Câmpina, România 100. Primăria de altădată, blocul de azi, cu fosta "Casă a cărții"

Social (Categoria articolului)

De-a lungul timpului, Primăria Câmpina a funcționat în clădiri frumoase, cu o arhitectură deosebită, clădiri - simbol în vremurile acelea. Situația nu s-a schimbat, chiar și în zilele noastre sediul Primăriei se află într-un imobil splendid, Casa cu Grifoni, o clădire cu o istorie bogată.

După primul război mondial, în Câmpina a fost construită "Primăria cea nouă". A fost inaugurată în anul 1922. O clădire frumoasă, cu ceas, situată pe strada principală, adică bulevardul central de astăzi, la intersecția cu Calea Telegii (Calea Doftanei de astăzi). Aici a funcționat Primăria Câmpina multă vreme, iar mai târziu, spre sfârșitul anilor '60, după ce Primăria s-a mutat în clădirea de pe Strada Mărășești, imobilul cu ceas a devenit Magazinul Orizont. La începutul anilor '80, odată cu sistematizarea urbană, clădirea a fost demolată. În locul respectiv se află astăzi blocuri. Pe locul Primăriei de altădată a fost construit blocul care a găzduit multă vreme Casa Cărții, un alt simbol al Câmpinei, dispărut de câțiva ani buni.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și: Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi
Câmpina, România 100. Casa Venețiană de ieri, zona centrală de azi
Câmpina, România 100. Școala Germană de ieri, unul dintre corpurile Liceului Tehnologic Energetic de astăzi

2887 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

679 vizualizari
15 nov. 2018 12:45

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Nicolae Iorga

Nicolae Iorga este, fără îndoială, una dintre cele mai mari personalități ale României din prima jumătate a secolului trecut. O personalitate care a avut multiple legături cu Câmpina.

1559 vizualizari
15 nov. 2018 12:21

Oare de ce la Câmpina aproape toate lucrările la infrastructură încep toamna?

3 comentarii

Este întrebarea multor câmpineni, mai ales conducători auto, exasperați că puținele străzi care mai erau bune au fost sparte pentru diverse lucrări, existând șanse minime ca aceste străzi să fie refăcute la un nivel acceptabil înainte de sosirea iernii.

Alte stiri recente

143 vizualizari
15 nov. 2018 16:28

La Câmpina, a început montarea noilor decorațiuni pentru Sărbătorile de Iarnă

În urmă cu câteva zile scriam că Primăria Câmpina a fost ceva mai operativă anul acesta comparativ cu anii precedenți și a încheiat deja procedurile de achiziție publică pentru cumpărare și închirierea unor instalații ornamentale pentru iluminatul festiv de sărbători.

2408 vizualizari
14 nov. 2018 21:21

Centrul Medical Ozon Clinic Therapy Câmpina lansează o campanie gratuită de infiltrații cu ozon

1 comentarii

O adevărată premieră pe piața serviciilor medicale din Câmpina a fost lansată de Centrul Medical Ozon Clinic Therapy, situat pe Strada 1 Mai, nr. 31, și care, de la 1 noiembrie 2018, desfășoară o campanie gratuită de infiltrații cu ozon.