2,4 milioane lei, suma alocată spitalelor și cabinetelor medicale școlare de la bugetul local

Social (Categoria articolului)

Suma destinată "Sănătății", de la bugetul municipiului Câmpina, este în acest an de 2,41 milioane lei, aproximativ egală cu cea alocată la începutul anului trecut. Capitolul "Sănătate" din bugetul local înseamnă cele două spitale și cabinetele medicale școlare.

Astfel, pentru cabinetele medicale școlare, suma totală alocată este de 1.113.600 lei, din care puțin peste un milion lei pentru cheltuielile de personal (nu 610.000 lei, cum eronat a fost scris în expunerea de motive pe care primarul Horia Tiseanu a citit-o la ședința CL atunci când a fost aprobat bugetul) și aproximativ 27.000 lei pentru cheltuielile de întreținere și funcționare. Aici trebuie precizat faptul că salariile medicilor și asistentelor de la cabinetele școlare sunt plătite de la bugetul local, dar banii sunt recuperați apoi de la bugetul Ministerului Sănătății.
Spitalul Municipal Câmpina primește 800.000 lei pentru cheltuieli de modernizare și reabilitare, iar Spitalul de Psihiatrie Voila primește 500.000 lei pentru cheltuieli cu bunuri și servicii și cheltuieli de dezvoltare.
"De la Spitalul Municipal Câmpina am avut o solicitare de 2 milioane lei pentru reparații capital, am mers spre 1,2 milioane lei, sumă care ar fi asigurat reparațiile capitale la Blocul Operator, Compartimentul ATI și holul de la Secția de nou-născuți. Mai trebuiau niște bani pentru renovarea Compartimentului de Radiologie. Până la urmă am redus la 800.000 lei pentru că nu avem de unde să acordăm mai mult acum, dar asta nu înseamnă că e suma finală. La o viitoare rectificare de buget vom putea suplimenta această sumă. Important este să începem acum reparațiile la Blocul Operator și la ATI, care au rămas în urma celorlalte compartimente", a declarat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței extraordinare a CL Câmpina de la începutul acestei săptămâni. (video)

Trebuie să știți că de la bugetul local se finanțează doar cheltuielile legate de reparații și dotări, sau cele cu bunurile și serviciile, în cazul spitalelor. Salariile sunt asigurare de la bugetul de stat prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. La Spitalul Municipal sunt 714 angajați, iar fondul de salarii este de aproximativ 50 milioane lei, iar la Spitalul Voila sunt 391 angajați, fondul de salarii fiind de 30,8 milioane lei.

5995 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1435 vizualizari
18 sep. 2018 21:48

Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi

Din fericire, există încă destule fotografii, unele mai vechi, altele mai noi, cu zona centrală a Câmpinei, mai ales a Bulevardului Carol I şi a ceea ce în zilele noastre numim "Pasajul de la Ceas".

3243 vizualizari
17 sep. 2018 21:39

Încă un caz de persoană blocată în lift în centrul Câmpinei. De această dată este vorba despre un copil de 10 ani

În ultima vreme, lifturile blocurilor din Câmpina par să fi intrat într-o perioadă negră. În decurs de două săptămâni s-au înregistrat trei cazuri de persoane blocate în lift, fiind nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU pentru rezolvarea situației.

Alte stiri recente

1703 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.

1785 vizualizari
18 sep. 2018 20:11

Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.