CONTACT

Prefectul județului Prahova face apel la medicii de familie să se implice în procesul de testare gratuită a populației

- Social -

Prefectul județului Prahova face apel la medicii de familie să se implice în procesul de testare gratuită a populației

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, face un apel către medicii de familie pentru a se implica în procesul de testare gratuită și pentru a veni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean,  care este suprasolicitat de numărul foarte mare de cereri de testare la domiciliu. 

"Având în vedere că Ministerul Sănătății îndeamnă ca pacienții care nu au o urgență medicală, însă au simptomatologie sugestivă pentru infecția cu SARS CoV-2, să se adreseze cabinetelor medicilor de familie pentru testarea Covid-19, doresc să apelez la bunăvoința medicilor de familie care au posibilitatea de a se organiza în vederea efectuării activității de testare în cabinetele proprii, să încerce să înțeleagă că aici intervine responsabilitatea pe care o au față de proprii pacienți. Prin alăturarea la acest demers, medicii de familie vor sprijini în primul rând comunitatea din care facem parte, dar și Serviciul Județean de Ambulanță care, prin degrevarea de aceste testări rapide, va putea să reducă timpii de răspuns pentru solicitările pe urgențe majore. Sprijinul va fi binevenit și în rândul propriilor colegi de medicină de familie, care la acest moment au solicitări de testare și de la cetățeni care nu apar pe listele cabinetelor proprii, însă sunt asigurați și doresc să beneficieze de acest serviciu gratuit. Totodată, reamintesc că și centrele de evaluare organizate din cadrul unităților spitalicești vor funcționa mult mai bine dacă medicii de familie îi vor diagnostica pe pacienți și vor decide ce persoane vor fi trimise în aceste centre”, este mesajul transmis de prefectul Virgiliu Daniel Nanu.
La nivelul județului Prahova, dintr-un total de 330 de medici de familie, doar 89 au încheiat contracte cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Prahova în vederea testării pentru Covid-19.


08 Feb 2022 20:08 3405 vizualizari


Comentarii






1944 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1741 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4550 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1724 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV