Câmpina, România 100. Primăria de altădată, blocul de azi, cu fosta "Casă a cărții"

Social (Categoria articolului)

De-a lungul timpului, Primăria Câmpina a funcționat în clădiri frumoase, cu o arhitectură deosebită, clădiri - simbol în vremurile acelea. Situația nu s-a schimbat, chiar și în zilele noastre sediul Primăriei se află într-un imobil splendid, Casa cu Grifoni, o clădire cu o istorie bogată.

După primul război mondial, în Câmpina a fost construită "Primăria cea nouă". A fost inaugurată în anul 1922. O clădire frumoasă, cu ceas, situată pe strada principală, adică bulevardul central de astăzi, la intersecția cu Calea Telegii (Calea Doftanei de astăzi). Aici a funcționat Primăria Câmpina multă vreme, iar mai târziu, spre sfârșitul anilor '60, după ce Primăria s-a mutat în clădirea de pe Strada Mărășești, imobilul cu ceas a devenit Magazinul Orizont. La începutul anilor '80, odată cu sistematizarea urbană, clădirea a fost demolată. În locul respectiv se află astăzi blocuri. Pe locul Primăriei de altădată a fost construit blocul care a găzduit multă vreme Casa Cărții, un alt simbol al Câmpinei, dispărut de câțiva ani buni.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și: Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi
Câmpina, România 100. Casa Venețiană de ieri, zona centrală de azi
Câmpina, România 100. Școala Germană de ieri, unul dintre corpurile Liceului Tehnologic Energetic de astăzi

2752 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1618 vizualizari
18 sep. 2018 21:48

Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi

Din fericire, există încă destule fotografii, unele mai vechi, altele mai noi, cu zona centrală a Câmpinei, mai ales a Bulevardului Carol I şi a ceea ce în zilele noastre numim "Pasajul de la Ceas".

3275 vizualizari
17 sep. 2018 21:39

Încă un caz de persoană blocată în lift în centrul Câmpinei. De această dată este vorba despre un copil de 10 ani

În ultima vreme, lifturile blocurilor din Câmpina par să fi intrat într-o perioadă negră. În decurs de două săptămâni s-au înregistrat trei cazuri de persoane blocate în lift, fiind nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU pentru rezolvarea situației.

Alte stiri recente

2004 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.

1931 vizualizari
18 sep. 2018 20:11

Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.