CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

2,4 milioane lei, suma alocată spitalelor și cabinetelor medicale școlare de la bugetul local

- Social -

2,4 milioane lei, suma alocată spitalelor și cabinetelor medicale școlare de la bugetul local

Suma destinată "Sănătății", de la bugetul municipiului Câmpina, este în acest an de 2,41 milioane lei, aproximativ egală cu cea alocată la începutul anului trecut. Capitolul "Sănătate" din bugetul local înseamnă cele două spitale și cabinetele medicale școlare.

Astfel, pentru cabinetele medicale școlare, suma totală alocată este de 1.113.600 lei, din care puțin peste un milion lei pentru cheltuielile de personal (nu 610.000 lei, cum eronat a fost scris în expunerea de motive pe care primarul Horia Tiseanu a citit-o la ședința CL atunci când a fost aprobat bugetul) și aproximativ 27.000 lei pentru cheltuielile de întreținere și funcționare. Aici trebuie precizat faptul că salariile medicilor și asistentelor de la cabinetele școlare sunt plătite de la bugetul local, dar banii sunt recuperați apoi de la bugetul Ministerului Sănătății.
Spitalul Municipal Câmpina primește 800.000 lei pentru cheltuieli de modernizare și reabilitare, iar Spitalul de Psihiatrie Voila primește 500.000 lei pentru cheltuieli cu bunuri și servicii și cheltuieli de dezvoltare.
"De la Spitalul Municipal Câmpina am avut o solicitare de 2 milioane lei pentru reparații capital, am mers spre 1,2 milioane lei, sumă care ar fi asigurat reparațiile capitale la Blocul Operator, Compartimentul ATI și holul de la Secția de nou-născuți. Mai trebuiau niște bani pentru renovarea Compartimentului de Radiologie. Până la urmă am redus la 800.000 lei pentru că nu avem de unde să acordăm mai mult acum, dar asta nu înseamnă că e suma finală. La o viitoare rectificare de buget vom putea suplimenta această sumă. Important este să începem acum reparațiile la Blocul Operator și la ATI, care au rămas în urma celorlalte compartimente", a declarat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței extraordinare a CL Câmpina de la începutul acestei săptămâni. (video)

Trebuie să știți că de la bugetul local se finanțează doar cheltuielile legate de reparații și dotări, sau cele cu bunurile și serviciile, în cazul spitalelor. Salariile sunt asigurare de la bugetul de stat prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. La Spitalul Municipal sunt 714 angajați, iar fondul de salarii este de aproximativ 50 milioane lei, iar la Spitalul Voila sunt 391 angajați, fondul de salarii fiind de 30,8 milioane lei.


23 Feb 2018 11:12 6888 vizualizari



Comentarii






640 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1640 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
873 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2938 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV