalul acestei săptămâni programează destule meciuri unde pot apărea surprizele. Iată programul, avancronicile şi delegările:
Memorialul „Mihai Pastor” la baschet pentru elevii de liceu (fete și băieți) este, fără îndoială, competiţia cu cea mai îndelungată tradiţie dintre toate evenimentele sportive organizate la Câmpina.
Dacă mai exista cea mai mică urma de speranţă că ar fi posibil ca municipalitatea să acceseze fonduri europene pentru modernizarea transportului public local, aceasta s-a risipit astăzi, după o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii firmei Eliro. Aceștia au venit hotărâţi să pună doar condiții și să ceară tot felul de beneficii. Şi asta chiar dacă între Eliro și Primăria Câmpina există un contract încheiat în aprilie 2015 fără respectarea legii şi a normelor europene, lucru recunoscut de cei prezenţi astăzi la întâlnirea de la sediul Primăriei Câmpina.
Investiția a costat 2,5 milioane lei (fără TVA) și a fost finanțată integral din bugetul Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale.
Sunt aproape doi ani de când la nivelul administrației locale câmpinene s-a luat decizia semaforizării a trei intersecții din municipiu: Bulevardul Culturii cu Strada Griviței, Bulevardul Culturii cu Strada Plevnei și Ana Ipătescu cu Toma Ionescu. A trecut aproape un an de când Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru această investiție. Iar ieri, pe 7 noiembrie, s-a finalizat procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor.
În perioada 11-12 noiembrie, la Kumanovo au loc manifestările dedicate Zilei Orașului, iar în ultimii ani reprezentanți ai Câmpinei au fost invitați la eveniment având în vedere înfrățirea dintre cele două localități. Anul acesta, Kumanovo împlinește 498 de ani de la prima atestare documentară și 73 de ani de la eliberarea de sub ocupația Germaniei hitleriste. De altfel, la Kumanovo, 11 noiembrie este declarată "Ziua Eliberării".
La sfârșitul lunii octombrie 2017, chinezii au inaugurat o nouă autostradă, în sudul țării, într-o zonă muntoasă. Autostrada are 135 km și a fost gata în șase luni.
Cum prea mult sport în Câmpina nu avem, în schimb nu ducem lipsă de scandaluri între puținele entități sportive din localitate. Capul de afiș al verii 2017 în materie de conflicte a fost deținut de scandalul dintre CS Câmpina - club înființat de administrația locală și finanțat din bani publici și HM Junior Câmpina - un club privat de fotbal. Iar disputa a ajuns pe masa comisiilor AJF Prahova. După ce a pierdut la Comisia pentru Statutul și Transferul Jucătorului, CS Câmpina a pierdut și recursul la Comisia de Apel. Acum, clubul municipalității este bun de plată.