CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina are regulament nou pentru refacerea asfaltului după intervențiile la rețele. Să vedem dacă se respectă și cine verifică situația în teren

- Actualitate -

Câmpina are regulament nou pentru refacerea asfaltului după intervențiile la rețele. Să vedem dacă se respectă și cine verifică situația în teren

La Câmpina (și nu numai, trebuie să recunoaștem) nu s-a găsit până acum o soluție pentru ca, după intervențiile la diverse tipuri de rețele subterane, carosabilul și trotuarele să fie aduse la starea inițială. De obicei, totul se face în grabă, superficial, iar cei care verifică modul în care a fost refăcută strada sunt foarte îngăduitori, de cele mai multe ori. În ședința de săptămâna trecută, Consiliul Local Câmpina a aprobat Regulamentul privind normele referitoare la condițiile de execuție a lucrărilor tehnico-edilitare și refacerea infrastructurii. Un regulament care, în opinia inițiatorilor săi, ar trebui să rezolve problema gropilor care rămân în asfalt după intervențiile la rețelele de apă, gaze, lumină, cablu, telefonie etc.

Proiectul privind acest nou regulament a fost inițiat de primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi. Acesta din urma a declarat că, de acum înainte, firmelor executante li se va reține o garanție în cuantum de 150 lei/mp afectat, iar dacă în perioada în care această garanție este valabilă apar probleme privind calitatea lucrării, respectiva lucrare va fi refăcută din banii depuși drept garanție. De asemenea, administratorii rețelelor vor plăti o taxă de spargere în valoare de 200 lei.
Au fost destule discuţii în plenul Consiliului Local în legătură cu Regulamentul privind normele referitoare la condiţiile de execuţie a lucrărilor tehnico-edilitare şi refacerea infrastructurii. Mulți consilieri sunt sceptici că se va reuși rezolvarea problemelor cu rețelarii chiar și după aplicarea noului regulament și asta mai ales din cauza neîncrederii în salariații Primăriei care trebuie să verifice lucrările respective, salariați pe care unii consilieri locali îi consideră superficiali sau prea îngăduitori cu rețelarii. Noi vă prezentăm integral regulamentul aprobat de CL, cu toate condițiile impuse și sancțiunile stabilite de administrația locală, pentru a vă da seama singuri ce se cere și în ce condiții. 

Noi vrem să mai precizăm un lucru. Beneficiarul unei lucrări are obligația să aducă la cunoștință publică intervenția, adică să informeze populația cu privire la categoria de lucrări ce se execută, locația și perioada în care zona este afectată. Lucru foarte bun, de altfel. Numai că, potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Local, anunțul trebuie făcut prin mijloace mass-media, obligatoriu audio. Adică, printr-un post de radio. De ce nu prin orice mijloc mass-media, chiar nu înțelegem și considerăm discriminatorie decizia administrației locale câmpinene. Nu ni se pare corect ca administrația locală să impună unor firme unde să dea anunțurile cu privire la o lucrare de pe domeniul public. De ce doar la radio (probabil un anumit post de radio), de ce nu și în presa scrisă sau online?! Interesul administrației locale ar trebui să fie acela ca un număr cât mai mare de cetățeni să fie informați și nu altul.


31 Jul 2017 13:02 4551 vizualizari



Comentarii






  • 31.07.2017 20:11 Dan C Cat e sfanta spaga la putere, nu se schimba nimic, cu nici un regulament din lume, din simplul motiv ca nu il va aplica NIMENI!
2504 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1374 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
4992 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1126 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV