CONTACT

Carp, singurul câine de salvare montană din Prahova, lovit cu piciorul de o turistă și aruncat în jnepeni

- Social -

Carp, singurul câine de salvare montană din Prahova, lovit cu piciorul de o turistă și aruncat în jnepeni

Carp, un exemplar superb din rasa Border Collie, este singurul câine din Prahova specializat în salvare montană. Este un câine care salvează vieți! Astăzi, viața lui a fost pusă în pericol de o turistă inconștientă. Acest câine frumos și extrem de inteligent a fost lovit cu piciorul de o tânără, pe Jepii Mari. Ce s-a întâmplat a povestit pe larg, pe pagina sa de Facebook, Sergiu Frusinoiu, membru al singurei unități canine a Salvamont Prahova.

”Astăzi, Carp a fost lovit de un pantof roz.
Totdeauna am fost apărătorul așa-zișilor "pantofari", am empatizat cu aceștia gândind că vor și ei să vadă muntele și că nu trebuie să investească o mică avere în echipament pentru a putea, mai ales că nu toți își permit să îl achiziționeze. Muntele este pentru toată lumea și m-am opus totdeauna oricărei îngradiri a accesului la acesta. Și eu am urcat cu teneși când eram mic și am crescut mare, dar nu încurajez deloc asta.
Astăzi am ieșit la o alergare cu Carp pe Jepii Mici la urcare și Jepii Mari la coborâre. Carp, cel mai bun prieten al meu, dar și colegul meu, când alergăm, este cu câțiva metri în fața mea. De obicei, oamenii, când îl văd, se bucură și încearcă să interacționeze cu el. Astăzi nu a fost ca de obicei, la coborârea pe Jepii Mari, am întâlnit o domniță însoțită de doi flăcăi la care am strigat din timp să nu se sperie de cățel, deoarece vegetația abundentă nu îl lăsa să se vadă decât când era foarte aproape. Domnița, cea avertizată în prealabil, se sperie inexplicabil și îi aplică un șpiț în burtă, aruncându-l în jnepenii care l-au salvat de o cadere potențial fatală. Am dat din cap dezaprobator și mi-am continuat alergarea, oprindu-mă dupa ceva zeci de metri pentru a-l pupa.
Unde vreau să ajung este: dacă ești terifiat de munte și trebuie să sufli în vuvuzele non stop, să asculți muzică în boxe portabile și să lovești animale doar că iți e frică de tot ce mișcă, te rog, stai acasă sau găsește-ți altă activitate. Muntele nu e de tine și e ok!
Cu siguranță voi fi întrebat de ce nu m-am oprit la cei trei, iar răspunsul este: cu siguranță totul ar fi degenerat în violență și aș fi fost nevoit să mă apăr ceea ce nu ar fi făcut cinste însemnelor de pe tricoul meu roșu și s-ar fi opus eticilor mele personale la adresa locului meu de muncă.
P. S. În viitor mă aștept să fiu îmbăiat cu spray de urs, și eu și Carp, luând în considerare că regimul de vânzare ale acestora este același ca și al deodorantului”.

Orice comentariu pare de prisos...


