CONTACT

Trei roboți de sterilizare și dezinfecție au intrat în dotarea Spitalului Municipal Câmpina

- Actualitate -

Trei roboți de sterilizare și dezinfecție au intrat în dotarea Spitalului Municipal Câmpina

În cadrul proiectului POIM cu fonduri europene, derulat de Spitalul Municipal Câmpina, același proiect prin care a fost achiziționat și aparatul de spart pietre la rinichi cu ultrasunete, în cursul zilei de vineri, 4 noiembrie, au sosit și trei roboți de ultimă generație, care asigură sterilizarea și dezinfecția spațiilor, indiferent că vorbim de săli de operație, de compartimente de reanimare, de rezerve sau de orice alte spații.

Modul în care funcționează acești roboți a fost prezentat angajaților Spitalului Municipal, care vor lucra în mod direct cu noua aparatură.
”Acest robot este produs de firma Xenex, este un robot pentru dezinfecție deosebit de util pentru a putea distruge orice microorganism din orice tip de sală, încăpere. Practic, are o lampă, care produce o radiație, care ucide microorganismele, robotul putând funcționa fără prezența omului în încăperea respectivă”, ne-a declarat Nicolae Sima, inginer de service, cel care a asigurat trainingul angajaților Spitalului Municipal Câmpina pentru folosirea acestui nou tip de robot.
”Am reușit să intrăm în posesia a trei roboți de dezinfecție mediu spitalicesc, o achiziție destul de scumpă valoric, dar derulată din fonduri europene. Ne-am fi dorit ca aceste aparate să ne parvină în timpul pandemiei de Covid, dar și acum echipamentele ne sunt extrem de utile pentru activitatea curentă din spitalul nostru. Acești roboți asigură o sterilizare a suprafețelor într-un mod foarte eficient și fără alte costuri suplimentare, iar în acest mod, implicarea spitalului în prevenirea infecțiilor nozocomiale să fie mult mai eficientă. Un alt avantaj este acela că acest tip de robot reduce nu numai expunerea pacienților la posibile infecții de acest gen, ci și a propriului nostru personal și, totodată, ne așteptăm la o reducere a costurilor față de folosirea dezinfectanților obișnuiți. În plus, nu lasă în urmă mirosuri neplăcute și nu induce reacții alergice, așa cum se mai întâmplă cu materialele de sterilizare și dezinfecție obișnuite”, a adăugat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu.
Robotul intrat în aceste zile în dotarea Spitalului Municipal Câmpina folosește tehnologia ultraviolete de dezinfecție, pulsațiile sistemului distrugând patogenii la nivel de ADN microscopic, prin cele patru sisteme de distrugere. Robotul dispune de un sistem de diagnosticare intern, un soft auto-actualizant, posibilitate de raportare virtuală și senzori de detectare a mișcării. Robotul are cicluri de funcționare de câte cinci minute, în care distruge 99,9% din microorganisme. Costul unui astfel de robot este de aproximativ 200.000 euro.


04 Nov 2022 21:05 7041 vizualizari


Comentarii






  • 07.11.2022 13:38 Gogu Robotul. Da robotul cît costă robotul? Este mai ieftin decor un telefon cu măr?. Acu vreo 3 ani
  • 05.11.2022 13:22 diss Un pas înainte! De apreciat!
173 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numpărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Centrului comercial Kaufland, din Câmpina.

citeste mai mult
443 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2282 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație, soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
2886 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV