Dezinteres maxim din partea absolvenților la Bursa Locurilor de Muncă de la Câmpina

Social (Categoria articolului)

În luna octombrie a fiecărui an, în mod tradițional, în organizarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul agenției locale, are loc Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, o acțiune menită să le faciliteze absolvenților o întâlnire directă cu angajatorii care au locuri de muncă disponibile pentru ei. Din păcate, la o ofertă destul de bogată, cererea a fost foarte redusă. Ca și anul trecut, am constatat un dezinteres din partea absolvenților, mulți dintre ei venind la Bursă doar de teama că nu le va fi vizat carnetul de șomaj.

26 de agenți economici au participat, astăzi, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, desfășurată la Câmpina, oferind 352 locuri de muncă în diverse domenii și pentru toate categoriile de studii. De cealaltă parte, cererea a fost sub așteptări: 215 persoane s-au prezentat la Bursă, dintre care 132 absolvenți, 36 dintre participanți fiind selectați pentru interviuri sau probe de lucru. O mare dezamăgire pentru angajatori, mai ales pentru cei a căror ofertă era chiar bună din toate punctele de vedere și nu înțelegeau de ce nu reușesc să atragă persoane interesate de joburile oferite. Am văzut absolvenți derutați, confuzi, care întrebau direct unde trebuie să meargă pentru a obține viza pe carnetul de șomaj și care s-au lăsat foarte greu convinși măcar să studieze oferta angajatorilor. Am văzut absolvenți care nici numele nu și-l scriau corect pe CV, absolvenți care întrebau doar de salariile oferite pentru diverse posturi și care apoi trăgeau concluzia că și o femeie de serviciu din Primărie câștigă mai mult... Foarte puțini au fost cei care au venit la Bursă cu gândul de a-și găsi un loc de muncă.
Prin urmare, î
n zadar se străduiește ALOFM Câmpina să convingă angajatorii să-și prezinte ofertele la aceste burse, pentru că majoritatea absolvenților nu sunt interesați de un loc de muncă și preferă indemnizația de șomaj. Este o situație care ar trebui să dea serios de gândit tuturor.

5659 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • apostol razvan 20.10.2018 17:42 Campina TV ati auzit de cerere si oferta? Ce sa inteleg din stire ca tinerii nu vor sa munceasca, nu? Pai daca tot traim in capitalism inseamna ca ne supunem legii economiei, nu? Astfel daca nu exista cerere la ceva inseamna ca acel "ceva" e prost. In cazul asta locurile de munca care sunt de rahat ( ca sa ma exprim cat de cat calumea). Nu gasesti in Campina decat munca de jos, adica industrie sau asemanator. Nu toata lumea e buna la munca de jos, mai exista si oameni bolnavi cum sunt cei anemicii, cardiacii etc. Orasul nu este dezvoltat economic deloc! Ce gasesti de lucru gasesti ca sclav pe plantatie ca altfel nu o pot numi! In care patronii si sefii te injosesc in ultimul hal. Job-uri calumea gasesti in vestul Europei cum ar fi ingrijitor de animale (caini sau pisici), administratori de retele sau de patrimoniu, asistenti manageri, ajutor de contabil, programatori etc. Astea sunt locuri de munca calumea nu ce aratati voi sau AJOFM care publica anunturi false!
  • Rodica 21.10.2018 10:02 Asa-zisii angajatori disperati ca nu gasesc,majoritatea aceleasi firme.Oare de ce nu gasesc....pentru ca standarde,te masoara,unii iti vorbesc si urat.Hai sa intrebam pe cei care tot au fost dati afara sa aflam care sunt pretentile asa zisilor patroni disperati.De ce nu muncesc ei pe un minim pe economie impreuna cu rudele lor sa aduca valoare adaugata 250 la suta.Candva oras de intelectuali cauti paznici si croitorese.Cum sa nu fie bine la stat,patronul face jmotru pe 2 lei,daca nu ii convine in secunda 2 iti arata usa.Si mai ai si rate la banci si copii...unde ajungi?

Social

368 vizualizari
16 nov. 2018 22:14

Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.

2133 vizualizari
16 nov. 2018 18:12

Tineri cu cariere de succes le-au vorbit elevilor de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina despre leadership și orientare profesională

"Discover yourself" s-a numit acțiunea desfășurată joi, 15 noiembrie, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, acolo unde trei tineri cu cariere de succes le-au vorbit elevilor de la cea mai prestigioasă unitate de învățământ din municipiu despre leadership și despre orientarea profesională.

Alte stiri recente

48 vizualizari
16 nov. 2018 23:01

Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal, fete

Gimnaziada este echivalentul Olimpiadei Sportului Școlar, dar numai la nivelul învățământului gimnazial. Joi, 15 noiembrie, sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal feminin, la care au participat echipe reprezentând Școala Liliești, Școala Scorțeni, Liceul "Aurel Vlaicu" Breaza, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina.

3021 vizualizari
16 nov. 2018 12:12

Și a fost a XX-a ediție a Balului Bobocilor de la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Ca în fiecare an, și asta de 20 de ani încoace, Balul Bobocilor de la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina constituie o mare petrecere, un eveniment la care toată lumea râde, dansează și se distrează. Pentru anul școlar 2018-2019, școala patronată de Asociația AMUS France - Roumanie numără aproximativ 90 de boboci, la cele trei clase din anul I - două clase cu profil de asistenți medicali generaliști și o clasă cu profil de asistenți medicali farmacie.