30 Aug 2021 19:48 17546 vizualizari


Comentarii






  • 21.11.2021 22:12 Alice Sticea Muntele în ziua de azi a ajuns bulevard. În tinerete instructorul de turism ne trimitea acasă din gara dacă aveam echipament neadecvat. Un om fără cultura sa lovești un câine.
  • 21.11.2021 15:57 Cotoran marina Toti cei crescuti la bloc,cu o bana fic la ora 14 si alte facilitati,nu pot trai in interactiune cu natura.nu stiu si nu pot intelege natura,la ei totul se cumpara
  • 21.11.2021 14:40 Dinca Victoria Eu as fi chemat- o la politie pe acra necuvantatoare sa primeasca o amenda pe masura loviturii pe care a aplicat- o minunatului catel.
  • 21.11.2021 14:26 Amanda Schidek Felicitări! Eu cu greu m-aş fi abținut să reacționez urât la agresarea celui mai bun prieten şi coleg pe deasupra! Multă sănătate amândurora! ❤
  • 21.11.2021 13:34 Mioara Rusine să-i fie acelei turistă. Nu este obligată să iubească cainii, este obligată să-i respecte. Nu stie cand are nevoie de ajutorul acestui caine si atunci si câinele ar trebuie sa o împingă în rapa. Mare rusine pentru acești oameni, daca se pot numi asa.Mii de scuze si însănătoșire grabnică dragule cățel. Mii de mulțumiri pentru felul cum a-ti gestionat situatia. Tot respectul noastu.......al oamenilor adevărați.
  • 21.11.2021 13:03 Chisiu sorin Merita sincer o lectie.Acesti ,, pantofari,, nu au ce cauta pe munte. Tot respectul din partea mea pt. AMINDOI.
  • 01.09.2021 20:05 Dan untu Ma întreb, cum ar fi reacționat fata DC carp i ar fi salvat viata într o situație critica s ar mai fi comportat asa? Este impardonabil gestul , păcat ca se întâmplă asemenea lucruri urate!!!
  • 01.09.2021 11:05 Angela Iancu Nimeni nu are dreptul să abuzeze, să lovească, să atingă cu un fir de pai...pe nimeni ! Urât din partea purtătoarei de pantofi roz, iar d-voastră ați procedat foarte bine. ''Totul se plătește ! '', iar odată și-odată v-a plăti pentru comportamentul ei.
  • 01.09.2021 08:47 Naghi Maria Marinela Sunt dezamăgită de câtă răutate există în noi oamenii.
  • 31.08.2021 21:10 Felix De la asa"montaniarzi"sau altfel spus cocalari la sa te aștepți, bine că nu a pățit nimic cățelul!
  • 31.08.2021 19:00 Mimi In numele tuturor iubitorilor de animale si natura, ne exprimam indignarea si revolta datorita gestului brutal al fetei si cerem autoritatilor sa o identifice si sa fie sanctionata conform legilor in vigoare. Este inadmisibil asa ceva. Daca acest catel cadea in prapastie cine raspundea de moartea lui ?
  • 31.08.2021 18:34 C. C. În zilele noastre, se adeverește tot mai mult, cum că : vorba bună nu rezolvă nimic, pentru anumite SPECIMENE umane, ci, trebuie aplicate doar zile grele de pușcărie și amenzi usturătoare.
  • 31.08.2021 16:33 Bocian Laura Giulia Trimit un pupic pt Carp acolo unde a fost lovit. Mi-ar placea sa știu că acea fata nu va mai avea acces pe munte niciodată pt că animalele sunt in pericol cu ea acolo
  • 31.08.2021 16:11 Mihaela-Daniela Toporcea Niste nemernici! Carp este bine in urma loviturii?
  • 31.08.2021 15:00 Elena Burbutan RUSINE ACELOR TINERI CARE AU FĂCUT ACEST GEST, COMPLET DEZPROBATOR..... CE SĂ CERI OMULUI, CE NU ARE.... RUSINE SEMENILOR NOȘTRI, PENTRU MODUL ORIBIL DE A TRATA ANIMALELE.....CUMPLIT....PE PĂMÂNT ESTE LOC PENTRU TOȚI: OAMENI, ANIMALE, PLANTE....RESPECT MAXIM DVS. PTR. FELUL RESPECTABIL ÎN CARE A-ȚI PROCEDAT. PUPĂM NASUL LUI DE CÂINE FRUMOS ȘI UTIL.
  • 31.08.2021 13:53 Saji tarasescu Da sunt multi oameni inconștient. Eu am un border coli f. Inteligent l am achiziționat din italia, daca mi l ar lovi cineva as fi in stare sa l mustrez Nu aș suporta ca Merlo sa fie lovit. Imi pare nespus de rau ca această turistă s a comportat urât cu acest minunat caine inteligent.
  • 31.08.2021 13:44 Slai Daniela Este foarte trist că am devenit inumani, închiși și speriați de propria noastră umbră.Nu mai suntem persoane,suntem cele mai rele animale.Involutie plăcută!
  • 31.08.2021 13:21 Mariana Aveste specimene de monstrii trebuiesc pedepsiti, dar cu legile din tara, cine sa i pedepseasca? Totusi ar fi trebuit sa faceti o piangere impotriva acelei.....persoana nu se poate numi.....monstru
  • 31.08.2021 12:48 Cătăl Îmi pare foarte rău de această situație nefericită. Fetei cu pantofii roz îi doresc să nimerească și la stână.
  • 31.08.2021 11:32 Liana Vasiliu FELICITĂRI pentru atitudinea dumneavoastră! Cel mai deștept cedează intotdeauna primul.
  • 31.08.2021 09:01 matei marius Daca pe tine te obliga meseria sa fii echilibrat, iau eu initiativa si zic sa-i dam la ... domnisoarei cu pantoful roz. ... din ala grav!
  • 31.08.2021 04:51 Jean Din pacate asta e Romania ''educata'', o tara cu prea multe ... umane, cu lideri plagiatori si corupti, cu televiziuni de doi bani si multe alte nenorociri ce parca nu mai au sfarsit. Sunt sigur ca blandul Carp a si iertat acel specimen salbatic...
1964 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1749 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4562 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1729 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV