CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Lucrări sistate la Casa Tineretului. Primarul Horia Tiseanu: „Nu vreau să mai intervin. Am un proces penal din cauza unei lucrări la această instituție!”

- Actualitate -

Lucrări sistate la Casa Tineretului. Primarul Horia Tiseanu: „Nu vreau să mai intervin. Am un proces penal din cauza unei lucrări la această instituție!”

Sistarea lucrărilor de reparații la fațada și aleile Casei Tineretului a fost unul dintre subiectele discutate la ședința de luna trecută a Consiliului Local Câmpina. Consilierul Adrian Dochia a cerut lămuriri referitoare la problemele existente, arhitectul șef Didona Căliman a oferit o serie de explicații, iar primarul Horia Tiseanu a făcut unele afirmații uluitoare pentru cei prezenți.

„În Câmpina există numeroase clădiri abandonate, majoritatea aparținând unor foste întreprinderi. Nici nu știu dacă-i amendăm sau nu, astfel încât să rezolve cumva problema. Pe de altă parte, cum să emitem noi, ca administrație locală, astfel de pretenții, când avem chiar noi, în propria ogradă, probleme cu unele clădiri. Iată, la Casa Tineretului a început anul trecut o lucrare de refacere a fațadelor și aleilor, care s-a oprit repede. Am înțeles că din cauza unui aviz. Spuneţi-ne şi nouă ce se întâmplă, că lucrarea este sistată, parcarea e plină de gropi, nu mai vorbesc de alei. Când se pot relua și finaliza aceste lucrări?”, a întrebat consilierul Adrian Dochia. (video)
Arhitectul-şef al municipiului, Didona Căliman, a explicat tehnic cum stau lucrurile şi de ce s-a ajuns aici, în esenţă fiind vorba despre faptul că nu s-a anunțat începerea lucrărilor la Inspectoratul de Stat în Construcţii și, implicit, nu a fost achitată taxa aferentă. Iar când conducerea instituției a mers la ISC, autorizația de construire expirase. În plus, tot atunci ISC a constatat că nu există un referat de expertiză, adică unui studiu de rezistenţă a clădirii după lucrările propuse, în condițiile în care cu aceste lucrări se acoperă și o serie de goluri din clădire (astuparea unor ferestre cu cărămidă BCA). Acum, până nu se realizează această expertiză, nu poate fi emisă nici noua autorizație de construire și, evident, lucrările nu pot fi reluate, după cum a precizat Didona Căliman. (video)

Adrian Dochia a insistat dorind să afle cine este de  vină, cum poate fi tras la răspundere vinovatul, în condițiile în care a fost organizată o licitație, iar firma câștigătoare s-a apucat deja de lucru, pentru ca mai apoi totul să se blocheze. A fost momentul în care a intervenit primarul Horia Tiseanu și a spus că dacă e să dea pe cineva în judecată firma constructoare, atunci va da Casa Tineretului, instituție cu personalitate juridică și care a angajat lucrarea fără expertiză. „Am tăcut și nu am mai intervenit deloc pentru că, după cum știți, eu am un proces penal în care unul dintre capetele de acuzare este legat de o lucrare care s-a executat la Casa Tineretului. La un moment dat, văzând că lucrurile nu merg bine, am încercat să impun nişte reguli, să monitorizez cumva lucrările care se executau aici. Am făcut-o! Şi s-au realizat nişte lucrări de foarte bună calitate. Nu a fost bună această intervenţie şi iată că sunt acuzat de trafic de influenţă, doar că am vrut să verific ce se întâmplă și dacă sunt bine întocmite contractele încheiate. De aceea nu am intervenit la Casa Tineretului în niciun fel şi i-am lăsat pe cei de aici să-şi facă datoria conform legii. Nu vreau să mai intervin în continuare. Până la urmă, așa cum Serviciul Pieței Centrale a construit corpul C2, așa și Casa Tineretului se putea ocupa măcar de renovarea fațadelor”, a spus primarul Horia Tiseanu în plenul CL, unii consilieri fiind de-a dreptul șocați de această intervenție, mai ales că au avut ocazia să studieze rechizitoriul procurorilor DNA în dosarul primarului, iar de acolo au aflat numeroase informații cu privire la termopanele de la Casa Tineretului.
Administratorul public al municipiului, Remus Bădulescu, care are în subordine instituțiile culturale din Câmpina, a afirmat că nu se poate spune că există un vinovat pentru această situație de la Casa Tineretului: “Noi am angajat un diriginte de șantier care trebuia să știe ce are de făcut, dar știți și dvs. cum e cu Legea achizițiilor, iei ce e mai ieftin de pe SEAP și probabil că a luat pe cineva care nu știa ce să facă. Nu a sesizat nici că o să expire autorizația și să ceară o prelungire”. În acest moment nu poate spune nimeni când se vor relua lucrările la Casa Tineretului și dacă, până la urmă, va răspunde cineva pentru situația creată. Probabil că nu, pentru că, la Câmpina, nu există noțiunea de asumare a responsabilității în administrația locală.


06 Jun 2018 13:04 5338 vizualizari



Comentarii






  • 07.06.2018 12:48 Toader Expertiza nu trebuia propusa prin certificatul de urbanism de la inceput?Cum se numeste dirigintele de santier?Nu stia ca lucrarile se anunta la Primarie si ISC?La Primarie s-a anuntat inceperea lucrarilor?
  • 07.06.2018 11:15 Vasilescu Andrei Si noi suntem ULUITI de ce se intampla la Primarie,chiar nu se mai poate face NIMIC?,noi nu ne bucuram de raul altuia dar se pare ca limpezirea vine tot dela DNA,cu cat mai repede cu atat mai bine pentru toti,s-a ajuns la BLOCAJ si noi cu ce suntem devina sa auzim toate aberatiile, precum ca, Primarul monitorizeaza lucrari ,PENIBIL,el are alta calificare ,Administartorul Public jigneste un om asociindu-l cu caramida ,nu stie pe ce lume este dar primeste salariu lunar si de unde????Si daca dam cu HUUUUUUUUOOOOO,nu se rezolva NIMIC este o perioada grea si greu de refacut.Chiar daca printre ei sunt si Consilieri de buna credinta ,totul se opreste la zidul INCOMPETENTEI .
  • 06.06.2018 23:22 Laurențiu Dumitru Incompetență și neglijență! Numai la noi se poate spune că nu e nimeni de vină, pentru că sunt IRESPONASBILI! Sfidare și nepăsare...
  • 06.06.2018 15:38 Petre Au umblat la „miere” și acum nu mai pot scoate capul din borcan. Cât despre managementul de la Casa Tineretului .... wow .... dezastru. Cum au dat Ordinul de începere a lucrărilor dacă nu au anunțat în prealabil Începerea lucrărilor? De ce nu au solicitat prelungirea valabilității autorizației de construire? De ce, de ce, de ce?
465 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2549 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2662 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1502 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV