CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Locul de joacă din Cartierul Turnătorie, evaluat "din avion" de evaluatorul plătit de Primăria Câmpina

- Actualitate -

Locul de joacă din Cartierul Turnătorie, evaluat

În cadrul şedinţei din 25 septembrie a Consiliului Local Câmpina s-a discutat din nou despre posibilitatea achiziţionării terenului pe care se află locul de joacă din Cartierul Turnătoriei, teren aparţinând Turnătoriei Centrale Orion şi pentru care există un contract de asociere între aceasta societate şi municipalitate.

Subiectul nu este nou, el fiind deschis încă din luna mai, atunci când s-a discutat pentru prima dată despre notificarea lichidatorului Turnătoriei, prin care se solicita administraţiei locale eliberarea în regim de urgenţă a terenului în suprafaţă de 2.476 mp sau achiziţionarea acestuia, la preţul de 59.100 euro, fără TVA. Atunci, Consiliul Local și-a dat acordul de principiu pentru realizarea unui raport de evaluare din care să reiasă în ce măsură preţul solicitat este unul corect. Primăria a comandat acest raport, iar la ședința de marți, 25 septembrie, consilierii locali au fost puși în fața unei situații de-a dreptul hilare. Iniţial, evaluatorul autorizat, găsit de Primăria Câmpina pe SEAP tocmai la Mărăşeşti, a evaluat terenul la 86.567 euro, fără TVA, cu mult peste prețul solicitat de Turnătorie. După ce Primăria i-a mai pus la dispoziţie nişte documente şi i-a prezentat situaţia terenului respectiv, noul preţ reevaluat a ajuns la 58.221 euro, fără TVA, adică foarte aproape de propunerea iniţială a lichidatorului Turnătoriei. Firesc, au apărut semnele de întrebare. "Eu înţeleg că a făcut prima evaluare fără să vadă terenul?! Atâta timp cât nu ştia că este un loc de joacă, că sunt plantaţi copaci, înseamnă că el a făcut evaluarea fără să-l vadă. Eu înţeleg că omul ăsta de la Mărăşeşti nu a venit la Câmpina. Evaluări făcute din avion, cu fotografii de pe Google Maps, mi se pare că e deja SF. Dacă noi trebuie să luăm nişte hotărâri pe asemenea lucrări, este grav!", a spus consilierul Elena Albu. (video)
În cele din urmă, s-a decis verbal, fără un vot, să se continue demersurile pentru achiziţionarea acelui teren, pe care se află locul de joacă din Cartierul Turnătoriei. Întrebat dacă sunt bani petru o asemenea aciziţie, primarul Horia Tiseanu a răspuns destul de evaziv că "putem discuta cu ei pentru a realiza o astfel de achiziţie anul viitor". În schimb, problema evaluatorului şi a calităţii lucrărilor, chiar achiziţionate de pe SEAP şi plătite de la bugetul local, a rămas fără un răspuns...
Vă reamintim că locul de joacă pentru copii a fost amenajat în anul 2004, în baza unui contract de asociere între TCO și Primăria Câmpina. Turnătoria a pus la dispoziție terenul, iar Primăria a amenajat locul de joacă.



30 Sep 2018 19:42 4460 vizualizari



Comentarii






  • 03.10.2018 09:51 Cornelia Doamna Vochina, am urmarit inca odata video ul postat de dumneavoastra. Am inteles cu subiect si predicat interventia consilierului, chiar ati fost explicita, nu vad ce n ati inteles dumneavoastra din comentariul meu, dar nu vreau sa intru in polemica pe acest subiect. Sunt convinsa ca va dati seama ce am vrut sa subliniez. Interventiile celor care sunt trimisi in Consiliul Local si in Primarie de cei care conduc cu adevarat orasul, asa zisele interventii pentru populatie, sunt pline de ipocrizie.
  • 02.10.2018 18:47 Admin Poate că nu am fost noi suficient de expliciți în articol sau poate că dv. nu ați citit cu atenție articolul. Prin urmare, mai explicăm o dată de unde a pornit afirmația doamnei consilier Elena Albu. Turnătoria vrea să vândă Primăriei terenul pe care se află locul de joacă și cere 59.100 euro fără TVA. Primăria a dorit să aibă propria evaluare a terenului, să vadă dacă prețul cerut este sau nu justificat. A apelat la un evaluator autorizat care a făcut un raport de evaluare fără să se deplaseze la terenul pe care trebuia să-l evalueze (după cum s-a discutat în cadrul ședinței CL, de aici și expresia "din avion" a doamnei Albu). A rezultat un preț de 86.567 euro fără TVA, cu mult peste cel cerut de Turnătorie. Și atunci reprezentanții Primăriei i-au furnizat evaluatorului niște informații pe care credeau că le deține, dar nu le deținea. S-a făcut o reevaluare pe baza acelor informații și a rezultat un preț mai mic - 58.221 euro. Discuțiile în ședința CL aici au fost, la modul în care s-a făcut prima evaluare a terenului și pe bună dreptate.
  • 02.10.2018 16:14 Cornelia Câtă ipocrizie… Să ne spună domnul consilier local Albu cum s-au făcut rapoartele de evaluare la cea mai scumpă zonă din Câmpina ``Platoul Muscel și zona Observator Muscel``. La Turnătorie, dintr-un simplu calcul 59.100 euro împărțit la 2.476 mp egal 23,8 euro mp, asta acum când piața imobiliară este foarte scăzută. Există vreun elicopter pus la dispoziție pentru unii consilieri, să survoleze anumite zone de interes? Domnul consilier Albu, cu cât s-au evaluat terenurile respective? P.S.: faceți interpelare în consiliul local.
  • 02.10.2018 15:17 Andra Doamna Albu, mergeți în Primărie pe la Urbanism și veți constata că înainte să se evalueze anumite terenuri și să fie cumpărate s-au făcut lucrări pe ele, fără autorizație, fără a fi proprietari cei care le-au cumpărat ulterior. Doamna Albu mă așteptam să nu votați suplimentarea banilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, ci să-i treceți la asfaltări, că orașul este plin de gropi.
486 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2555 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2667 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1506 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV