Lucrări sistate la Casa Tineretului. Primarul Horia Tiseanu: „Nu vreau să mai intervin. Am un proces penal din cauza unei lucrări la această instituție!”

Actualitate (Categoria articolului)

Sistarea lucrărilor de reparații la fațada și aleile Casei Tineretului a fost unul dintre subiectele discutate la ședința de luna trecută a Consiliului Local Câmpina. Consilierul Adrian Dochia a cerut lămuriri referitoare la problemele existente, arhitectul șef Didona Căliman a oferit o serie de explicații, iar primarul Horia Tiseanu a făcut unele afirmații uluitoare pentru cei prezenți.

„În Câmpina există numeroase clădiri abandonate, majoritatea aparținând unor foste întreprinderi. Nici nu știu dacă-i amendăm sau nu, astfel încât să rezolve cumva problema. Pe de altă parte, cum să emitem noi, ca administrație locală, astfel de pretenții, când avem chiar noi, în propria ogradă, probleme cu unele clădiri. Iată, la Casa Tineretului a început anul trecut o lucrare de refacere a fațadelor și aleilor, care s-a oprit repede. Am înțeles că din cauza unui aviz. Spuneţi-ne şi nouă ce se întâmplă, că lucrarea este sistată, parcarea e plină de gropi, nu mai vorbesc de alei. Când se pot relua și finaliza aceste lucrări?”, a întrebat consilierul Adrian Dochia. (video)
Arhitectul-şef al municipiului, Didona Căliman, a explicat tehnic cum stau lucrurile şi de ce s-a ajuns aici, în esenţă fiind vorba despre faptul că nu s-a anunțat începerea lucrărilor la Inspectoratul de Stat în Construcţii și, implicit, nu a fost achitată taxa aferentă. Iar când conducerea instituției a mers la ISC, autorizația de construire expirase. În plus, tot atunci ISC a constatat că nu există un referat de expertiză, adică unui studiu de rezistenţă a clădirii după lucrările propuse, în condițiile în care cu aceste lucrări se acoperă și o serie de goluri din clădire (astuparea unor ferestre cu cărămidă BCA). Acum, până nu se realizează această expertiză, nu poate fi emisă nici noua autorizație de construire și, evident, lucrările nu pot fi reluate, după cum a precizat Didona Căliman. (video)

Adrian Dochia a insistat dorind să afle cine este de  vină, cum poate fi tras la răspundere vinovatul, în condițiile în care a fost organizată o licitație, iar firma câștigătoare s-a apucat deja de lucru, pentru ca mai apoi totul să se blocheze. A fost momentul în care a intervenit primarul Horia Tiseanu și a spus că dacă e să dea pe cineva în judecată firma constructoare, atunci va da Casa Tineretului, instituție cu personalitate juridică și care a angajat lucrarea fără expertiză. „Am tăcut și nu am mai intervenit deloc pentru că, după cum știți, eu am un proces penal în care unul dintre capetele de acuzare este legat de o lucrare care s-a executat la Casa Tineretului. La un moment dat, văzând că lucrurile nu merg bine, am încercat să impun nişte reguli, să monitorizez cumva lucrările care se executau aici. Am făcut-o! Şi s-au realizat nişte lucrări de foarte bună calitate. Nu a fost bună această intervenţie şi iată că sunt acuzat de trafic de influenţă, doar că am vrut să verific ce se întâmplă și dacă sunt bine întocmite contractele încheiate. De aceea nu am intervenit la Casa Tineretului în niciun fel şi i-am lăsat pe cei de aici să-şi facă datoria conform legii. Nu vreau să mai intervin în continuare. Până la urmă, așa cum Serviciul Pieței Centrale a construit corpul C2, așa și Casa Tineretului se putea ocupa măcar de renovarea fațadelor”, a spus primarul Horia Tiseanu în plenul CL, unii consilieri fiind de-a dreptul șocați de această intervenție, mai ales că au avut ocazia să studieze rechizitoriul procurorilor DNA în dosarul primarului, iar de acolo au aflat numeroase informații cu privire la termopanele de la Casa Tineretului.
Administratorul public al municipiului, Remus Bădulescu, care are în subordine instituțiile culturale din Câmpina, a afirmat că nu se poate spune că există un vinovat pentru această situație de la Casa Tineretului: “Noi am angajat un diriginte de șantier care trebuia să știe ce are de făcut, dar știți și dvs. cum e cu Legea achizițiilor, iei ce e mai ieftin de pe SEAP și probabil că a luat pe cineva care nu știa ce să facă. Nu a sesizat nici că o să expire autorizația și să ceară o prelungire”. În acest moment nu poate spune nimeni când se vor relua lucrările la Casa Tineretului și dacă, până la urmă, va răspunde cineva pentru situația creată. Probabil că nu, pentru că, la Câmpina, nu există noțiunea de asumare a responsabilității în administrația locală.

