În incinta Școlii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza" din Câmpina poate intra oricine, oricând, fără probleme. Și asta pentru că, de doi ani, unitatea de învățământ nu mai este păzită. Asociația de părinți nu a mai putut asigura banii necesari pentru plata unui agent de pază. Există 32 de camere video, toate funcționale, dar nu este suficient. Pentru că, în ultima vreme, la această școală au avut loc mai multe incidente, conducerea unității a cerut ajutorul administrației locale.
În această dimineaţă, la sala de sport a Colegiului Naţional "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a avut loc prima manşă a uneia dintre grupele Olimpiadei Sportului Școlar la baschet masculin. Au fost prezente echipe de la Colegiul Tehnic Forestier, Liceul Tehnologic Mecanic şi Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu", toate din Câmpina, şi s-au înregistrat următoarele rezultate:
Din punct de vedere fotbalistic, suntem în perioada meciurilor amicale. Cele mai multe dintre echipele din zona Câmpina şi-au reluat pregătirile, iar în week-end-ul care urmează au loc mai multe partide amicale, după următorul program:
Astfel, aflăm că la Liceul Grigorescu se află în construcție o sală de sport modernă, că municipiul Câmpina are două echipe de fotbal (Coruna și Dinamo Poiana Câmpina), că dispunem de un ștrand acoperit la Baza Petrom, de o pistă de motociclism pe Muscel, iar competițiile de automobilism (stock sau offroad) sunt tradiționale și atrag numeroși spectatori. Documentul conține și foarte multe greșeli și ne întrebăm dacă l-a citit cineva din Primăria Câmpina înainte de a-l plăti cu 10.000 lei, adică 100 milioane lei vechi.
Din fericire, în Câmpina sunt și investiții la care se lucrează cu spor și se vede asta cu ochiul liber. Se vede că e șantier, că se muncește, că nu se bate pasul pe loc, se vede cum construcția se ridică efectiv. Sunt trei astfel de investiții care atrag atenția, două publice și una privată: corpul C2 al Pieței Centrale, blocul de necesitate și centrul de afaceri al Mercantis.
Instituțiile publice deconcentrate, din domeniul muncii și protecției sociale, au primit notificări de la conducerea SC Petroutilaj Poiana Câmpina cu privire la concedierea colectivă a 119 salariați începând cu 9 februarie 2016. Practic, aceștia sunt ultimii angajați ai societății, cei de la Secția de Material Rulant, cunoscută sub denumirea de Pompe Prahova. Oamenii vor intra în șomaj, iar apoi... cum le va fi norocul.
De la 1 ianuarie 2016, tarifele la apa potabilă și la canalizare vor fi mai mici. Și asta pentru că, în conformitate cu prevederile noului Cod Fiscal, s-a redus TVA la apa potabilă - de la 24% la 9% și la canalizare - de la 24% la 20%. În aceste condiții, în loc de 4,61 lei cu tot cu TVA, cât era tariful până acum, populația va plăti 4,05 lei pentru un metru cub de apă potabilă.
La Ploiești a avut loc aseară ședința birourilor permanente județene reunite ale PNL și PDL, structuri de conducere care iau multe dintre deciziile importante la nivelul Organizației Județene a (noului) PNL. A fost analizată lista candidaților și, în cea mai mare parte, au fost validați primarii aflați în exercițiu, precum și candidații din localitățile unde au fost finalizate sondajele de opinie. Printre candidații validați se numără: Horia Tiseanu (pentru Primăria Câmpina), Alin Moldoveanu (pentru Primăria Poiana Câmpina), Mihai Dumitrescu și Elena Cosmoiu (Provița de Jos, respectiv Provița de Sus), Adrian Ungureanu (pentru Primăria Brebu), Răzvan Bălășescu (pentru Primăria Breaza).
3 februarie este data limită până la care trebuie aprobat bugelul local al municipiului Câmpina. La nivelul administrației locale încă se mai lucrează la proiectul de buget, așa că, în mod cert, pentru dezbaterea publică va rămâne foarte puțin timp. Noi vă propunem ca, prin intermediul CampinaTV.ro și a rețelelor de socializare, să spuneți ce lucrări doriți să se realizeze în acest an cu bani de la bugetul local pe strada dvs., în cartierul dvs., în general, în Câmpina. Primarul și consilierii locali ne citesc și pe noi, accesează și rețelele de socializare. Așa că, poate un ales local sau mai mulți preiau și propunerile dvs. și le includ în bugetul local pentru 2016.
Clădirea neterminată din centrul Câmpinei este un subiect despre care vorbim de mulți ani și a devenit un subiect dureros după ce Primăria Câmpina a pierdut irevocabil procesul cu Erin SRL, proprietara acestui monstru din beton. Sentința s-a pronunțat pe 20 ianuarie, când Curtea de Apel Ploiești a respins recursul administrației locale considerându-l nefondat. Nu știm toate detaliile pierderii acestui proces. Am aflat, în schimb, câteva lucruri interesante din motivarea instanței. Cum ar fi existența unui contract de concesiune pe 40 de ani și existența autorizațiilor de construcție pentru toate etajele.