CONTACT

Precizarea Ministerului Educației: testul COVID le va fi efectuat doar elevilor care au simptome și doar cu acordul scris al părinților

- Social -

Precizarea Ministerului Educației: testul COVID le va fi efectuat doar elevilor care au simptome și doar cu acordul scris al părinților

După apariția Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației cu privire la măsurile de organizare a activității în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță epidemiologică, în spațiul public a apărut un formular realizat de Ministerul Sănătății și care ar trebui completat de părinții elevilor, pentru efectuarea testului COVID. Pentru că au fost numeroase discuții referitoare la acest formular, Ministerul Educației precizează, prin intermediul unui comunicat de presă, în ce condiții vor trebui părinții să completeze și să semneze documentul respectiv.

"Ministerul Educației sprijină, conform atribuțiilor ce-i revin, aplicarea măsurilor de prevenție privind prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în scopul asigurării dreptului la învăţătură şi a dreptului la sănătate, cu respectarea strictă a cadrului legal în vigoare. Ordinul comun M.E.C/M.S. nr. 3.235/93/04.02.2021 specifică în mod expres la punctul VII, lit.b) și c) din Anexa, faptul că: în cazul în care elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau alta simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare. În cazul în care există un consimțământ informat și semnat al părintelui/tutorele legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceștia vor putea fi testați, într-o primă fază, cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale. Elevul care a împlinit vârsta de 18 ani va semna consimțământul personal. Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical școlar de la nivelul unității de învățământ vor fi raportate către DSP/DSPMB în maxim 24 ore. Dacă părintele/tutorele legal nu își exprimă acordul pentru testare, în cazul existenței unor simptome specifice, ca și în cazul în care nu există cabinet medical în unitatea școlară, acesta va lua legatura cu medicul de familie în vederea stabilirii pașilor următori", se menționează în comunicat.
Prin urmare, 
părinţii nu trebuie să se prezinte la şcoală cu un formular completat prin care să-şi dea acordul pentru testarea COVID a copiilor. Li se va cere acordul scris în acest sens doar în cazul în care copilul prezintă simptome de infectare cu SARS-CoV-2. 

Vă reamintim că grădinițele, școlile și liceele se redeschid din 8 februarie 2021, când începe cel de-al doilea semestru al anului de învățământ, dar cursurile se vor desfășura în funcție de rata de infectare cu SARS-CoV-2 din fiecare localitate. Sunt trei scenarii în funcție de care se vor organiza cursurile școlare: scenariul verde - cu toți copiii la școală, în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor de infectare este până la 1/1.000 locuitori; scenariul galben - merg la cursuri preșcolarii, elevii din clasele primare și cei din clasele terminale (a VIII-a și a XII-a), în localitățile cu rata de infectare cuprinsă între 1 și 3 la mia de locuitori; scenariul roșu - merg efectiv la cursuri doar copiii de la grădiniță și cei din ciclul primar, în localitățile unde rata de infectare este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori.
(Foto cu caracter ilustrativ, sursă Mediafax)


07 Feb 2021 11:48 3758 vizualizari


Comentarii






1946 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1745 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4554 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1725 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV