CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Dezinteres maxim din partea absolvenților la Bursa Locurilor de Muncă de la Câmpina

- Social -

Dezinteres maxim din partea absolvenților la Bursa Locurilor de Muncă de la Câmpina

În luna octombrie a fiecărui an, în mod tradițional, în organizarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul agenției locale, are loc Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, o acțiune menită să le faciliteze absolvenților o întâlnire directă cu angajatorii care au locuri de muncă disponibile pentru ei. Din păcate, la o ofertă destul de bogată, cererea a fost foarte redusă. Ca și anul trecut, am constatat un dezinteres din partea absolvenților, mulți dintre ei venind la Bursă doar de teama că nu le va fi vizat carnetul de șomaj.

26 de agenți economici au participat, astăzi, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, desfășurată la Câmpina, oferind 352 locuri de muncă în diverse domenii și pentru toate categoriile de studii. De cealaltă parte, cererea a fost sub așteptări: 215 persoane s-au prezentat la Bursă, dintre care 132 absolvenți, 36 dintre participanți fiind selectați pentru interviuri sau probe de lucru. O mare dezamăgire pentru angajatori, mai ales pentru cei a căror ofertă era chiar bună din toate punctele de vedere și nu înțelegeau de ce nu reușesc să atragă persoane interesate de joburile oferite. Am văzut absolvenți derutați, confuzi, care întrebau direct unde trebuie să meargă pentru a obține viza pe carnetul de șomaj și care s-au lăsat foarte greu convinși măcar să studieze oferta angajatorilor. Am văzut absolvenți care nici numele nu și-l scriau corect pe CV, absolvenți care întrebau doar de salariile oferite pentru diverse posturi și care apoi trăgeau concluzia că și o femeie de serviciu din Primărie câștigă mai mult... Foarte puțini au fost cei care au venit la Bursă cu gândul de a-și găsi un loc de muncă.
Prin urmare, î
n zadar se străduiește ALOFM Câmpina să convingă angajatorii să-și prezinte ofertele la aceste burse, pentru că majoritatea absolvenților nu sunt interesați de un loc de muncă și preferă indemnizația de șomaj. Este o situație care ar trebui să dea serios de gândit tuturor.


19 Oct 2018 19:38 7340 vizualizari



Comentarii






  • 21.10.2018 10:02 Rodica Asa-zisii angajatori disperati ca nu gasesc,majoritatea aceleasi firme.Oare de ce nu gasesc....pentru ca standarde,te masoara,unii iti vorbesc si urat.Hai sa intrebam pe cei care tot au fost dati afara sa aflam care sunt pretentile asa zisilor patroni disperati.De ce nu muncesc ei pe un minim pe economie impreuna cu rudele lor sa aduca valoare adaugata 250 la suta.Candva oras de intelectuali cauti paznici si croitorese.Cum sa nu fie bine la stat,patronul face jmotru pe 2 lei,daca nu ii convine in secunda 2 iti arata usa.Si mai ai si rate la banci si copii...unde ajungi?
  • 20.10.2018 17:42 apostol razvan Campina TV ati auzit de cerere si oferta? Ce sa inteleg din stire ca tinerii nu vor sa munceasca, nu? Pai daca tot traim in capitalism inseamna ca ne supunem legii economiei, nu? Astfel daca nu exista cerere la ceva inseamna ca acel "ceva" e prost. In cazul asta locurile de munca care sunt de rahat ( ca sa ma exprim cat de cat calumea). Nu gasesti in Campina decat munca de jos, adica industrie sau asemanator. Nu toata lumea e buna la munca de jos, mai exista si oameni bolnavi cum sunt cei anemicii, cardiacii etc. Orasul nu este dezvoltat economic deloc! Ce gasesti de lucru gasesti ca sclav pe plantatie ca altfel nu o pot numi! In care patronii si sefii te injosesc in ultimul hal. Job-uri calumea gasesti in vestul Europei cum ar fi ingrijitor de animale (caini sau pisici), administratori de retele sau de patrimoniu, asistenti manageri, ajutor de contabil, programatori etc. Astea sunt locuri de munca calumea nu ce aratati voi sau AJOFM care publica anunturi false!
1485 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1641 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
873 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2938 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV