CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

O echipă de stomatologi italieni se află la Câmpina pentru a trata copiii cu nevoi speciale. "Am întâlnit copii care mâncau pasta de dinţi, pentru că nu ştiau ce e!"

- Social -

O echipă de stomatologi italieni se află la Câmpina pentru a trata copiii cu nevoi speciale.

Este cel de-al 12-lea an consecutiv în care medici stomatologi voluntari din cadrul Asociaţiei "Overland for smile" din Italia vin în România, principala lor misiune fiind aceea de a trata problemele stomatologice ale copiilor instituţionalizaţi din ţara noastră. În această săptămână ei se află la Câmpina, la Centrul de Plasament din Cartierul Voila.

"În 2006, când a început acest proiect adresat ţărilor din sud-estul Europei, prima ţară a fost România. De atunci am revenit în fiecare an aici, pentru că medicii italieni se simt foarte bine la noi, dar şi pentru că, din păcate, sunt foarte multe probleme în sănătatea orală a copiilor din centrele de plasament şi din alte instituţii aparţinând de Protecţia Copilului", a afirmat Antonela Ioniţă, reprezentanta Asociaţiei "Zâmbet de copil", partenerul român al Asociaţiei "Overland for smile" din Italia (video). De-a lungul celor 12 ani, medicii voluntari din Italia au vizitat 35 de judeţe şi 359 de centre unde se află copii instituţionalizaţi. Au consultat 26.411 copii, dintre care 10.114 au fost trataţi, realizându-se nu mai puţin de 36.570 intervenţii stomatologice de diverse tipuri.
Acum, medicii voluntari italieni se află pentru a treia oară în Prahova, iar în această săptămână au venit la Câmpina. Voluntarii italieni colaborează cu Agenţia pentru Protecţia Copilului Prahova, aceasta punând la dispoziţia medicilor o listă cu nu mai puţin de 1.070 nume. Pe scaunele stomatologice din caravană au urcat deja peste 670 de copii.
Astăzi, a fost rândul câtorva copii din cadrul Asociaţiei "Aurora" Băicoi, în cadrul căreia funcţionează şi o echipă de rugby.

Din echipa de voluntari italieni face parte şi o româncă, Mihaela Gache, din Galaţi, plecată în urmă cu 27 de ani în Italia: "Din păcate, statul român nu face mare lucru pentru sănătatea, în special orală, a copiilor instituţionalizaţi. Eu fac parte din acest proiect de trei ani, dar problemele par a fi din ce în ce mai mari. Am găsit copii de 15-16 ani fără dinţi sau copii care mâncau pasta de dinţi, pentru că nu ştiau ce e aceea, iar cu periuţa spălau dinţii unui câine! Nu este vina lor că nu au această educaţie a spălării zilnice a dinţilor, dar şi alimentaţia este o mare problemă. Am văzut cazuri de copii care de la vârste fragede mănâncă toată ziua tot felul de dulciuri şi beau băuturi carbogazoase" (video).
Pentru a veni în România, medicii italieni se înscriu din timp, uneori chiar şi cu un an înainte, iar în fiecare săptămână unul dintre medici îndeplineşte rolul de coordonator al proiectului. În perioada în care caravana se află la Câmpina, coordonator este medicul Federico Emiliani, din Roma. "Când se aşează pe scaunul stomatologic un copil cu nevoi speciale, dintr-un centru de plasament, emoţia noastră este mai mare, pentru că este un copil cu o mai mare sensibilitate, cu probleme suplimentare, în plus nu îi ştim nici limba. Dar când copiii îşi dau seama că totul este pentru binele lor, devin mai curajoşi, iar asta ne dă putere şi nouă să lucrăm în această perioadă de dimineaţa până seara", a declarat Federico Emiliani (video).


08 Aug 2017 21:25 5216 vizualizari



Comentarii






1676 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1642 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
875 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2941 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV