CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Terenul cerut de Parohia Voila a picat la votul Consiliului Local Câmpina

- Actualitate -

Terenul cerut de Parohia Voila a picat la votul Consiliului Local Câmpina

Un proiect de hotărâre care părea banal a creat mai multe discuții la ședința ordinară din 22 februarie 2023 a Consiliului Local Câmpina. Este vorba despre un teren de 2.290 mp de pe Strada Buciumului, solicitat de Parohia “Nașterea Maicii Domnului” în vederea desfășurării de programe pentru tineri, în aer liber. Vorbim despre o "văgăună" termen folosit inclusiv în ședința Consiliului Local, dar văgăuna asta a agitat destul de mult spiritele. La final, proiectul a fost respins.

Proiectul a fost inițiat de Comisia de buget-finanțe a Consiliului Local (Bogdan Ene, Costel Filip, Cosmin Raț, Florin Marcu și Roxana Gheorghe) și prevedea darea în folosință gratuită, pe o perioadă de zece ani, către Parohia “Nașterea Maicii Domnului” din Cartierul Voila, a unui teren de 2.290 mp situat pe Strada Buciumului, lângă Casa Parohială. “Parohia dorește să execute lucrări de amenajare a terenului, constând în igienizare, eliminare mărăciniș și plantare arbori. Activitățile și programele pe care dorește să le desfășoare Parohia vor contribui la dezvoltarea unor relații interpersonale, dar și la conectarea omului cu natura”, se menționează în referatul inițiatorilor proiectului.
De asemenea, în cererea Parohiei “Nașterea Maicii Domnului”, semnată de părintele paroh Nicolae Radu, se precizează: “Dorim ca activitățile noastre cu tinerii să fie cât mai aproape de natură. Astfel, începând cu amenajarea terenului și continuând cu întreținerea lui, cultivăm atenția pentru natură și mediul înconjurător. Am ales acest teren ca loc de desfășurare a activităților noastre cu tinerii, întrucât este la întâlnirea între cartierul Voila și pădure, oferind în acest fel senzația de sălbăticie, dar și de siguranță. Totodată, vecinătatea cu Casa Parohială îl face ușor de împrejmuit cu acces la un minim de utilități și ușor de supravegheat”. De asemenea, se menționează faptul că, în anul 2013, Parohia “Nașterea Maicii Domnului” a desfășurat proiectul “Tabără la cort”, exemplificând astfel genul de acțiuni pe care ar dori să le realizeze.

Proiectul a primit aviz negativ din partea Comisiei de administrație publică locală a Consiliului Local, iar președintele acestei comisii, consilierul Adina Gârbăcică, a explicat în plen: “În luna mai a anului trecut am aprobat Hotărârea nr. 109 de inventariere a acestui teren. În cererea care ne-a fost înaintată atunci, preotul paroh dorea închirierea sau concesionarea terenului. Acum ni se cere să dăm acest teren în administrare gratuită și aș vrea să știu de ce s-a întâmplat asta?! Terenul nu este ofertant deloc, este o râpă și aș vrea să-i întreb pe inițiatori dacă știu concret ce activități se intenționează să se realizeze acolo. Pentru că acel teren este o văgăună și nu știu ce s-ar putea face acolo. E important să știm ce se va întâmpla acolo, mai ales că prin contractul pe care ar urma să-l încheiem, noi ar trebui să verificăm anual dacă face activitățile la care se angajează!”
A răspuns consilierul Cosmin Raț, unul dintre inițiatori: “Prima tabără la cort a fost organizată pe un alt teren, undeva în spatele fostului sat de vacanță. Acum se dorește acest teren pentru activitate tocmai pentru că este lângă Casa Parohială, este mai ușor de supravegheat și prezintă o mai mare siguranță”.
A intervenit și primarul Alin Moldoveanu: “Programe destinate tinerilor înseamnă foarte multe activități, nu doar tabăra cu cortul. Părintele desfășoară multe acțiuni cu copii și tineri. Se angajează să curețe acest teren, să-l igienizeze. Nu vă oprește nimeni să abrogați hotărârea în cazul în care nu respectă lucrurile la care se angajează”.
Consilierul Aron Sabo: “Aș vrea să știu cine suportă cheltuielile pentru această tabără? În plus, știm cu toții că în acea zonă se organizează câte o vânătoare, mai vin și urșii uneori, va trebui amenajat locul, cu gard, cu sistem de protecție, cine suportă și aceste cheltuieli?”
Consilierul Livia Lupu: “Vreau să vă spun că, în anii trecuți, acestei parohii i-a mai fost atribuit un teren unde dorea să facă un azil pentru bătrâni. Nu s-a întâmplat absolut nimic și acea hotărâre a fost până la urmă abrogată. Trageți dvs. concluziile!”.
Primarul Alin Moldoveanu: “Am și eu o întrebare, în mandatele trecute au mai fost sau nu date terenuri în folosință gratuită către alte persoane fizice sau juridice?”

După această întrebare mai degrabă retorică, s-a trecut la vot. Cu 9 voturi pentru, 3 împotrivă și 6 abțineri, proiectul a fost respins. Pentru aprobare necesita 10 voturi favorabile. Au votat pentru proiect consilierii Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Lorena Iordache, Costel Filip, Dan Nica, Florin Marcu, Viorica Vane, Cosmin Raț și Liviu Briciu. Au votat împotrivă consilierii Livia Lupu, Aron Sabo și Marius Anghelescu. S-au abținut la vot consilierii Adina Gârbăcică, Bogdan Ene, Andrei Duran, Liviu Davidescu, Valentin Crețu și Liviu Dumitrache. Vă reamintim că, în conformitate cu legea, abținerile se cumulează cu voturile împotrivă.
Probabil că există unele suspiciuni cu privire la acest teren, deoarece e greu de crezut că a fost doar un vot politic. Însă nimeni nu a spus nimic concret, iar văgăuna rămâne văgăună.


23 Feb 2023 18:55 3286 vizualizari


Comentarii






Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1797 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
1954 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2006 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
2375 vizualizari 30 Apr 2024 18:08 Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Societatea care asigură transportul public local de persoane în municipiul Câmpina ne-a transmis programul curselor locale în ziua de 1 Mai, precum și în prima și a doua zi de Paște, respectiv, 5 și 6 mai 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV