2,4 milioane lei, suma alocată spitalelor și cabinetelor medicale școlare de la bugetul local

Social (Categoria articolului)

Suma destinată "Sănătății", de la bugetul municipiului Câmpina, este în acest an de 2,41 milioane lei, aproximativ egală cu cea alocată la începutul anului trecut. Capitolul "Sănătate" din bugetul local înseamnă cele două spitale și cabinetele medicale școlare.

Astfel, pentru cabinetele medicale școlare, suma totală alocată este de 1.113.600 lei, din care puțin peste un milion lei pentru cheltuielile de personal (nu 610.000 lei, cum eronat a fost scris în expunerea de motive pe care primarul Horia Tiseanu a citit-o la ședința CL atunci când a fost aprobat bugetul) și aproximativ 27.000 lei pentru cheltuielile de întreținere și funcționare. Aici trebuie precizat faptul că salariile medicilor și asistentelor de la cabinetele școlare sunt plătite de la bugetul local, dar banii sunt recuperați apoi de la bugetul Ministerului Sănătății.
Spitalul Municipal Câmpina primește 800.000 lei pentru cheltuieli de modernizare și reabilitare, iar Spitalul de Psihiatrie Voila primește 500.000 lei pentru cheltuieli cu bunuri și servicii și cheltuieli de dezvoltare.
"De la Spitalul Municipal Câmpina am avut o solicitare de 2 milioane lei pentru reparații capital, am mers spre 1,2 milioane lei, sumă care ar fi asigurat reparațiile capitale la Blocul Operator, Compartimentul ATI și holul de la Secția de nou-născuți. Mai trebuiau niște bani pentru renovarea Compartimentului de Radiologie. Până la urmă am redus la 800.000 lei pentru că nu avem de unde să acordăm mai mult acum, dar asta nu înseamnă că e suma finală. La o viitoare rectificare de buget vom putea suplimenta această sumă. Important este să începem acum reparațiile la Blocul Operator și la ATI, care au rămas în urma celorlalte compartimente", a declarat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței extraordinare a CL Câmpina de la începutul acestei săptămâni. (video)

Trebuie să știți că de la bugetul local se finanțează doar cheltuielile legate de reparații și dotări, sau cele cu bunurile și serviciile, în cazul spitalelor. Salariile sunt asigurare de la bugetul de stat prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. La Spitalul Municipal sunt 714 angajați, iar fondul de salarii este de aproximativ 50 milioane lei, iar la Spitalul Voila sunt 391 angajați, fondul de salarii fiind de 30,8 milioane lei.

5789 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1909 vizualizari
20 mar. 2018 20:52

Orizontului 28, o bucățică tristă din Câmpina de astăzi

Câmpina, Strada Orizontului, nr. 28. Pare a fi adresa capătului de civilizație. Aici, lângă fosta rampă de gunoi a localității, se află o casă. Jumătate din imobil aparține Primăriei, iar în cealaltă jumătate locuiesc patru familii care și-au cumparat spațiile respective cu mulți ani în urmă. Anul acesta, de la bugetul local s-au alocat bani pentru demolarea "jumătății" care aparține Primăriei. Am fost acolo și ceea ce am văzut depășește orice imaginație. Orizontului 28 este o bucățică tristă, jenantă, dezamăgitoare din Câmpina de astăzi.

2714 vizualizari
19 mar. 2018 09:30

Gara Câmpina, luni, la prima oră...

Zona de la ieșirea din Gara Câmpina spre stația de maxi-taxi arată ca după o petrecere - multe pahare, sticle, PET-uri, resturi de mâncare. O imagine "perfectă", pentru un nou început de săptămână.

Alte stiri recente

1025 vizualizari
20 mar. 2018 21:55

Din groapă în groapă, pe Strada Orizontului din municipiul Câmpina

Dezastru este puțin spus pentru a descrie această stradă, Orizontului, numită și centura ocolitoare a Câmpinei. O centură ocolitoare... de ocolit, dacă acest lucru ar fi posibil. Mergând pe Orizontului, am trăit senzația întoarcerii în timp, pentru că undeva, în subconștient, parcă exista ceva care nu te lasă să crezi că ești, totuși, în anul 2018, într-un municipiu.

1977 vizualizari
20 mar. 2018 19:18

Cum au ajuns Casa Tineretului, Spitalul Municipal Câmpina și Liceul Energetic să lucreze cu aceeași firmă de termopane, la cererea primarului Horia Tiseanu

4 comentarii

Una dintre acuzațiile aduse de procurorii DNA primarului Horia Tiseanu este aceea privind traficul de influență, lucru pe care îl știm deja cu toții. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, primarul Câmpinei a facilitat obținerea, de către o societate comercială din Ploiești, a unor contracte de lucrări la Casa Tineretului, Spitalul Municipal și chiar Liceul Tehnologic Energetic. "În schimbul acestui sprijin am stabilit de comun acord cu acesta fie să-i remit un anumit procent din valoarea lucrărilor contractate, fie să-i execut gratuit lucrări de tâmplărie la imobilele pe care le deținea", este declarația principalului martor din dosar.