3887 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petre 06.06.2018 15:38 Au umblat la „miere” și acum nu mai pot scoate capul din borcan. Cât despre managementul de la Casa Tineretului .... wow .... dezastru. Cum au dat Ordinul de începere a lucrărilor dacă nu au anunțat în prealabil Începerea lucrărilor? De ce nu au solicitat prelungirea valabilității autorizației de construire? De ce, de ce, de ce?
  • Laurențiu Dumitru 06.06.2018 23:22 Incompetență și neglijență! Numai la noi se poate spune că nu e nimeni de vină, pentru că sunt IRESPONASBILI! Sfidare și nepăsare...
  • Vasilescu Andrei 07.06.2018 11:15 Si noi suntem ULUITI de ce se intampla la Primarie,chiar nu se mai poate face NIMIC?,noi nu ne bucuram de raul altuia dar se pare ca limpezirea vine tot dela DNA,cu cat mai repede cu atat mai bine pentru toti,s-a ajuns la BLOCAJ si noi cu ce suntem devina sa auzim toate aberatiile, precum ca, Primarul monitorizeaza lucrari ,PENIBIL,el are alta calificare ,Administartorul Public jigneste un om asociindu-l cu caramida ,nu stie pe ce lume este dar primeste salariu lunar si de unde????Si daca dam cu HUUUUUUUUOOOOO,nu se rezolva NIMIC este o perioada grea si greu de refacut.Chiar daca printre ei sunt si Consilieri de buna credinta ,totul se opreste la zidul INCOMPETENTEI .
  • Toader 07.06.2018 12:48 Expertiza nu trebuia propusa prin certificatul de urbanism de la inceput?Cum se numeste dirigintele de santier?Nu stia ca lucrarile se anunta la Primarie si ISC?La Primarie s-a anuntat inceperea lucrarilor?

Actualitate

1765 vizualizari
25 iun. 2018 10:16

Un an de la majorarea salariilor în Primăria Câmpina. Vi se pare că s-a schimbat ceva în activitatea administrației locale sau în relația cu cetățeanul?

De la 1 iulie 2017, în conformitate cu Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din primării au fost majorate considerabil. Legea a stabilit condițiile și coeficienții, iar consiliile locale au aprobat noile salarii. La Câmpina, pe 27 iulie 2017, Consiliul Local a aprobat în unanimitate majorarea salariilor angajaților din Primărie și Poliția Locală. Atunci, la ședința din iulie, consilierii locali au fost de acord că se impune o majorare, având în vedere salariile mici din administrație, lucru absolut corect. Dar s-a mai vorbit atunci și despre faptul că angajații din Primărie și Poliția Locală ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate în munca lor și mai ales în relația cu cetățeanul.

3852 vizualizari
21 iun. 2018 11:04

"Minutul Centenarului". Cronologia unor evenimente din primul război mondial

După cum știți deja, Consiliul Local Câmpina începe fiecare ședință de la finalul lunii cu "Minutul Centenarului", în cadrul căruia se vorbește despre însemnătatea Marii Uniri de la 1918 și despre diferite evenimente de acum un secol. La ultima şedinţa a Consiliului Local, consilierul Dragomir Enache a prezentat al treilea episod din "Minutul Centenarului".

Alte stiri recente

2774 vizualizari
24 iun. 2018 21:25

Darius Coman (Barracuda Câmpina) - un titlu de campion naţional la 50m bras şi alte cinci medalii

La Braşov a avut loc, la acest sfârşit de săptămână, Campionatul Naţional de Nataţie pentru Copii, competiţie care a reunit peste 450 de sportivi din întreaga ţară. Câmpina a fost reprezentată de un singur sportiv - Darius Coman (Clubul Barracuda, antrenor Gabriel Cojocaru), dar palmaresul acestuia este realmente impresionant: un tilul de campion naţional, două titluri de vicecampion naţional şi alte trei medalii de bronz.

3001 vizualizari
24 iun. 2018 19:28

Bucurie în fotbalul câmpinean. Sportul a promovat în Superliga B Prahova

Meciul restanţă din etapa a 18-a, 2-2 cu Avântul Măgureni, disputat astăzi pe stadionul "Rafinăriei", a însemnat pentru Sportul Câmpina oficializarea promovării în Superliga B Prahova. Echipa fondată de Mărgărint "Mara" Ciobotaru a câştigat Seria Sud a Ligii B Prahova, aducând bucurie în sufletele microbiştilor câmpineni.